Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Aniol (discussiócontribucions)

Bones a tothom. Tinc una curiositat i a veure si algú em pot respondre. Els últims anys he tingut l'oportunitat d'assistir a concerts de bandes emergents o d'estils poc comercials i sovint en faig fotografies que penjo a Internet per divulgar-ne l’existència. O també he assistit a actes polítics, culturals i socials que després he volgut difondre amb fotografies i vídeos a Commons. La meva curiositat és si existeix alguna mena d'acreditació de fotògraf de Wikimedia i poder anar amb alguna mena de distintiu que et permeti accedir a zones on per ara no accediries sent un assistent comú. Ja que moltes vegades em trobo rodejat d'altres fotògrafs que duen braçalets de premsa o distintius dels mitjans de comunicació pels quals treballen, i voldria saber si Wikimedia s'ha plantejat mai acreditar usuaris que capturin i publiquin fotografies. És simple curiositat i tampoc m'urgeix massa, ja que per ara no hi ha massa oportunitats de tornar a fotografiar aquesta mena d'actes ni tampoc en sóc ni molt menys professional de la fotografia, però volia plantejar la idea.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

En diverses ocasions, per mitjà de n'@Amadalvarez i l'@Enric (amb l'usuari i fotògraf professional @GuillemMedina) hem gestionat passis i acreditacions de premsa d’Amical Wikimedia. Com a entitat cultural amb CIF propi és molt més senzill i s'han cobert esdeveniments com els premis Gaudí. Potser ells dos ho coneixen una mica millor; i si no mirem d'apamar-ho per a l'esdeveniment en qüestió! Gràcies per la proposta!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Desconec els detalls exactes del com s'ha fet, però el circuit era l'habitual de demanar una acreditació a un esdeveniment: des de l'àrea de comunicació d'Amical es demanava l'acreditació al responsable de premsa de l'esdeveniment i, si l'organització decidia concedir-la, la recollies als accessos o, en alguna ocasió crec recordar que l'havien tramés abans.

Val a dir que, en cap cas hem tingut el concepte de "premsa acreditada permanent" degut a la nostra condició no professional i, per tant, el propi procés d'aprovació ha estat un element dissuasori a a l'assistència a actes.

Enric (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Sigui com sigui, @Aniol, pels casos que faci falta i et vingui de gust anar-hi, t'hi donem un cop de mà per a demanar-la -que per això existeix l'entitat i així recuperem empenta en aquesta vessant. És la mena de tasques agraïdes de fer, amb molt de potencial i que han quedat una mica de banda.

Aniol (discussiócontribucions)

Genial @Xavier Dengra. Aquest any no crec, però pel que ve que es recuperen molts festivals i actes presencials és probable que faci la petició i això ho provo de veure com va. Gràcies a tothom per les respostes!

Resposta a «Fotògrafs acreditats per Wikimedia»