Tema de Usuari Discussió:Docosong

Ricderiure (discussiócontribucions)

senyor

pensava que seria més fàcil actualitzar la pàgina de la meva població Colldejou.

La desactualització i manca d'informació que conté la pàgina actual ens avergonyeix una mica, i aprofitant que hem fet, col·laborativament, una gran tasca de recerca i redacció per a la pàgina web de l'Ajuntament havia pensat de modificar-la. Així que menyprear aquest copia/enganxa m'ha sabut una mica de greu. De fet la informació actual és un copia i enganxa també.

No he seguit el llibre d'estil, està clar, potser heu vist que ha estat la meva primera contribució, i hi he dedicat més d'una hora a posar-ho i penjar-hi les fotos. La seva nota m'ha desmotivat bastant. Si m'indica com puc afegir la informació per a que aquesta pàgina sigui actualitzada i amb informació completa ho faré. Primer hauria de recuperar la versió que he fet clar.

atentament

Ricard

Docosong (discussiócontribucions)

Bon vespre,

La versió que vau fer la teniu a Special:diff/27536009, us recomano que abans doneu un cop d'ull a Viquipèdia:Llibre d'estil i Viquipèdia:Citau les fonts.

Em sap greu que ho veieu d'aquesta forma, però fent una consulta ràpida a la secció d'Història de l'Ajuntament de Colldejou, el text té una llicència CC-BY-NC 4.0 que no és compatible amb la Viquipèdia, com també passa amb el tema de les fotos. La Viquipèdia i els seus projectes germans gestionen llicències alliberades: Domini públic, CC0, CC-BY, CC-BY-SA. Cal anar amb molta cura amb aquest tema perquè poden infringir-se els drets d'autor.

Per altra banda, recordeu que esteu editant un article enciclopèdic i no un estudi o treball de recerca. Les enciclopèdies sintetitzen allò més rellevant o important, no són una col·lecció indiscriminada d'informació.

Per qualsevol dubte, resto a la vostra disposició. Salutacions.

Ricderiure (discussiócontribucions)

vaja, perdoneu també el meu to. Lo de la llicencia no es problema doncs sóc un dels autors i coordinador del text. Miraré com arreglar-ho abans de fer canvis.

he començat a mirar-me totes les guies i llibres d'estil. Veig que amb la bibliografia he de ser més ordenat i posar-la a la secció final. Sobre l'excés d'informació suposo que això és discutible, oi? Ho dius per l'apartat d'història? exactament en que t'has fixat? pensa que en un població petita així gairebé tot és rellevant...

hem disculpo altre cop, i si tinc dubtes seguiré aquest fil

gràcies

Ricard

Docosong (discussiócontribucions)

Els article enciclopèdics normalment han de donar una primera noció bàsica del tema del consultat, no és un lloc per publicar recerca original o inèdita. Recordeu que hi ha mecanismes més adients per publicar estudis o recerques exhaustives, per exemple per mitjà de centre d'estudis o instituts de recerca local.

Salutacions.

Ricderiure (discussiócontribucions)

d'acord, de fet amb el que he anat llegint ja havia trobat aquest apunt.

això que comentes afecta tot l'apartat de la història de Colldejou de manera molt clara. m'he estat mirant varies pàgines de pobles i ciutats i n'agafo una idea.

l'altre apartat que vaig afegir: geografia, fauna i flora, no és un estudi tant exhaustiu com el primer, sinó una compilació sobre tres fonts només. Que en penses en aquest cas?

gràcies per la paciència,

Ricard

Docosong (discussiócontribucions)

Segons el meu parer, crec que segueix la mateixa pauta. Entenc les dificultats dels novells, però el llenguatge i contingut d'un article enciclopèdic ha de ser pla i de lectura fàcil. Per exemple, evitar la primera persona del plural, ús del pronom impersonal, ús limitat de la negreta (només a l'inici), no abusar dels salts de línia, etc. Cal pensar que els articles poden ser llegits per molta gent i normalment amb coneixements bàsics. Els estudis o recerques acostumen a publicar-se solen anar en altre tipus de documents.

Salutacions.