Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

YggdrasilAsir (discussiócontribucions)

He llegit que el departament de cultura vol crear un fons audiovisual amb els materials sobre l'1 d'octubre. No sé fins a on arriba la col·laboració entre Viquipèdia/Amical Wikimedia i el Govern de la Generalitat (ni si existeix). Podria estar bé d'arribar a un acord pel qual quan la gent signés la cessió del material al departament de cultura, pogués marcar una casella permetent carregar-lo a Wikimedia commons o a la Viquipèdia directament. Com ja he dit abans, no sé ni si tan sols seria possible, a veure si algú pot explicar pros i contres o si realment és possible fer-ho. Gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

D'acord amb la proposta de @Darth vader 92.

En tot cas, siguem conscients que volen fer-ho recollint tot el material que puguin sigui quin sigui l'autor per a evitar que es perdi per les xarxes. Vol dir que, com acostuma a passar, no podran alliberar de forma genèrica els continguts que tinguin, dificultant poder arribar a un acord general.

PS: jo no vaig entendre perquè feien aquesta crida tan genèrica (tot el que tinguis tot i que ho hagis trobat a les xarxes, etc..) fins que vaig llegir un tuit que advertia d'una campanya per esborrar els continguts d'imatges aparegudes aquests dies. Afanyeu-vos a preservar els vostres continguts media en suports físics.

YggdrasilAsir (discussiócontribucions)

Entenc que per a recopilar material, el Departament de Cultura necessitarà una autorització de l'autor, seria en aquest moment quan es podria proposar l'opció d'alliberar el material, en el qual l'autor signés una autorització. El que si que hauriem de fer és contactar amb el Dep. de Cultura, hi ha cap protocol per fer-ho, des de l'Amical potser?

En relació en aquest tema, jo tinc material relacionat amb la jornada de l'1-O, la vaga, els dies previs, etc. En les imatges es veu la cara de diferents ciutadans; per a penjar-les a commons seria convenient pixelar les cares o no és necessari?

També es podria fer una crida via xarces socials per a que la gent pengés els continguts directament a Wikimedia commons; des d'allà seria fàcil també per a la Generalitat de preservar-los.

ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Ok jo parlaré amb departament de cultura. :-)

YggdrasilAsir (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! Digue'ns quelcom quen ho tingueu llest, si us plau! :D

Resposta a «Arxiu de Cultura sobre l'1 d'octubre»