Tema de Usuari Discussió:Kette~cawiki

Resum per Kette~cawiki

Resposta de Josep Esquer a una consulta que li he fet

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Aquest és un tema molt interessant. He fet una cerca general i no he trobat cap referència catalana del terme. En els vaixells antics hi havia un fogó (en coberta) i un rebost (sota coberta). ((Sobre el rebost en galeres i naus antigues hauria de fer una cerca exhaustiva. Em sembla haver llegit algun altre terme específic relacionat amb el tema. Terme que no recordo ni trobo, de moment.)). En vaixells més moderns, quan el foc es desplaçà sota coberta, ja es pot parlar de cuina (mantenint el concepte de rebost). Pel que fa a l’article, no veig una millor opció que la supressió. El contingut actual és molt reduït. Probablement es podria ampliar el tema cuina-rebost en un vaixell i afegir-ho a l’article Alimentació en els vaixells.

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Continuant la cerca sobre el tema, he descobert una referència en la Crònica de Muntaner sobre una cuina (sota coberta i amb fumera !!!!) en una galera catalana. I també l'equivalència pallol=rebost en un vaixell. Tot rebost seria un pallol. Però hi ha pallols (el de la pólvora, per exemple) que no són rebosts.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la teva ajuda. Aquest dubte va sorgir en una conversa amb Paucabot, Tema:U8z6ifteddcdqnz3 no sabíem ben bé con prendre'l. Faig una crida a Pau, @Paucabot:, per si cal continuar aquí.