Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Sjoel (discussiócontribucions)

Un diagrama de barres que està publicat en una revista acadèmica amb copyright està protegit, però si creo un diagrama amb les mateixes dades, el puc publicar amb llicència lliure? O estaria plagiant i vulnerant el copyright igualment? Moltes gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La informació és lliure, la seva expressió no.

Pots crear un diagrama amb les mateixes dades. No pocs copiar el que serien elements de disseny. És a dir, pots fer el diagrama que faries amb aquestes dades si no haguessis vist mai el diagrama original.

En un diagrama de barres això és molt més fàcil que amb un mapa, on costa més separar la informació de les decisions creatives de l'autor.

Sjoel (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per cert, recorda citar l'origen de les dades, com a mínim a la descripció de la imatge a Commons.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Soc ara mateix a la pausa d'un seminari obligatori d'ètica científica i estan explicant exactament el mateix que t'ha detallat en @Pere prlpz, amb referència a una ordre judicial del Tribunal Suprem d'Espanya del 16 de gener de 2020: las creaciones científicas no son objetode propiedad intelectual por razón de su contenido -ideas, procedimientos, sistemas, métodos operativos, conceptos, principios, descubrimientos...- ni de la formación o experiencia de quienes las realizan, impulsan o de los esfuerzos de quienes las financian, sino sólo por la forma literaria o artística de su expresión (pàgina 6).

Sjoel (discussiócontribucions)

Llegint la sentència, veig que fa referència a una sentència prèvia (647/2012, de 8 de novembre) que ho deixa claríssim: «Las creaciones científicas no son objeto de propiedad intelectual por razón de su contenido —ideas, procedimientos, sistemas, métodos operativos, conceptos, principios, descubrimientos...— ni de la formación o experiencia de quienes las realizan, impulsan o de los esfuerzos de quienes las financian, sino sólo por la forma literaria o artística de su expresión.»

Sjoel (discussiócontribucions)

Seminari obligatori vols dir que és molt recomanable? O que n'estaves obligat? Gràcies per la sentència @Xavier Dengra

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Un seminari obligatori de la universitat per a mi! Però que sens dubte seria molt recomanable a qualsevol viquipedista, atès que ha estat molt aclaridor quant a parafrasejat similar, conflicte d'interessos, tipus de fonts i com citar-les i reproduir-les. Si el pengen en obert ja us en compartiré l’enllaç, tot i que era només per doctorands a les beceroles.

Sjoel (discussiócontribucions)

M'encantaria poder visionar aquest seminari. =)

Resposta a «Consulta sobre drets d'autor»