Tema de Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

General Basset (discussiócontribucions)

És correcta aquesta expressió? Quan parlem de llibres penso que és millor ''Diversos autors'' ''Varis'' es fa servir normalment després d'un nom. A la Viquipèdia tenim un bon grapat d'articles amb aquesta expressió i he canviat només un. He de revertir? Per això vos pregunte abans de fer una malifeta. També hi ha seccions d'articles amb ''Varis''. Tampoc sé si és correcta aquesta paraula sense cap nom abans com a títol d'una secció. Moltes gràcies anticipades.

Vriullop (discussiócontribucions)

L'Optimot ho explica. En aquest cas seria "diversos autors". Ara bé, per una citació bibliogràfica correcta és una expressió que no diu res. O bé se cita el coordinador indicant (coord.) o l'editor principal (ed.) o el primer dels autors alfabèticament seguit de [et al.], o bé s'omet l'autor. L'abreviatura "DD.AA." també és incorrecta, la reduplicació només s'usa en castellà.

Com a títol de secció també és incorrecte un adjectiu. Es poden usar altres fórmules com "Miscel·lània" o similars.

General Basset (discussiócontribucions)

Moltes gràcies. Tot i així, quan no tenim més informació que ''varis autors'' convé fer el canvi a ''diversos autors'' per més que no ens aporti res?

Miscel·lània com a títol és el que jo pensava. Tenim plena coincidència.

Vriullop (discussiócontribucions)

Jo estic més per no posar res, però bé, "diversos" corregeix la intenció que tenia l'editor.

General Basset (discussiócontribucions)

Aleshores pensó que de moment és millor fer el canvi i quan coneguem els autors, escriure correctament la cita. Passeu molt bon dia.

Resposta a «''varis autors''»