Tema de Usuari Discussió:Mercè Piqueras

Possible copyvio Diccionari Biogràfic de Dones

3
Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia @Mercè Piqueras, veig que estàs revisant els articles del Diccionari Biogràfic de Dones. El problema, però, que el 2015 es va arribar un acord per reutilitzar el text del Diccionari a la Viquipèdia, mitjançant permís OTRS: Viquipèdia:Autoritzacions/Diccionari Biogràfic de Dones

Si bé es cert, que el text és idèntic i que tampoc s'indica cap llicència concreta amb el nou disseny del web (mal costum habitual), el permís diu clarament que el text té una llicència CC-BY-SA: es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.

Qualsevol dubte, resto a la teva disposició.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Docosong, gràcies per la informació; deixo de revisar-los, doncs i he tret la plantilla als tres on l'havia posada. Havia mirat en la pàgina principal del Diccionari si hi havia algun avís o si es veia llicència de Creative Commons, però no n'he vist cap. No s'hauria de fer constar en la pàgina de discussió de cada article? Hi ha alguna fórmula o plantilla per fer-ho?

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia @Mercè Piqueras Tradicionalment s'havia fet a la discussió d'usuari, però tal com s'apunta en aquest fil hi ha diverses alternatives: Viquipèdia:Petició als administradors#Esborrat d'enllaços externs. El problema d'afegir-ho a la discussió és que és menys visible i a la llarga menys estable. Tanmateix en la majoria dels articles no hi haurà discussions tan llargues com per exemple a Discussió:Catalunya o similars, però la possibilitat existeix.

En aquest cas, penso que utilitzant la plantilla {{DBD}} com a referència es compleix el permís OTRS amb la llicència corresponent.

Resposta a «Possible copyvio Diccionari Biogràfic de Dones»