Tema de Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Dia de la Terra (Palestina)

Arnaurs (discussiócontribucions)
  • A la pàgina de discussió no s'indica que l'article ha estat traduït d'altres versions wiki.
  • L'article de la Wikipedia anglesa, d'on crec que surt la major part d'aquest article, té marcat l'article com a esborrany o de classe C.
  • L'apartat de "Cobertura mediàtica israeliana", que té dos paràgrafs, només fa servir una única font, cosa que pot posar en dubte que sigui neutral ja que només beu d'aquesta font.
  • En aquest mateix apartat de "Cobertura mediàtica israeliana", per què es posa el focus en la cobertura de mitjans israelians però no de palestins i de la resta del món?
  • Crec que en aquest tipus d'articles s'hauria de fer una anàlisi exhaustiva de la neutralitat de l'article.
  • La referència 12 no té un format "habitual".
  • El peu de la foto de "Protestes de 1976" diu que el personatge parla davant d'una multitud però no es veu cap multitud ni s'indica a Commons.
Jove (discussiócontribucions)
  • A la pàgina de discussió no s'indica que l'article ha estat traduït d'altres versions wiki. Afegit
  • L'article de la Wikipedia anglesa, d'on crec que surt la major part d'aquest article, té marcat l'article com a esborrany o de classe C. Els criteris de valoració no són els mateixos per a totes les versions de Viquipèdia. Tot i així, es tracta d'una versió més àmplia.
  • L'apartat de "Cobertura mediàtica israeliana", que té dos paràgrafs, només fa servir una única font, cosa que pot posar en dubte que sigui neutral ja que només beu d'aquesta font. En procés
  • En aquest mateix apartat de "Cobertura mediàtica israeliana", per què es posa el focus en la cobertura de mitjans israelians però no de palestins i de la resta del món? En procés
  • Crec que en aquest tipus d'articles s'hauria de fer una anàlisi exhaustiva de la neutralitat de l'article. En procés
  • La referència 12 no té un format "habitual". Corregit
  • El peu de la foto de "Protestes de 1976" diu que el personatge parla davant d'una multitud però no es veu cap multitud ni s'indica a Commons. Corregit
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia, creieu que podem tirar endavant aquesta votació? És a un sol vot de la distinció.

KRLS (discussiócontribucions)

Abans hi havia una pràctica habitual a considerar que un article de qualitat no hauria de tenir enllaços vermells a la introducció. El vermell que hi ha actualment es podria enllaçar a Govern i política d'Israel.

Jove (discussiócontribucions)

Bon dia a tots. La pilota per a millorar l'article està al meu teulat però tinc dificultats per accedir a una hemeroteca, a partir de la qual poder ampliar el punt de la cobertura mediàtica (que al meu entendre és el més mermat de l'article). Visc i treballo a l'àrea metropolitana de Barcelona i, fins ara, feia ús de l'hemeroteca de Ciències de la Informació del campus de Bellaterra (UAB). No obstant, entre el període estival i les restriccions per pandèmia m'està sent molt difícil, per no dir impossible, trobar un moment per accedir-hi.

Si algú es presta a donar-me un cop de mà serà molt benvingut. Hi ha alguna hemeroteca pel centre de Barcelona de fàcil accès? El campus de les Rambles (UB) en té?

Pel que fa a l'enllaç de capçalera amb Govern i política d'Israel hi estic d'acord. Si ningú hi té res en contra, el redireccionaré en breu.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Bon dia, de moment no he processat l'article malgrat que ja té els vots necessaris, per donar temps a esmenar els punts que queden. És correcte? @Arnaurs @Jove

Arnaurs (discussiócontribucions)

La meva principal objecció feia referència a la secció "Cobertura mediàtica israeliana", on només s'aportava una font i s'obviaven mitjans palestins i de la resta del món. Això no s'ha esmenat i, per tant, no puc treure l'objecció.

Tanmateix, des del meu comentari l'article ha tingut 4 vots de qualitat i ningú sembla haver subscrit el meu comentari.

@Arnaugir @Jove

Jove (discussiócontribucions)

La pandèmia i els horaris laborals m'han dificultat en excés poder assistir a una hemeroteca. És un tema que tinc a pendents des de fa dies i m'agradaria resoldre'l. Amb molta sort, dimarts potser podré anar a una i millorar l'apartat de cobertura mediàtica. Repeteixo, si algú coneix d'una hemeroteca de lliure accès a Barcelona, em facilitaria els tràmits. Sinó m'hauré de desplaçar a una del Vallès.

Jove (discussiócontribucions)

Bona nit @Arnaurs. Després d'haver dedicat un bon temps a fer recerca presencial en hemeroteques, he pogut afegir la cobertura que van donar dos mitjans internacionals més, The Times i Le Monde. Val a dir que, periodísticament, aquests esdeveniments van quedar eclipsats per la guerra civil libanesa i només els mitjans més importants diversificaven els seus esforços per a cobrir els incidents de Galilea. Pel que fa a la cobertura israeliana, els mitjans a l'abast són massa limitats i m'he valgut de la informació filtrada a la Viquipèdia en anglès. Tant de bo es poguessin afegir més en el futur. Ara per ara espero haver complert el teu estàndard mínim. Salut!

cc: @Arnaugir

Arnaurs (discussiócontribucions)

Moltes gràcies @Jove, retiro l'objecció.

Resposta a «Comentaris»