Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Manlleus (discussiócontribucions)

Bones! Com aneu? El mes passat a enwiki van estar discutint sobre mantenir els portals, que a causa de la falta d'usuaris i la poca visibilitat s'ha anat desactualitzant i quedant a un racó. Van decidir que farien una neteja a fons i que aplicarien solucions d'automatització a través de plantilles o mòduls amb transclusions A nosaltres ens passa el mateix, podríem fer una cosa semblant, tot i que jo personalment fusionaria els espais Viquiprojecte i Portal del mateix nom o tema en un de sol apart de les solucions de la comunitat anglesa. Tot i que no comptem amb una comunitat tan gran, fusionar/renovar portals facilitant l'automatització pot resultar posteriorment als mantenidors fer només algunes edicions senzilles als portals cada cert temps i així fer d'aquestes pàgines més útils i actuals. Què en penseu?

Jarashi (discussiócontribucions)

Totalment d'acord. Està molt bé tenir eines vistoses, però si queden arraconades perden la funció. I com més automàtica i senzilla sigui la gestió, més utilitat tindran. Ara, també tindria en compte si els portals tenen la visibilitat suficient com per ser útils...

Kippelboy (discussiócontribucions)

Jo crec que els portals han perdut utilitat. Ok a fusionar-los amb viquiprojectes quan sigui necessari o possible

Yuanga (discussiócontribucions)

Em sembla bé també. Necessària iniciativa.

Manlleus (discussiócontribucions)

Em miro què milloren realment a enwiki i com ho podem aplicar. Renovaré portals mica en mica, començant pels que vaig crear jo en el seu moment. Salutacions

Pau Colominas (discussiócontribucions)
Manlleus (discussiócontribucions)

Si fusiono penso traslladar el màxim de contingut aprofitable, així podré eliminar la pàgina. D'altra banda, millorar portals o fusionar-los no serveix de res si no tenen un mínim de visibilitat més enllà d'una cerca al buscador o per categoria, aniria bé tenir un enllaç a la pàgina de discussió, al capdamunt, una espècie de plantilla que indica que hi ha un viquiprojecte d'aquest tema i demanant contribució a ajudar els seus articles així com a punt de trobada dels seus editors. Semblant com han fet a enwiki però no tan intrusiu, més petit i generalista a la part superior dreta de la plana de discussió. No seria afegit a tots els articles sinó els principals i en selecció, ja que per exemple posar l'enllaç/plantilla del projecte/portal d'Esports als milers d'esportistes em sembla publicitat excessiva però sí ho veig adient afegir-lo a les planes dels tipus d'esports, esdeveniments i lligues importants, o les més importants etc.

Barcelona (discussiócontribucions)

No comparteixo el tema de posar res a la discussió com a pertanyent a portal o projecte com s'ha dit diverses vegades, perquè o bé tries de manera subjectiva o tots els articles tindrien una profusió de plantilles de pertinença. Apart penso que la funció de la discussió no és aquesta.

Manlleus (discussiócontribucions)

és just lo que fan a enwiki i no sembla que hi hagi molta gent en contra, però d'altra banda, si els portals i els projectes no tenen més visibilitat té poc sentit mantenir-los.

Resposta a «Renovació de Portals»