Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Xaviaranda (discussiócontribucions)

Bona tarda

En un article, vull modificar una referència. Aquesta referència apunta a una pàgina web i m'agradaria modificar-la per una referència d'un llibre. Quan clico a modificar, no em deixa modificar el tipus de referència i només puc afegir referència web.

Com ho puc fer?

Moltes gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si no és que la referència al web està malament (clarament no és una font fiable o no referencia el que se suposa que referencia) no s'hauria de treure la referència al web, sinó, en tot cas, afegir-hi la del llibre, cosa que es pot fer amb els botons d'afegir referències de la barra d'edició.

Xaviaranda (discussiócontribucions)

Hola! @Pere prlpz

La pàgina és la següent: Ball de Diables de l'Arboç.

He modificat la primera referència, ja que era una referència que apuntava a la seva pàgina web. Tinc entès, sinó corregeix-me, que millor referències de fora, que no les referències que fa la mateixa persona o organització. Per tant he modificat la referència per la d'un llibre.

Com ho veus?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo hagués deixat les dues referències.

És veritat que un llibre és una font independent i més fiable, però el web de la colla té l'avantatge de l'accessibilitat.

Sobre aquest tema hi ha opinions molt diverses, i hi ha qui té molta tendència a eliminar fonts pròpies, però també hi ha qui té tendència a no fer cas de les referències que no es poden consultar amb un clic perquè no està clar quina cobertura donen al subjecte ni què és exactament el que refrencien. Per això crec que millor deixar les dues per que es complementin.

Resposta a «Modificar referència.»