Tema de Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Davidpar (discussiócontribucions)

Bon dia Vriullop. L'altre dia vaig "wikidatitzar" la Llista de municipis de la província de Girona. El problema és que, com explica Província_de_Girona#Comarques, la meitat de municipis de la Baixa Cerdanya (Q12787) formen part de la província de Lleida, 1 municipi de la Selva pertany a BCN i tres d'Osona pertanyen a la província de Girona. Creus que hi ha manera de solucionar aquest embolic a Wikidata? Ho he intentat solucionar amb Conté la subdivisió administrativa (P150) de Província de Girona (Q7194) però no sé si me'n surto: pel cas del municipi de la Selva he posat No té en compte (P1011) i els tres d'Osona els he posat directament. És problemàtic perquè -per exemple- a Viladrau (Q13858) he posat situat a la unitat administrativa: Osona i província de Girona, però com que l'item Osona diu que és a BCN, és contradictori...

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Davidpar Alguna intervenció he tingut jo, tot que després de fer-ho no ho he vigilat i algú ho pot haver alterat. M'explico:

A) Pel motiu que tu expliques de que no coincideix el total d'alguna comarca dins una província i per promocionar la nostra estructura territorial, vaig treure la província de la sèrie de P131 fent que el nivell superior d'una comarca fos la vegueria o àmbit territorial de Catalunya. D'aquesta forma evitava que les infotaules dels municipis sortís malament.

B) Per a que no m'acusessin de "haver eliminat la província" que és una estructura decimonònica, la vaig posar on tocava, és a dir, com a segon valor de les comarques totalment incloses dins la província o com a segon valor de cada municipi que no la podia heretar via la seva comarca.

C) tots els municipis de CAT haurien de ser -només- Municipi de Catalunya (Q33146843), ja que és aquest genèric el que consta com a Instància de (P31) de Municipi d'Espanya (Q2074737)

D) La meva proposta de solució del problema original és bescanviar aquesta article per l'equivalent de l'estructura territorial catalana, és a dir, un per cada àmbit territorial, amb les seves comarques.

Vriullop (discussiócontribucions)

Pel que fa a aquesta llista, només cal afegir la província als municipis de la Cerdanya. Si Viladrau (Q13858) funciona haurien de funcionar als altres.

El problema el veig en les infotaules amb el getParentValues.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Les infotaules naveguen pel primer valor i no mostren la resta, d'aquí la importància que la província sigui el segon valor, cas de tenir-ho.

Davidpar (discussiócontribucions)

Ok amb les infotaules, crec que ho he solucionat. El problema és que la query em segueix mostrant tots els municipis de la Baixa Cerdanya i tots els de la Selva (no exclou Fogars de la Selva). Amb els tres d'Osona no tinc problema. Suposo perquè Selva (Q12778) i Baixa Cerdanya (Q12787) diuen estar situats a la unitats administratives de Província de Girona (Q7194) i ho pren tot. En canvi, Osona (Q12793) no diu pas estar situada a la unitat administrativa de Província de Girona (Q7194). Alguna solució? O ho converteixo en Llista de municipis de les Comarques gironines (prenent de referent la vegueria)? No em sembla mala idea...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

L' SPARQL tria els que tenen Girona directament a la P131 de l'item o en algú dels seus parents. Com que la comarca (Selva i Baixa Cerdanya) tenen P131=Girona també enganxa els municipis que estan a Barcelona. La solució consistiria a eliminar el valor de "prov. Girona" a les comarques partides i posar-lo, com a segon valor de P131, a cadascun dels municipis que estan a Girona. Una feinada amb un resultat que serà difícil d'entendre i algú ho canviarà qualsevol dia, tot i ser estructuralment correcte. L'altra solució -per deixar-ho més homogeni- seria posar-li la província com a segon valor a tots els municipis enlloc d'assumir que ho hereten des de la comarca. No sé que és pitjor.

Per mi la solució és abandonar el concepte de província enlloc de perpetuar-lo. La Llista de municipis de les Comarques gironines és una solució que m'agrada més, tot i que tindrà els detractors previsibles.

Davidpar (discussiócontribucions)

A mi també m'agrada més aquesta proposta (reanomenaré l'article), tot i que també crec que hauria de ser possible per si mai algú fa la cerca per província. Creieu que seria massa fer -per exemple- items separats anomenats "Cerdanya a la província de Girona" i "Cerdanya a la província de Lleida" per posar a la P131 dels municipis?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

jo crec que no. La pertinença a una o altra prov. és del municipi, no de la comarca.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Un detall que pot ajudar és afegir a la descripció del municipi la província a la qual pertany, si aquesta és diferent de la que té assignada la seva comarca a P131. Com he fet, per exemple:Fogars de la Selva (Q13083) o Viladrau (Q13858). Això, qui ho vegi, molt probablement ho interpretarà com un senyal d'anomalia i no eliminarà el nom de la província a Instància de (P31) com hauria fet jo a Viladrau abans de seguir la vostra conversació. Por cert, seguint els vostres comentaris, he arreglat Gósol (Q15518).

Resposta a «Municipis de la província de Girona»