Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Ajut per millorar presència de CAIXA CATALANA

4
Caixacat (discussiócontribucions)

Bona tarda,

Em dic Joan Olivé i Mallafrè. Soc impulsor de la iniciativa CAIXA CATALANA, que porta anys empenyent per regenerar el panorama financer a Catalunya.


Concretament: Demanem ajut d'algún expert editor per millorar els continguts de CAIXA CATALANA a la Wikipèdia.

El primer que voldríem fer seria incorporar a la llista d'articles i referències aquesta notícia, de fa pocs dies: https://www.economiadigital.es/directivos-y-empresas/intrahistoria-proyecto-caja-independentista_20016464_102.html


Més enllà d'incorporar aquest article, agraïriem si puguéssim corregir alguns errors en la pàgina.


El tema de les finances és molt seriós i delicat. Necessitem que els continguts siguin el MÉS CLARS I CONCRETS POSSIBLES, perquè precisament com que necessitem les aportacions de molta gent, hem de correspondre amb una absoluta claredat en els conceptes.

El nostre mail de contacte és: joanolive@caixacatalana.cat


Joan Olivé i Mallafrè


Medol (discussiócontribucions)

No hauries d'editar aquest article ni buscar ningú perquè l'editi. La comunitat s'encarregarà de fer els canvis pertinents si ho considera convenient. Entendràs que no pot ser que una entitat tingui res a veure amb el seu propi article, no seria neutral. Pots llegir les polítiques de la Viquipèdia aquí. En cas que trobessis algun error flagrant, en tot cas ho pots comentar a la discussió aportant les referències pertinents.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Benvolgut, Sr. Olivé.

A tots els editors de la Viquipèdia ens interessa que la informació que hi consti als articles sigui la millor possible. Ara bé, Voldria explicar-li quatre trets essencials del funcionament d'aquesta enciclopèdia:

  • les edicions les pot fer qualsevol editor, sempre que no tingui relació amb l'entitat/persona objecte de l'article. És el que anomenem "conflicte d'interessos". Tant se val si el que escriu és absolutament cert. Són les nostres regles per evitar biaixos ni que sigui involuntàriament.
  • El nostre rol és d'editor, no de periodista o redactor. És a dir, sempre ens basem en continguts prèviament publicats per algun mitjà rellevant (no blogs, no pàgines personals, no xarxes socials,..) i, per descomptat, mai la web de la pròpia entitat.
  • El punt anterior comporta que no ens responsabilitzem de garantir la veracitat, tant sols la seva verificabilitat per part dels futurs lectors. Si les fonts que un editor tria són incorrectes, s'hauran de confrontar amb altres que esmentin altre punt de vista.
  • Els articles que es poden crear (en aquesta cas, Caixa Catalana, ja existeix) han de respondre a un mínim de notorietat pública i social. És a dir, si ens hem de basar en fonts publicades, difícilment podem escriure sobre entitats o persones sobre les que no ha escrit ningú més abans. Aquest punt és font d'agres discussions entre qui defensa els valors intrínsecs del subjecte (especialment en persones físiques i jurídiques) i la manca de fonts terciàries que s'hagin interessat en ells. La Viquipèdia no és, per definició, una xarxa social ni una web de difusió ni de notícies, sinó una enciclopèdia que parla més del passat consolidat que del present, sovint trepidant.

Aquesta descripció no és una resposta a la seva petició d'ajuda, sinó per situar-lo respecte al marge de maniobra que tenim com editors per escriure sobre temes que, en altres mitjans, seria d'allò més normal.

El fet de publicar la seva nota en aquest espai que és obert a tota la comunitat d'editors, de ben segur que cridarà l'atenció a algú pel vostre tema i, si com sembla està desactualitzat, li farà un cop d'ull.

Gràcies pel seu interès.


Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Veig que ja ha començat a editar vostè mateix l'article de Caixa Catalana, senyor @Caixacat. Li demanem amablement que aturi immediatament les edicions sota conflicte d'interessos per allò que han exposat anteriorment els nostres companys.

Altrament, la manca de neutralitat de l'article incrementarà de manera que l'entrada final pot acabar greument perjudicada.

Resposta a «Ajut per millorar presència de CAIXA CATALANA»