Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

  Gadgetolàndia. La importància d'emplenar (bé) Wikidata

  4
  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Pels que pensàveu que Wikidata només serveix per tenir infotaules, us presento un gadget que he conegut a través del @Kippelboy.

  Per dir-ho fàcil "dibuixa arbres de relacions". La funció que trobareu més útil potser és fer arbres genealògics. Per exemple:

  • qui no s'ha equivocat amb els comtes de Barcelona "Berenguer Ramon" vs "Ramon Berenguer" qui era fill de qui? i els "...II" ?. Com si no hi hagués més santoral. Doncs bé aquí teniu la solució. Jugueu amb els botons dels costats de les caixes per anar fent créixer la nissaga (pares/fills/germans/cònjuges).

  També podem consultar fàcilment coses relacionades amb una persona sense saber fer les maleïdes queries, com ara:

  • les obres d'un autor. Observeu la importància de tenir el nom i la descripció ben emplenada en català
  • elements amb el nom d'una persona. Segur que hi són tots ? No hi ha algun IES o alguna fundació amb el nom de la Rodoreda?
  • relacions bidireccionals. Mirem aquests dos exemples de parelles: Modigliani que va tenir dues parelles i ell també figura al wikidata de les seves parelles. Però Jaume I que em va tenir 7 (!) només hi costa al wikidata de 5 d'elles. És a dir, falta informació a dues d'aquestes dames.

  No tot han de ser persones. Podeu provar amb taxons, ciutats, o el que vulgueu. En cada cas ens ofereix les possibles propietats sobre les que fer cerca inversa. Un parell d'exemples:

  Si us quedeu confinats aquest pont nadalenc o teniu algun cunyat insuportable a taula, ja teniu distracció.

  Recordeu que Wikidata és el futur. Ens ha de preocupar molt la seva qualitat.

  Bones festes per tothom !!

  Paucabot (discussiócontribucions)
  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Bona campanya de l'entitat inspiradora del monument !!

  Pere prlpz (discussiócontribucions)

  Si després de clicar els enllaços d'en Pau algú s'ha quedat amb ganes de saber d'on surten tantes coses a Catalunya anomenades en relació al mateix resultat sorprenent, amb l'eina que ens ha passat l'Amador es pot aclarir fàcilment: https://www.entitree.com/ca/anomenat_en_refer%C3%A8ncia_a/Q41311803

  Ara faltarà pujar-ne les fotos i les coordenades.

  Resposta a «Gadgetolàndia. La importància d'emplenar (bé) Wikidata»