Tema de Usuari Discussió:Docosong

Resum per Docosong

Edició article Joan Santacana i Mestre

Judit MB (discussiócontribucions)

Hola! Porto dies intentant fer la pàgina de Joan Santacana i Mestre. He vist que m'has deixat missatges i retocat alguna cosa del text, però hi ha coses de la viquipèdia que no entenc i m'estic fent un embolic monumental. I això que he llegit el llibre d'estil, allò que la viquipèdia no és i tots els manuals que he trobat, però no aconsegueixo que la pàgina no aparegui com un currículum i que desaparegui l'avís de no admissibilitat. Ja no sé què és el que tinc malament, em podries concretar els errors per tal que els pugui corregir? Moltes gràcies!!!

~~~~

Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda.

Et responc per parts

  • Els articles tenen aquests avisos per tal de millorar-los. Fins que no solucionin aquestes mancances no es poden manllevar els avisos. Entre tots intentem fer una viquipèdia neutral i fiable.
  • Pel que fa a l'admissibilitat, et recomano llegir Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat (biografies)#Científics i universitaris. Però en resum, s'hauria d'aportar fonts fiables, independents i de tercers que parlin del biografiat. A l'article trobo que hi ha moltes referències dels seus projectes i col·laboracions però poca cosa o gens del propi biografiat. Per exemple, hi ha cap font fiable i independent que verifiqui que va nàixer a Calella, és arqueòleg i catedràtic?
  • En la mateixa línia, recorda que la Viquipèdia és un enciclopèdia i per definició només s'hauria ressaltar allò que té més cobertura significativa. En aquest sentit, trobo que a l'article hi ha un llistat exhaustiu de tota la seva obra i projectes i això fa assemblar-lo a un currículum. A la xarxa, trobaràs eines més adients per un currículum, com Linkedin, però la Viquipèda no té aquesta funció. Pots agafar com un possible model l'article Joaquim Font i Cussó

Salut!

Judit MB (discussiócontribucions)

hola Docosong. Ens has fet aquesta modificació: trec les notes explicatives, ja hi un enllaç a l'article enciclopèdic corresponent. Les notes explicatives les vaig posar ja que, a l'enllaç a l'article de "museografia" no explica de que es tracta la "museografia didàctica" ni la "museografia interactiva". Per tant, què hauria de fer? Modificar l'article de museografia i incloure aquests dos tipus?

Disculpa que et faci la consulta per aquí, però és que no he sapigut com respondre't allà on tu has fet la modificació.

Gràcies de nou. Ja em diràs.

Docosong (discussiócontribucions)

En principi, les notes explicatives haurien de fer referència al propi article. He trobat que aquestes dues no tenien cap relació amb el biografiat, per això les he tret. Si trobes que es pot ampliar l'article museografia amb els conceptes que esmentes, endavant! Recorda, però, que has d'aportar les fonts fiables pertinents per validar el contingut.

Salut!

Judit MB (discussiócontribucions)

Hola de nou. Tinc un problema, no em deixa modificar el contingut de la pàgina, només m'apareix l'opció de modifica el codi i no sé com s'utilitza aquesta eina. Què puc fer per tornar-ho a editar com fins ara?

Gràcies

Docosong (discussiócontribucions)

A la banda superior dret de la pàgina veuràs:

Preferències >> Caixa d'edició >> Pestanyes d'edició

Pots triar l'opció que t'agradi més, et recomano més aviat Mostra'm les dues opcions d'editor.

Judit MB (discussiócontribucions)

moltes gràcies

Judit MB (discussiócontribucions)

Perdona per fer tantes preguntes.

Voldria saber, per a un cop la pàgina en català estigui correcta, com he de fer per afegir-la també en espanyol. He estat mirant la configuració al menú de l'esquerra però no veig clar quina opció he de marcar.

Docosong (discussiócontribucions)
Icaparisi (discussiócontribucions)

Hola Docosong. Sóc companya de Judit MB. He estat introduint fonts a l'article de Joan Santacana Mestre, espero que ara estigui tot correcte i l'article deixi de tenir avisos.

També et volia comentar que mentre estava modificant l'article, de sobte m'ha sortit un avís dient que estava editant una versió antiga i que n'hi havia una de més recent. Crec que té a veure amb que al mateix temps tu has canviat algunes categories. Em donava l'opció de mirar la pàgina actual o mirar la nova versió, no sé si ho he fet correctament o sense voler he esborrat alguna de les teves contribucions. Si és aquest cas, et demano disculpes. Ja ens diràs. Moltes gràcies per la teva ajuda.

Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda @Judit MB@Icaparisi

Com diu en @Pau Colominas, l'article ha millorat bastant amb l'aportació de fonts fiables i traient allò que era curricular. No obstant, comparteixo amb l'opinió que tendeix cap al currículum. Us recomano que feu una segona lectura de l'article i sintetitzeu allò que és rellevant de la seva obra i del seu camp d'estudi.

També valoreu la possibilitat de fusionar paràgrafs que parlen del mateix i/o traslladar seccions (Adscripcions) al cos de l'article.

Molt bona feina! 👍

Judit MB (discussiócontribucions)

Bon dia,

Ja hem reescrit el text seguint les indicacions i consells tant teus com del @Pau Colominas però segueix apareixent que no és un article enciclopèdic. Quin és el problema que persisteix?

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia @Icaparisi@Judit MB

Per la meva part, no hi hauria cap problema en treure l'avís. Hi ha una millora bastant considerable de l'article original. No obstant, queda pendent l'opinió d'altres editors per tal d'arribar a un consens sobre l'article.

Judit MB (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la teva part. Ens podries dir si rebrem algun tipus de notificació quan hi hagi consens sobre l'article?

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Hola altra vegada! Al meu parer l'article ja no sembla un currículum, així que m'he pres la llibertat de llevar-ne l'avís. Salut!

Judit MB (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!!!!!!!!!!

En referència al punt de vista neutral, no es pot treure?

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Ho estic revisant, fins ara només havia revisat el format. Us dic alguna cosa en breu!

Icaparisi (discussiócontribucions)

pau, a la pàgina de discussió hem deixat comentaris dels canvis que hem fet.

Judit MB (discussiócontribucions)

Moltíssimes gràcies!!!!!!!!!!!!!

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Revisat. Molt bona feina! Espero que seguiu col·laborant a l'encilopèdia en el futur :)

Judit MB (discussiócontribucions)

MOLTES MOLTES MOLTES GRÀCIES!!!!!!!

Podrem començar molt millor les vacances!!!!!!:)

Peretdesarria (discussiócontribucions)

Hola Docosong, sent el meu primer intent d'edició d'un article ("Clara Moraleda"), t'agrairia que m'expliquessis per què has eliminat algunes referències a webs externes, que proporcionen informació addicional sobre elements mencionats a l'article, informació que pot interessar a l'usuari, per exemple a la pàgina d'un film o a la d'un musical. Per què et sembla que sobren? On puc trobar la justificació a l'ajuda de Wikipedia? Gràcies!~~~~

Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda,

No he esborrat les referències, he esborrat els enllaços externs que no estan permesos al cos de l'article (Viquipèdia:Enllaços externs). Per altra banda, us recomano que doneu un cop d'ull al llibre d'estil de la Viquipèdia, fonts fiables i admissibilitat. Recordeu que la Viquipèdia no és cap plataforma de promoció i qualsevol contingut s'ha de referenciar amb fonts fiables, de tercers i publicades.

Sent les teves primeres passes a la Viquipèdia, et recomano Viquipèdia:Bus turístic, per a que puguis familiaritzar-te amb l'entorn de la Viquipèdia.

Salut!