Tema de Usuari Discussió:Alzinous

Grup11delmar (discussiócontribucions)

Hola, Alzinous.

Soc uns del que fa el projecte del ABR sobre algu en la viquipedia en contacto amb tu per pregunta si pot veure o comentar la meva pagina de usuari que estic fen la recerca de una persona alli, com puc fer millor o que tinc que fer amb las citacions etc... No se utilizar molt las citación o com funciona, espero que puguis veure aquest comentari :-)

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola, per posar citacions clica al botó 'Modifica'. Amb això entraràs a l'editor visual. Aleshores, has d'anar al final de la frase on vols que aparegui el número de la cita i posicionar el cursor del ratolí en aquest punt. A continuació, has de clicar al botó 'Cita' de la barra d'edició. S'obrirà una finestreta on pots afegir la referència fent servir l'opció 'Automàtic'. La citació es generarà automàticament copiant la URL de la web que hagis utilitzat com a font (si és que has fet servir una web). Si has fet servir un llibre, també ho pots fer automàticament, enganxant el títol o l'autor o l'ISBN (un codi que tenen tots els llibres publicats). Si et dona error (cosa que sol passar amb els PDF) aleshores, després de clicar al botó 'Cita', selecciona l'opció 'Manual' i omple els camps que s'et demanen. Si no ho veus clar tornem a preguntar.


Recorda que has d'afegir el títol de la secció 'Referències' i a sota del títol la plantilla 'Referències' (botó 'Insereix'/'Plantilla'/escriure referències i seleccionar) perquè les citacions apareguin al seu lloc... això últim ja t'ho he fet jo.


Una altra recomanació seria traslladar la feina que estas fent a la teva pàgina de proves que és el lloc per fer proves. Ara estàs fent servir la pàgina d'usuari que és una pàgina per posar informació personal.


Salutacions! --aLZiNous: missatges 12:10, 26 oct 2021 (CEST)

Alzinous (discussiócontribucions)
Grup11delmar (discussiócontribucions)

Hola Alzinous per no escriure un altre conversa te escric desde els comentaris, ara la meva questio es, com es fa una infotaula (crec que es diu asi) la taula de la dreta on surt la imagen de la persona, amb una mica de la seva informacio com l'any de naixement, formacio, treball... etc, hem podrias enseñar com es fa?

Asi gracies per la ajuda de las citacions ja lo he solucionat moltes gracies :-)

Alzinous (discussiócontribucions)

Crear la infotaula és molt fàcil ja que es fa automàticament o semiautomàticament. Només has d'anar a 'Modifica' >> 'Insereix' >> 'Plantilla' i després, en el camp de formulari que apareix, escrius 'Infotaula persona'. Després li dones al botonet blau que posa 'Insereix' i ja està.

Has de tenir en compte dues coses: 1) una és que la infotaula no es veurà correctament fins que publiquis l'article a l'espai principal (és a dir, mentre tinguis la pàgina en el teu espai de proves la infotaula no es veurà bé); la segona cosa és que la infotaula es crea automàticament, després d'inserir-la, quan la persona biografiada té fitxa a Wikidata. Si no té aquesta fitxa pots crear-la tu o demanar a algú que ho faci. En el teu cas has tingut sort perquè la Cristina Romera Castillo que té fitxa a Wikidata, aquesta >> https://www.wikidata.org/wiki/Q88346511. Tal com us vaig explicar Wikidata és una base de dades on en lloc d'articles trobem fitxes amb dades. Wikidata xucla aquestes dades de wikidata per crear les infotaules.

Si no entens alguna cosa, tornes a preguntar. Salut!

Grup11delmar (discussiócontribucions)

Hola Alzinous, ara estan fen modificacions els meus companys de grup pero no se com han cambiat el modificar per modificar el codi i no tinc ni idea que he fet o han fet m'ajudarias a solucionar aquest problema?

Alzinous (discussiócontribucions)

Crec que el que intentes explicar és que no tens accés a l'editor visual. Suposant que sigui això, el que has de fer és clicar damunt el 'llapis' que apareix a la dreta de tot, a la barra d'edició. Veuràs que es despleguen dues opcions, cliques a 'Editor visual' i ja està. Al costat hi ha una icona d'un ull. Si ho has pogut solucionar diguem alguna cosa i si no era això comenta-ho també. Au, salut!

Grup11delmar (discussiócontribucions)

D'acord ja esta solucionat aixo, ara hem fet mes que abans poldries opinar o comentar alguna cosa per millorar o per saber que hem fet mal en la zona de proves, i la infotaula en la zona de proves no surt la imagen o el seu treball... crec que l'infotaula en les proves esta raro l'hem editat per ara.

Gracies per la teva ajuda estem aprenent poc a poc sobre la wiki

Alzinous (discussiócontribucions)

La infotaula no és veu correctament fins que no es publica l'article a l'espai principal, així que no us preocupeu per això. Més tard miro la feina que heu fet i us dic alguna cosa. D'entrada diria que algunes referències es podrien considerar autoreferències i per tant no serien adequades. Els perfils biografics publicats a pàgines d'universitats de vegades són discutits per una qüestió de conflicte d'interessos. Seria molt interessant trobar algun article sobra la persona biografiada que hagi estat publicat a la premsa. Feu una repassada als diaris a veure que hi trobeu.

Grup11delmar (discussiócontribucions)

Hola Alzinous lo que dius es que elimini las referencias de universitats i posarli alguna de diaris no? i tambe algunes referencies son com personals de ella eliminarla i cambiarla no?

Alzinous (discussiócontribucions)

No exactament que les eliminis, poden servir com a referències complementàries, però sí que seria molt interessant (i necessari) trobar referències independents de la persona biografiada que parlessin d'ella sense que hi hagi cap lligam ni relació. Els perfils que pengen a les universitats dels seus treballadors i treballadores poden ser partidistes ja que hi ha pel mig una relació laboral. Espero haber-me explicat i que s'entengui el que estic dient :-)

Grup11delmar (discussiócontribucions)

Creiem que ja estaria be feta aquesta prova i volem publicarla en la viquipedia principal, pero com es fa? no tenim ni idea

Grup11delmar (discussiócontribucions)

Hay algo que acabo de veure que Cristina Romera Castillo en la seva wikidata no te imagen com solucionem aixo?

Alzinous (discussiócontribucions)

Només podeu pujar una fotografia o un dibuix si sou vosaltres els autors. D'aquí a una estona reviso l'entrada i us explico que cal fer per traslladar-la a l'espai principal.

Alzinous (discussiócontribucions)

La data i el lloc de naixement d'on l'heu tret? Jo he trobat que va néixer el 1982...

Alzinous (discussiócontribucions)

Tal com us comentava el principal problema són les referències. Al ser majoritàriament referències d'universitats on treballa la investigadora no es poden considerar referències independents i per tant no són fiables des del punt de vista de la Viquipèdia. L'article també té algunes faltes. Abans de publicar-lo caldria corregir-les, sobretot les faltes més greus, com ara, els noms erronis de les institucions. A més, cal eliminar tota la informació que no està correctament referenciada, la informació redundant o irrellevant i també les referències temporals del tipus "els darrers anys" o "actualment".

Bé, com ara tinc una mica de temps, intento fer aquestes esmenes i més tard em comenteu com ho veieu. No cal tenir presa per publicar. Primer anem a polir l'article, després ja veurem que fem. Salut!

Alzinous (discussiócontribucions)
Grup11delmar (discussiócontribucions)

He vist que has eliminat moltes coses segurament perque no es important o era relleno, no se perque les referencias hi ha 1,0 1,1 etc aixo no el entec pero crec que esta be

Alzinous (discussiócontribucions)

Analitza bé els canvis i veuràs que només he eliminat alguna informació que no estava referenciada i allò que estava repetit. Si trobeu a faltar quelcom important ho podeu introduir de nou i ho discutim. També he tret algunes referències que a vegades es posen en qüestió, però si voleu es poden recuperar. Al costat de les pestanyes 'Mostra' i 'Modifica' tens una altra que és 'Mostra l'historial'. Allà tens totes les versions de la pàgina des del primer dia que es va editar i pots recuperar el que vulguis o revisar les diferents versions. Per exemple la vostra última versió abans de que jo fes correccions seria aquesta, https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Usuari:Grup11delmar/proves&oldid=28585616 Per cert, en els articles de científiques no cal posar els articles que han publicat (a no ser que hagin estat notícia). Només és important posar la informació rellevant, no cal incloure tota la informació possible, de manera exhaustiva, tal com faria algú que escriu el seu currículum.

Grup11delmar (discussiócontribucions)

Hola Alzinous hem vist que esta bè aquesta wiki (pero creiem que te molt poca info) i el que creiem que seria un problema es com obtenim una fotografía per la wikidata ja que aquesta dona la Cristina es veridad que té wikidata pero no te imagen es lo que mes preocupa per ara.

Alzinous (discussiócontribucions)

La fotografia li heu de fer vosaltres o bé també podeu fer un dibuix. Podeu enviar-li un correu a la persona i demanar-li una cita per fer una foto per la Viquipèdia. Sona una mica estrany però potser us diu que sí... Sobretot no pugeu CAP foto que no tingueu els drets. De fet no és obligatori que l'article tingui foto. Molts articles no en tenen. Demaneu ajuda per tot allò que necessiteu. Miraré de recuperar alguna informació de les referències que vau posar i que vaig esborrar. De fet la longitud de l'article és relativament important de cara a la Viquipèdia. Potser ho és més de cara a la feina que heu de fer a classe...

Alzinous (discussiócontribucions)

Mireu ara, a veure com ho veieu. Potser podeu afegir una secció de 'Vegeu també' amb un llistat d'articles de científiques que hi tinguin relació... oceanògrafes o biòlogues o investigadores del CSIC. Aquesta secció aniria just després de les 'Referències' i abans dels 'Enllaços externs'

Alzinous (discussiócontribucions)

Si voleu publicar l'entrada a l'espai principal la manera més fàcil és fer servir el cercador per buscar "Cristina Romera Castillo". Com l'article no existeix el programa us dirà que l'article no existeix i us donarà la opció de crear la pàgina amb l'editor de codi o amb l'editor visual. Seleccioneu l'opció 'crear la pàgina amb l'editor visual' i feu 'corta i pega' des de l'editor visual de la vostra pàgina de proves. Si decidiu publicar-lo aviseu-me.

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola Grup, l'entrada ha quedat força bé... llàstima que no hagueu pogut fer vosaltres mateixos la fotografia. Tot i així, encara esteu a temps, recordeu que també podeu fer un dibuix. Us he afegit a baix de tot la categoria 'Oceanògrafia', ja que per completar els articles és necessari afegir com a mínim una categoria. Salut i endavant! Si teniu qualsevol dubte envieu-me un missatge. --aLZiNous: missatges 14:21, 22 nov 2021 (CET)

Grup11delmar (discussiócontribucions)

Hola Alzinous hem editat unes coses mes poldriem que mires que si esta bé o no i lo del dibuix poldriem posarlo pero no som artistas.

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola, la frase "Actualment també estudia la materia orgánica que la pol·lució per plastics que esta lliberat el mar" crec que és informació repetida. Ja heu parlat abans del tema central de la investigació que fa aquesta científica. D'altra banda, la paraula "actualment" és problemàtica, ja que l'article ha de continuar sent vàlid d'aquí a 5 anys o 10 anys i aleshores aquest "actualment" no tindrà sentit. Cal evitar les referències temporals. En quant l'apartat d'enllaços externs no cal fer un llistat molt llarg, amb un o dos es suficient. No se solen posar els articles que publiquen els científics a no ser que hagin tingut alguna transcendència clau. En tot cas, jo els posaria a la secció de publicacions destacades. Si voleu puc fer jo el dibuix (no cal ser massa artista).

Grup11delmar (discussiócontribucions)

Hola, la frase "actualment" se que es problemàtica pero no sabem per quina paraula cambiarla i el dibuix gracies per fer-lo

Alzinous (discussiócontribucions)

He fusionat la frase problemàtica amb l'anterior i penso que així queda solucionat el problema. També he agrupat paràgrafs. A veure que us sembla?

Resposta a «Ins. Maria Espinalt Grup11»