Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Què hauria d'anar a la categoria "Equips de l'ACB‎"

10
Yuanga (discussiócontribucions)

Què penseu que hauria d'anar dins l'actual categoria Equips de l'ACB‎: equips que actualment estiguin a l'ACB o equips que hagun jugat alguna temporada e aquesta categoria?

Millars (discussiócontribucions)

Jo crec que els que han jugat alguna vegada. I si es vol es podria crear "equips de l'ACB 2017/18" o similar per a cada temporada.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Tots. Es poden fer subcategories com indica el @Millars, o si no és volen tenir masses, crear una única amb "equip que van formar part de l'ACB (i no hi són)"

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo diria que la tradició és posar els que hi són actualment: Special:diff/18826893. Té més sentit així que posar les categories de primera, segona, segona b i tercera al Girona Futbol Club, que més que aportar informació, embullaria a qualsevol.

Una possible alternativa, com assenyala Amadalvarez, seria fer categories tipus Categoria:Antics clubs de la Primera divisió espanyola de futbol. Si s'han de fer, només les faria per a categories significatives com la Primera Divisió de Futbol o la lliga ACB de bàsquet. Duria molta feina anar actualitzant categories tipus Categoria:Antics clubs del grup III de la Segona divisió espanyola de futbol B. Per fer aquesta feina, molt millor Wikidata.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb intentar mantenir raonable la quantitat de feina. Ara bé, porta més feina actualitzar els que hi són actualment com mantenir les categories de situacions antigues, perquè de les categories d'antics clubs un article ja no se'n mou mai més.

A més, la perspectiva de les enciclopèdies és històrica. Per exemple, posem els actors a la categoria d'actors encara que faci segles que es van retirar i morir. Aleshores, per nosaltres té més sentit que la categoria inclogui els clubs històrics, i separar els històrics dels actuals em sembla una millora assumible.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

O sigui, d'acord amb l'Amador i amb en Pau Cabot.

Yuanga (discussiócontribucions)

Gràcies a tots. Crearé la categoria "Equips que van formar part de l'ACB".

Pau Colominas (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb en Pau Colominas, però mantenir una categoria per cada lliga i cada any pot ser una feinada i una gran inflació de categories. Per exemple, els articles de clubs una mica antics com el Barça, l'Espanyol o l'Europa tindrien una norantena de categories només per les lligues on han estat i per això val més tenir llistes que categories. Aleshores, d'acord a posar-los tots a la categoria de l'ACB (o equivalent) i fer-ne una subcategoria amb els antics equips.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Sí, aquesta és l'opció menys farragosa.