Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Acord denominació primera legislatura Parlament de Catalunya

5
Docosong (discussiócontribucions)

El passat 2 de juny, el Parlament de Catalunya va aprovar el canvi de la denominació de les legislatures, és a a dir, la primera legislatura serà considerada la 1a Republicana, la segona la 1a Autonòmica i així successivament. Veig que hi ha discrepàncies de criteris (república, autonomia) però tanmateix penso que caldrà homogeneïtzar-lo, amb els respectius reanomenats i canvis a wikidata. A dia d'avui, el decret-llei no està encara aprovat oficialment i no cal anar de pressa com ha fet un editor.

Bé, espero les vostres opinions per saber com procedirem, ja que implica uns quants canvis. Salut!

Willy31igd (discussiócontribucions)

Jo penso que com que es troben en règims diferents ja ho tenim bé tal com està.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Jo diria que, de moment, no es tracta d'emetre opinions sinó d'esperar a que s'aclareixi oficialment com afecta, l'acord adoptat sobre la primera legislatura, a la denominació de les següents.

Docosong (discussiócontribucions)
FranSisPac (discussiócontribucions)

Tot i que el Twitter "no és ben vist" com a referència, en qualsevol cas també podem baixar el document del BOPC. Ara bé, el text de la resolució diu: «El Parlament de Catalunya manifesta la voluntat que la legislatura iniciada el 6 de desembre de 1932 sigui considerada la primera legislatura i que l’actual passi a denominar-se catorzena legislatura a partir de la publicació d’aquesta resolució.» Es a dir, "manifesta la voluntad", no diu què passa amb la legislatura que va anar del 10/04/1980 al 20/03/1984, presidida per Heribert Herrera ("I Legislatura"), ni amb les onze següents.

De moment, a

la pàgina "legislatures anteriors" del web del Parlament tot segueix on era. Wait and see.

Resposta a «Acord denominació primera legislatura Parlament de Catalunya»