Tema de Usuari Discussió:Docosong

Resum per Docosong

dubte resolt...

Buran Biggest Fan (discussiócontribucions)

Bon dia i bona hora,

M'agradaria saber els motius pels quals heu revertit les meves edicions en l'article sobre els Commodore Amiga. Alguns dels meus motius per realitzar les edicions van ser:

-No especifica la família de microprocessadors usats en la línia. Si a tu et diuen que el teu PC té un Intel, quin creus que té, un Pentium el què sigui, un 8086, un 8080? Jo vaig especificar 68000 i derivats.

-Diu que no és compatible amb IBM PC. Això és obvi, donat que aquestes CPUs tenen codi màquina diferents entre sí. Per aquest motiu tan redundant ho he retirat.

-Diu que els PCs podien presentar 4 colors i els Amiga 64. Tots incorrectes. El mode CGA té 16 colors, i és el que els IBM PC (i clònics) usaven generalment quan es disposava d'un monitor diferent del monocrom; l'Amiga té paletes de 1024 colors.

-"Sistema operatiu avançat". Què vol dir això? El Amiga Workbench presenta interfície gràfica d'usuari que és un concepte existent i en ús, però el concepte de "sistema operatiu avançat" no existeix. De fet, pel fet de ser "avançat" o "millor" no implica que tingui interfície gràfica d'usuari, ja que la gestió del sistema no té res a veure amb la presentació de les dades.

-Un sol apartat per l'Amiga 500; la resta no existeixen. Jo vaig suprimir l'apartat i vaig llistar models, comentant les seves relacions entre sí. Dir que hi havia l'Amiga 500 és quedar-se molt curt.

-"L'Amiga 500 és el més popular i conegut". Discutible; això és una apreciació personal, com ho era pràcticament tot l'article abans de la meva edició.

-Pel fet que aquest aparell comptava amb unes característiques audiovisuals increïbles per l'època i que no tenien ni els IBM PC (i clònics) ni els Apple Lisa i Macintosh el va convertir en el primer ordinador multimèdia de la història orientat al mercat domèstic. Això, és un fet.

Gràcies avançades,

~~~~