Tema de Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Vull tornar a posar-m-hi amb el tema a veure si puc presentar-ho al WikidataCon de l'octubre. Recordes que quan va aparèixer la crisi dels recursos, varem parlar de canviar els accessos a les labels per tenir una llista carregada al mòdul o similar per evitar els accessos. Podries fer una becaina inspiradora per pensar una solució automatitzada i de baix manteniment manual ?. Merci,

Vriullop (discussiócontribucions)

La conclusió és que obtenir etiquetes d'ítems arbitraris no consumeix recursos, no cal aquesta llista. El problema són els accessos arbitraris a les declaracions. En la infotaula de geografia són:

  • Estructura administrativa via getParentLabels. De municipi a estat poden ser 2, 3 o 4. Aquí no hi ha res a pelar. En cas crític seria usar paràmetres locals suposant que les estructures són estables.
  • Els femenins (en les llengües que els usin). Està revisat el mòdul per a que consulti només els necessaris, no per "si els necessito més endavant" com feia abans per simplicitat. La recomanació és usar case=gender només quan sigui necessari, no sistemàticament en tots els casos. Tampoc en llengües que no tinguin flexió de gènere. Si copien les nostres infotaules estaran usant el gènere innecessàriament i això no es pot evitar. Fins i tot l'anglès pot tenir alguna forma femenina.
  • Les unitats amb codi. La solució ha estat afegir els codis més usats a Mòdul:Wikidata/Units. Els vaig marcar amb el comentari "reiteratius" per recordar per què hi són. Només hi ha els 4 necessaris pel cas d'Alemanya.
  • D'altres. Es poden veure en previsualització, apartat "Elements Wikidata utilitzats en aquesta pàgina", on diu "Declaració". A Alemanya hi vaig posar els paràmetres per l'euro per estalviar un accés arbitrari. Per cert, acabo de veure que torna a consultar
    <Euro (Q4916)> P558 (P558) < objecte o valor >
    , una propietat esborrada. La resta que queden són l'alçada de la muntanya més alta, el sexe de Merkel i de Steinmeier, el femení per canceller.

En resum, la única taula d'escapament d'accessos que tenim és la /Units. A banda de tenir-hi els més usats per efectivitat també és útil per estalviar ensurts per canvis inesperats a Wikidata o vandalisme. Només ens queda pensar si cal alguna altra taula d'aquest tipus, potser recuperar la de femenins amb un altre enfocament.

Un altre punt per atacar-ho és phab:T188492. Al Viccionari en anglès fa temps que tenen problemes amb el rendiment de Lua, i això que no usen Wikidata. Van donant bastonades provant solucions, però no hi ha cap eina que digui on es consumeixen realment els recursos.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

OK. Em quedo més tranquil. Lo de la forma femenina, m'esperaria a veure com evoluciona lo dels lexemes i després decidim.

Resposta a «Infotaula multillengua»