Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Jmrebes (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom. Sembla que tenim un tema no prou resolt en el Llibre d'estil: quan indicar dates en calendari julià i quan fer-ho en calendari gregorià. He trobat uncas curiós, el de Nikolai Rubinstein, amb la data de naixement en l'article (no en infotaula) en julià i la de defunció en gregorià, quan la implantació del gregorià al seu país fou posterior a la de la seva mort. En altres wikis s'indiquen en l'article totes dues de naixement i totes dues de defunció quan són dins un cert marge. Per exemple el mateix Nikolai Rubinstein en alemany o en anglès. En altres són en gregorià però sense cap indicació de que així sigui, com en francès.

Crec que caldria tenir una línia específica al Llibre d'estil que ens servís com a referència pel que fa a l'article (torno a dir que res a dir de la infotaula). La meva proposta és que les dates s'indiquin com ara a la enwiki, en ambdós sistemes, potser amb la creació de les abreviatures "julià" i "gregorià" que apuntin a una pàgina de l'estil de la "Old Style and New Style" anglesa.

En la enwiki existeix una plantilla per fer la tasca de la doble datació, anomenada OldStyle, que no sé si té equivalent en la cawiki.

Opinions?

Jmrebes (discussiócontribucions)

Bé, de fet la pàgina en català ha estat modificada fa uns moments i ara apareixen les dates en ambdós sistemes. És així com les volem?

Lluisjosepeudald (discussiócontribucions)

El canvi l'he fet jo mateix, seguint el criteri "alemany". No m'acaba de convèncer del tot, però no se m'acut res millor, ara per ara. Tot deixant-ho com a superíndex potser trauria els parèntesis i el punt per deixar-ho més net: 2 de junyjul / 14 de junygreg

No he sabut canviar-ho a la fitxa personal de la dreta (encara no sóc un viquipedista expert)

Una altra opció seria posar una de les dates en el cos principal del text (jo optaria per la gregoriana, que penso que hauria de ser la mateixa de la fitxa de persona) i l'altra com a nota a peu de pàgina (la juliana).

Vriullop (discussiócontribucions)

Un aclariment. Les dades de la infotaula surten de Wikidata. Depenen de la font usada, normalment en el calendari local. La indicació gregorià apareix amb dates gregorianes anteriors al 15-10-1582 i la indicació julià amb dates julianes posteriors al 04-10-1582. Són els marges en què el calendari és diferent al local habitual per un catalanoparlant.

Crec que la plantilla alemanya de:Template:JULGREGDATUM fa una conversió automàtica. És complexa, caldria provar-la per si és el que necessitem.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Han passats uns dies ja des que vaig iniciar el tema i no hi ha hagut més respostes sobre el tema. No tinc coneixements de programació de plantilles, però el tema no és si la plantilla alemanya és òptima o no sinó si el format de dates no seria més coherent amb una sistemàtica pel que fa a les dates julianes en capçalera d'article (no pas en wikidata, jo no ho havia esmentat perquè sé com funcionen) que eviti les confusions actuals.

Vriullop (discussiócontribucions)

Em sembla correcte que a la infotaula es mantingui la data oficial segons el calendari local, tal com està a Wikidata. En el text és millor posar les dues dates en el cas de calendari julià posterior al 1582. Una plantilla hi ajudaria, però tens raó que ja no és qüestió de llibre d'estil.

Resposta a «Dates en calendari julià o gregorià»