Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Estàs d'acord en utilitzar la interfície actualitzada?

18
SGrabarczuk (WMF) (discussiócontribucions)

Ho sabies?

Segons les nostres dades, el 88% d'editors actius a les 13 wiki pilot han decidit seguir amb les nostres millores.

Hola,

t'agradaria que la Viquipèdia en valencià/català tinguera la interfície ajustada a les necessitats de lectors i editors ?

Per què ho estem fent?

Estem canviant Viquipèdia per fer d'ella un lloc web més amigable. Quan acabem, la nova interfície d'escriptori serà més fàcil d'utilitzar, més acollidora, i més intuïtiva. També continuarà funcionant com un taller per als col·laboradors. Gradualment estem desplegant les millores en més i més wikis. Ens agradaria que la Viquipèdia en valencià/català també disposara de les millores.

Com funcionen els canvis?

  • Si hi ha acord, les característiques millorades estaran visibles per defecte tant per a aquells amb sessió iniciada com per a qui ens visita sense usuari.
  • Aquests canvis són per Vector només (és la interfície per defecte). Tots els usuaris de Monobook o altres interfícies no experimentaran cap diferència.
  • Els usuaris identificats podran tornar a la interfície actual de forma individual.
  • No canviarà el contingut de cap article (com es pot vore al gràfic de la dreta). No se suprimeix cap funcionalitat.
  • Es canvia una característica a cada moment. Cada canvi és parlat, desenvolupat, i desplegat per separat.
  • Després de millorar totes les característiques, millorarem la interfície global. No tenim cap visió concreta de l'efecte final.

Quins canvis farem a l'inici?

Per ara, hem desplegat:

  • El logotip reconfigurat - que ens permetrà de fer l'encapçalament sticky (fixat a dalt de tot de la pantalla). L'encapçalament sticky inclourà l'apartat de cerca, tabuladors d'article, i el menú d'usuari.
  • Barra lateral desplegable - que permet centrar-se en el contingut. En alguns wikis, això ha estat un gadget.
  • Amplada limitada de contingut en articles i pàgines similars (no pàgines especials o altres pàgines que contenen registres) - que fa que la lectura i l'aprenentatge siguen més senzills. Per a saber més sobre els canvis, podeu llegir el nostre FAQ.
  • Cerca millorada - que permet buscar més de pressa i eficaçment (proporciona quadres i descripcions dels termes cercats).
  • Botó de llengües exposat - ajuda a identificar els enllaços d'interllenguatge i permet canviar entre les llengües més sovint. Canviar llengües és fins a 4 voltes més ràpid!
  • Menú consolidat d'usuari - que fa més fàcil d'entendre el context dels enllaços. També, això ens permetrà implementar posteriorment la capçalera sticky.
  • Capçalera sticky - enfocada a permetre l'accés a funcionalitats importants (loguejar, història, planes de discussió, etc.) sense que siga necessari fer scroll fins al capdamunt de la pàgina.
  • Taula de continguts - que fa més senzill d'entendre el context de la pàgina, la part de la pàgina que s'està veient, i saltar entre seccions sense requerir que la gent faça scroll fins al capdamunt de la pàgina.

Desplegarem més característiques en els mesos pròxims.

Com col·laborem amb les comunitats?

Aprenem sobre els lectors i les preferències de les comunitats utilitzant una varietat de mètodes. Pots trobar tots els informes importants a la nostra pàgina de Repositori.

  • Abans de construir qualsevol característica, fem recerca amb lectors i editors. Identifiquem els problemes amb la usabilitat, i basem les nostres decisions en les troballes d'aquesta recerca (exemple).
  • També fem recerca d'usuari en prototips dels nostres canvis proposats fins estar segurs que adrecen els problemes identificats (exemple).
  • Hem corregut tres prototips d'escala en tres rondes (primer, segon, tercer). En aquests, els editors podrien obtenir un enteniment de les nostres idees, i compartir el que els agrada o troben confús.
  • Poc després del desplegament de cada canvi, recollim dades sobre com els lectors i els editors utilitzen les noves funcionalitats. Depenent de la característica, podem dividir els usuaris en dos grups on sols uns poden vore els canvis. Després del test, comparem els resultats i establim quines són les interfícies que millor funcionen.
  • Els voluntaris han compartit la retroalimentació a les planes de discussió. Això ha tingut lloc a la plana de discussió del projecte, però també en la Taverna.
  • A la Wikimania del 2019, tinguérem una conversa de taula redona (outcomes). També vam tenir una sessió similar l'últim any.

Com pots participar-hi?

El projecte que s'acaba d'introduir s'anomena Millores d'Escriptori, ha estat desenvolupat per l'equip de Web de la WMF, i el meu nom és Szymon.

Estàs d'acord en utilitzar la interfície actualitzada?

Translation by TaronjaSatsuma

Paucabot (discussiócontribucions)

Uns canvis ben necessaris. Endavant!

KRLS (discussiócontribucions)

Per mi també Endavant.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Per mi, endavant. Evolucionem!

Tiputini (discussiócontribucions)

Ja fa dies que la utilitzo i em sembla molt còmoda.

Paucabot (discussiócontribucions)

L'acab de configurar a Especial:Preferències#mw-prefsection-rendering [seleccionau Vector (2022)] i és molt agradable visualment.

L'única cosa de les que es va anunciar que a mi no em mostra és la taula de continguts lateral. A qualcú li funciona?

Arnaugir (discussiócontribucions)

a mi tampoc m'ho fa.

SGrabarczuk (WMF) (discussiócontribucions)

La taula de continguts lateral will be released later this month. This is why it's not working yet.

Paucabot (discussiócontribucions)

Un problema que li veig a aquesta nova interfície és que ha desaparegut l'opció de relacionar (via Wikidata) l'article amb d'altres articles equivalents en altres llengües. Està previst incloure també aquesta funcionalitat?

SGrabarczuk (WMF) (discussiócontribucions)

@Paucabot, Afegeix enllaços interlingües and Modifica enllaços interlingües are in the Eines section of the sidebar (menu on the left side). This is temporary.

We (Web team) are responsible for the most part of the interface, and Language team works on language-related links such as the Wikidata link.

We have received research revealing that readers and new editors don't know that the language links exist. For example, when trying to find "Barcelona" in English, they would go to Google and type "Barcelona English Wikipedia". We suspected that putting this link on top of the page would be an improvement. It was impossible to move all language-related links because we only could do our part. Language have been planning to move the Wikidata link to the menu with interwiki links. When they do their part, the improvement will be complete.

Paucabot (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Ja em sembla bé, sempre que l'opció de «tornar a la interfície actual de forma individual» no s'acabi eliminant després d'un temps.

SGrabarczuk (WMF) (discussiócontribucions)

Okay, it seems the change will be made this week!

Tiputini (discussiócontribucions)

Trobo a faltar l'opció de traduir una pàgina directament. M'explico: si la pàgina no estava en català, t'oferia la possibilitat de traduir-la i ja t'enviava directament al traductor. Ara això no passa o no ho sé fer.

Wecoc (discussiócontribucions)

Vaig tard (i potser quan ho vas dir aquesta opció no hi era), però per si de cas, ho dic aquí. Aquesta opció sí que hi és, el que passa és que es troba força amagada.

Has d'anar a la finestra emergent de selecció dels idiomes disponibles de l'article, i clicar al botó "..." a l'extrem inferior dret.

SGrabarczuk (WMF) (discussiócontribucions)

I'd like to apologize for the delay. Since the end of April, we've added more improvements to the table of contents (here you'll find the details). The changes will be made next week. Please tell me if you have any questions.

Manlleus (discussiócontribucions)

Bona per a lectors, no tan per editors, sort que no és l'única aparença d'interfície

Wecoc (discussiócontribucions)

L'únic canvi de funcionalitat que m'ha molestat una mica per ara és que ja no es marqui si has visitat altres idiomes del mateix article. Quan revisava articles sovint ho trobava útil.

Abans quedaven marcats en lila com qualsevol enllaç interwiki, però com que ara surten a aquella finestra emergent, .uls-language-block a té un color blau que sobreescriu aquella funcionalitat.

Resposta a «Estàs d'acord en utilitzar la interfície actualitzada?»