Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Roger Asensi (discussiócontribucions)

Bon dia!

No sé si és el lloc adequat per preguntar-ho, però estem preparant un article sobre el compositor Robert Gerhard (per a la "Viquimarató", ara virtual, de l'Esmuc) i no de quina manera hem d'incloure una imatge:

Es tracta de 3-4 compassos d'una partitura (que encara no té els 70 anys per estar alliberada de totes les restriccions d'ús) que estan citats dins d'un article de recerca (amb una anàlisi que consisteix en dos requadres i unes indicacions numèriques en algunes notes). Es pot incloure d'alguna manera això a un article? (Ja sigui reescrivint-ho, escrit d'una altra manera, o altres)

En general, com hem d'actuar amb gràfics (taules, esquemes, etc.) que apareixen a articles?

Gràcies

Vriullop (discussiócontribucions)

Una mostra d'una partitura es pot reproduir amb codi wiki, si és rellevant per l'article. Està explicat a en:Help:Score.

Roger Asensi (discussiócontribucions)

Gràcies! Aleshores no hi ha cap impediment a nivell de drets (si es cita degudament) per incloure la partitura/l'anàlisi?

Vriullop (discussiócontribucions)

No hi ha problema si és breu i justificat, igual que una citació textual. Sobre l'anàlisi és igual que qualsevol referència usada, no es pot copiar textualment. Es pot veure dret de citació, normalment referit a un text però pot ser també una partitura, i evitar Viquipèdia:Parafrasejat similar per l'analàsi.

Roger Asensi (discussiócontribucions)

D'acord, moltes gràcies!

Resposta a «Anàlisi/gràfics i partitures»