Tema de Usuari Discussió:Jove

Docosong (discussiócontribucions)

Bon any @Jove. Espero estiguis bé. Volia comentar-te que tenia pensat crear una categoria sobre jugadors d'hoquei sobre patins internacionals amb Catalunya o amb Espanya. Crec que ajudaria bastant per recuperar alguns noms rellevants de l'hoquei. De fet, amb tant article creat em costat recuperar les jugadores d'hoquei patins internacionals amb catalunya o amb espanya.

Potser aquesta segona categoria pot ser molt gran però a la llarga es pot subdividir-la com el cas de Categoria:Futbolistes internacionals amb Catalunya. També tinc la intenció de fer-ho amb altres esports però bé anem poc a poc. Com ho veus?

Salut!

Jove (discussiócontribucions)

Bon any nou! I tant, per sort a casa gaudim de salut i bones expectatives. Espero que, igualment, així sigui.

Em sembla excel·lent la teva proposta. I, encara diria més, convindria preveure una categorització més concreta en comarques per dècades (per analogia a categories similars ja creades d'esportistes internacionals) per als jugadors d'hoquei sobre patins internacionals. Ho dic perquè em temo que fàcilment pot quedar saturada. Compta amb mi per anar omplint-les. Les biografies que he anat creant, les tinc llistades i penso que no ens ha de costar si naveguem a través de Categoria:Jugadors d'hoquei sobre patins catalans del sud. (Ostres, acabo de llegir que també havies previst una major concreció). Doncs, endavant!

D'altra banda et volia comentar una cosa d'un canvi d'estil que no acabo de coincidir. Em sembla que no és oportú posar el nom comercial de l'equip a les taules de vencedors en els articles sobre copa, lligues o campionats concrets. De fet, soc més partidari d'incloure'l a l'article sobre l'edició en concret del torneig. Ho dic especialment perquè el públic potencial es pot veure fàcilment confós amb el ball de noms. Més encara a mesura que avanci el temps i hi hagi més edicions. Com ho veus? Mantindria el nom oficial del club als articles de campionat i el nom comercial (amb enllaç intern al nom oficial) en els articles d'edicions concretes.

Salut i Viquipèdia!

Docosong (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta.

En relació al nom comercial, no tinc una opinió molt definida. Entenc la teva postura, potser hi ha casos on el patrocinador no té gaire rellevància i es pot aplicar, però en altres clubs, ex. Telecable HC, el patrocini té bastant pes. De fet, en les fonts fiables, sobretot en les federacions esportives, hi ha la menció explícita de clubs amb el nom comercial: Noia Freixenet, Ademar León, les finals del Barça amb la Jugoplastika, DKV Joventut o Comansi (Picadero JC)

A les llistes de campionats, acostumo a posar un avís al principi del nom dels clubs segons l'època. No és la millor solució però crec que hem de ser fidels al que diguin les fonts fiables. Tanmateix, a la taula de palmarès acostumo a posar el nom de l'equip sense patrocini

No és una resposta fàcil i potser caldrà consultar-ho amb la taverna. Salut!

Jove (discussiócontribucions)

Certament hi ha arguments a favor i en contra del canvi que proposes, però no veig que permeti un major enteniment a una lector no avesat en la matèria. Jo proposaria aquest tema a taverna perquè el trobo interessant i d'afectació general. Penso que, en una lectura en present, el nom comercial té tot el sentit del món però en perspectiva, en el temps, especialment en articles de competicions, perd aquesta força i pot portar a confusió.

Per això soc més partidari que aparegui en els articles en concret de l'edició del torneig. Certament alguns han quedat gairebé cronificats, com el cas del Noia Freixenet, i d'altres als quals el contracte amb l'espónsor major desfigura (i/o ha desfigurat) completament qualsevol indici d'unitat de club, com ara el Club Patín Gijón Solimar. En relació al club asturià em remeto al debat que vam tenir: el reguitzell de denominacions del club fins i tot fa perdre de vista el nom del club als més interessats. Portant-me la reflexió al terreny personal recordo que durant anys vaig viure enganyat pensant que Split tenia dos equips bons de bàsquet.

Potser una solució possible seria afegir entre parèntesi el nom comercial o, com bé dius, una introducció d'avís al principi. En aquest segon supòsit, optaria per a notes al peu. Pensem que si aquesta tònica comercial es generalitza amb els anys, un mateix equip campió o subcampió haurà rebut infinitat de noms. Salut i endavant!

Resposta a «Categories hoquei sobre patins i altres»