Tema de Viquipèdia Discussió:Categorització

Supressió d'una frase

9
Resum per Paucabot

En lloc de suprimir-se, es matisa

Paucabot (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

S'hauria de veure la redacció de l'apartat en conjunt. El fet és que l'origen i l'activitat segueixen essent els criteris principals, aplicables a gairebé tothom.

Aleshores, jo deixaria la frase com "Les persones les categoritzem principalment segons el seu origen i la seva activitat", o bé "Les persones les categoritzem segons el seu origen i la seva activitat i d'altres paràmetres quan siguin aplicables".

De fet, bona part dels altres paràmetres ja estan explicats a la mateixa secció com a casos particulars de l'activitat.

Un altre problema és si algú s'està agafant aquesta pàgina, que en bona part era descriptiva del que estàvem fent, com una norma per fer complir, i aleshores s'ha de ser precís amb el llenguatge perquè qualsevol frase pot ser esgrimida al peu de la lletra per algú.

Paucabot (discussiócontribucions)

És cert que l'origen i l'activitat són les més usades i que la teva segona proposta de frase evidentment és millor que el que tenim ara, però no veig perquè hem de diferenciar aquestes dues de les altres. Quin problema hi ha en dir que les podem categoritzar de diverses maneres com es pot veure a Categoria:Categories de biografies per paràmetre?

Paucabot (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Vosaltres mateixos. Diria que l'origen i l'activitat l'apliquem gairebé sempre i els altres molt menys sovint. Per això destacaria aquests dos.

Però torno a dir que vosaltres mateixos.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bé, idò de moment, ho canviï per Les persones les categoritzem segons el seu origen i la seva activitat i d'altres paràmetres quan siguin aplicables

Paucabot (discussiócontribucions)

He reemplaçat la frase i he hagut de canviar qualque cosa més per fer el paràgraf coherent: Special:diff/17985809.

Barcelona (discussiócontribucions)

Les categories acabaran desapareixent, fins i tot a la Viquitrobada es va parlar d'accelerar el procés però mentrestant penso que el criteri de categorització enciclopèdic més general és ubicació (temporal - origen) i activitat. Qualsevol altre criteri és no neutral. Hi ha excepcions que s'haurien de subsanar

Paucabot (discussiócontribucions)

Això diria que és una afirmació bastant agosarada. Què té de no neutral classificar per organització, per segle, per llengua o per causa de la mort?