Tema de Usuari Discussió:KRLS/Fitxer de Discussions Estructurades 1

LaboralEcom (discussiócontribucions)

Bon dia. M'agradaria que algú m'expliqués una mica com puc, o si puc, editar un article que té informació desactualitzada, incorreccions de termes o llenguatge no inclusiu. Vaig fer una edició en castellà i la van retirar perquè "afectava el contingut", llavors no sé com he de fer-ho perquè no sigui retirat i abans de fer cap modificació en l'article corresponent aquí a la Vikipedia agrairia un cop de mà per a entendre què es pot fer i què no, per no perdre temps. Gràcies.

KRLS (discussiócontribucions)

Entenc que et refereixes a l'experiència a es.wiki. El llibre d'estil de la Viquipèdia no incorpora el llenguatge inclusiu, per fer-ho caldria proposar-ho a Viquipèdia:La taverna/Propostes i saber el parer/adopció de la comunitat. Ja t'avanço que la pràctica general és no fer desdoblament (els/las) ni fer ús del femení genèric. Sobre l'ús de termes "persones amb discapacitat" en lloc de "persones discapacitades" suposo que hi haurà un suport. Sobre el fet de l'ús de "persona" en lloc d'anar variant entre "individu, persona, home, usuari" segons el que correspongui en cada moment, crec que hi haurà major oposició donat que es prima la riquesa lingüística. Si més no, t'animo a proposar-ho a La Taverna.

LaboralEcom (discussiócontribucions)

Gràcies per la ràpida resposta, entenc el posicionament respecte a què el llenguatge inclusiu no està incorporat, però aquest article no compleix les noves lleis internacionals de l'àmbit de la discapacitat i no és precisament per riquesa lingüística.

Plantejaré a La Taverna el tema del llenguatge inclusiu de gènere perquè considero que és molt important que un recurs com aquest ho contempli, però el dubte que em sorgeix és: si ja hi ha una normativa internacional que ja aclareix els termes que s'han d'utilitzar per referir-se a les persones amb discapacitat, no acabo d'entendre per què s'ha de discutir en aquest espai perquè s'està incomplint amb la normativa.

A més a més, aquesta normativa va ser impulsada per les pròpies persones amb discapacitat, és una mica contradictori que en un espai de creació lliure com és la Vikipedia és posi a discussió allò que el propi col·lectiu al qual s'està referint un article ja va decidir i l'ONU i la pràctica totalitat dels països van acceptar.

Per altra banda, també vaig fer canvis a la informació no actualitzada o que directament no existia i aquestes modificacions tampoc s'han acceptat, aquí és on no entenc llavors el procediment de revisió que és fa.

KRLS (discussiócontribucions)

Hola! Primer de tot, t'hauries de posar en contacte amb la persona que et va revertir el canvi a es.wiki. Cada comunitat és independent i pot aplicar llibres d'estil diferents. En el nostre cas, en general ens guiem pel determinat pels organismes normatius de la llengua catalana: DIEC i AVL. En la incorporació de terminologia especialitzada pel Termcat. En transliteracions també hi ha consensuada una normativa particular. Pel que comentes és tan fàcil com demanar incorporar-ho al llibre d'estil certa directiva argumentant que hi ha X o Y fonts fiables en català que aposten per aplicar aquest tipus de llenguatge. També comentar-te que no som cap país ni ens regim per les normatives dictades per cap organisme regulador que pretenguin tenir influència sobre el contingut d'aquesta, sinó Viquipèdia:Els cinc pilars. La Viquipèdia es basa en el consens.

Resposta a «Cercant un mentor»