Tema de Usuari Discussió:Docosong

Dolors Ubanell i Trayter. Bibliotecària.

5
Resum per Docosong

Consulta d'edició d'usuaris nous, FVA

Jaume Casamort i Ayats (discussiócontribucions)

He seguit els consells i he adaptat el format d'una de les pàgines que heu suggerit.

Aniré completant l'article publicat perquè disposem de molta documentació original i fotografies rellevants en l'arxiu familiar.

Moltes gràcies.

Docosong (discussiócontribucions)
Jaume Casamort i Ayats (discussiócontribucions)

Tenint en compte que Dolors Ubanell i Trayter no apareix en la Viquipèdia, aquesta biografia no deixa de ser un treball inèdit, elaborat per mi, basat en documentació objectiva de l'arxiu documental i fotogràfic que hem heretat de la família.

M'agradaria saber si és publicable, o no. Perquè si no ho fos el retiraria i no hi dedicaria més esforços.

Merci.

Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda,

Us adjunto la definició de treball inèdit de la Viquipèdia:

Per treball inèdit s'entén el material afegit als articles que no hagi estat prèviament publicat per una font solvent. Això inclou tant material no publicat (arguments, conceptes, dades, idees, declaracions, teories...) com qualsevol nova anàlisi o síntesi de material publicat que suposi una interpretació inèdita. És a dir, és aplicable tant a les fonts documentals primàries com secundàries:
  • les fonts primàries proporcionen informació o dades, i
  • les fonts secundàries proporcionen una interpretació, anàlisi, síntesi o avaluació de la informació o les dades.

Tots els temes són publicables però s'ha de tenir en compte que els articles enciclopèdics han de rebre suficient cobertura de fonts fiables, independents i de tercers. És a dir, s'han de trobar referències de publicacions o articles de revista que parlin de la biografiada. Pel que comenteu, disposeu d'un ric arxiu documental i fotogràfic (això es considera font primària), però si feu un article d'investigació o recerca, valoreu la seva publicació en recursos acadèmics adients, com per exemple: BiD, Ítem, etc.

En el cas de la documentació fotogràfic, disposeu del projecte Commons per carregar les imatges lliurement, sempre i quan, estiguin en domini públic i no tinguin cap restricció de copyright.

Espero que us serveixi d'ajuda. Bona feina!.

Jaume Casamort i Ayats (discussiócontribucions)

Estic acostumat a fer articles amb "DOC" i "Mendeley".

Aquesta és la primera aportació a la Viquipèdia i encara no sé si l'article te els mínim de qualitat per mantenir-lo publicat.