Tema de Usuari Discussió:Kette~cawiki

Núria Crumols i Pey

7
Resum per Kette~cawiki

Criteris d'admissibilitat de biografies

Jaume Casamort i Ayats (discussiócontribucions)

Moltes gràcies.

Ja he tret la taula i, ara, ja he aconseguit el que volia, publicar la imatge de la bibliotecària Núria Crumols i Pey.

Les meves dues aportacions, de moment, a la Viquipèdia Catalana són per aportar informació de la nostra gent i del nostre país.

Ah? m'agradaria saber qui ets?

Seguim

Kette~cawiki (discussiócontribucions)
Jaume Casamort i Ayats (discussiócontribucions)

Hola, Kette~cawiki, sé que ets administrador i que estic comentant els meus dubtes a la teva pàgina d'usuari.

Et demanava qui eres perquè, després de tota una vida dedicada a la docència, tinc el vell costum de dirigir-me a la gent pel seu nom, de totes maneres ho entenc perfectament.

Vull aclarir que quan parlava, més amunt, "d'aportar informació de la nostra gent i del nostre país", em referia a "gent catalana que ha fet coses per Catalunya i per a Catalunya".

Per això, la meva decisió de publicar-ho aquí, a la Viquipèdia.

He donat un cop d'ull a "Conflicte d'interessos" i no acabo de trobar la relació exacte que hi ha amb les biografies publicades.

Kette~cawiki, com has observat, només he fet dues aportacions biogràfiques de gent que ha fet coses i ha servit a la comunitat catalana. Dolors Ubanell i Trayter, que ha deixat a la família tot el seu llegat, i Núria Crumols i Pey, la seva néta, una de les primeres bibliotecàries de la AUB (actualment és la més antiga) i que es jubilarà el proper més de juliol.

He esperat a la meva jubilació per aterrar a la Viquipèdia i tinc la sensació que no acabo de sortir-me'n, sobre tot quan veig indicacions públiques com:

"Aquest article pot no complir els criteris generals d'admissibilitat. .

Milloreu-lo amb referències que demostrin que es tracta d'un tema admissible o bé podria entrar en un procés d'esborrament o fusió."

M'agradaria que em diguessis si les biografies són admissibles, o no, i si val la pena seguir-hi treballant.

Puc entendre, perfectament, que la Viquipèdia, potser, no és el lloc adient per a publicar-les.

Moltes gràcies i procuraré seguir indicacions i aportant coneixements.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Primer de tot aclarir que no sóc administrador. Qui sóc ho pots veure clicant sobre el meu nom d'usuari, et portarà a la meva pàgina d'usuari, aquesta és una pàgina de discussió associada a la meva d'usuari.

El tema del conflicte d'interessos ho he tret perquè he entès malament el teu comentari de la teva/nostra gent, pensava que tenies relació amb ells, cap problema doncs.

Les biografies són molt vàlides però hi ha un principi, la verificabilitat, que implica aportar referències de tot el que s'aporta en les edicions. Aquest advertiment només posa en dubte la autenticitat de l'edició per manca de referències, si l'article fos realment inadmissible algú ja hauria demanat l'esborrament. En aquesta plantilla tens un enllaç a Viquipèdia:Citau les fonts on explica com aportar aquestes referències, t'ho has de mirar bé. Recorda que no pots retirar aquestes plantilles fins que no s'hagi solucionat el problema, també has de recordar que els articles no són personals, tot el que es publica a la Viqui és comunitari, aquestes plantilles de manteniment no van adreçades, només, a l'editor principal, van adreçades a tota la comunitat perquè participi en la resolució del problema, es a dir, el problema també és comunitari. No t'amoïnis per aquests avisos, intenta cercar referències que siguin vàlides (VP:FF).

Aprofito per deixar-te un enllaç a la guia per l'editor visual. Espero que et vagi bé. I si tens qualsevol dubte no t'estiguis de preguntar.

Jaume Casamort i Ayats (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, ara començo a entendre.

Sí que hi tinc relació però he fet les biografies, essencialment, pel que varen aportar a la cultura catalana. Per fer-ho he seguit el model d'altres bibliotecàries que també varen fer coses per Catalunya.

Si t´hi fixes a la biografia de Dolors Ubanell i Trayter hi ha una fotografia i una portada d'un dossier, de l'any 1931, que només la tenim nosaltres i l'he publicada perquè tothom la pugui gaudir. Tenim un munt de documents i fotografies, originals, més.

Salutacions.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)
Jaume Casamort i Ayats (discussiócontribucions)

Gràcies