Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Agustí Asensio i Saurí

3
Resum per Paucabot

Diferència entre article i currículum

Milos4U (discussiócontribucions)

Bon dia, Paucabot, com a dissenyador gràfic sempre m'ha interessat l'obra de l'il·lustrador Agustí Asensio per la seva projecció internacional. Soc nou en aquest espai i desconeixia que es pogués fer una pàgina de proves abans de penjar-la. Aquí no vaig estar encertat, ja que encara no havia posat els enllaços pertinents. Ara tinc moltes dubtes. Per exemple, per què vas esborrar la bibliografia quan és el que justifica la seva obra i admissibilitat? Hi ha pàgines com les del Jordi Sierra i Fabra i Gemma Lienas i Massot (són les que he pres de model) que tenen un llistat llarg d'obres. Potser per què les pàgines d'escriptors tenen un tractament diferent de les dels il·lustradors?

He mirat els conflictes d'interessos i no crec que en aquest cas s'hi adigui, ja que l'Asensio és mort des de fa anys i no li cal cap promoció, la seva obra és important, principalment tota l'edició feta pels japonesos, un fet força insòlit en un dibuixant català. Amb els enllaços i referències que he d'afegir, queda evident.

També he vist que en el text que has posat, hi ha una descripció que queda rara, és aquesta: on hi tenen el seu estudi i crearan contes basats en els personatges de la Nana Bunilda. Dit d'aquesta manera sembla que "només" crearan aquests contes, i aleshores és estrany que a continuació se'n llistin d'altres. Si et sembla bé, ho inclouré d'aquesta manera:  on hi tenen el seu estudi i, entre altres, crearan contes basats en els personatges…

Qualsevol indicació al respecte em seria de gran ajuda. Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Milos4U.

Sobre la primera pregunta que em fas perquè Bob Dylan (per exemple) sí i Agustí Asensio, no?, el primer que has de tenir en compte és que sobre cada disc de Bob Dylan hi ha muntanyes escrites. Sobre cada obra d'Asensio, també? Si hi ha molta obra escrita sobre un autor, és normal que l'article sigui llarg, però si no hi és, la llista de premis, la llista d'obres, etc fa semblar l'article un currículum. No sé si també és el cas de Jordi Sierra i Gemma Lienas, però si és el cas, potser també s'haurien de descurriculumitzar.

Per tal de millorar l'article, tingues en compte el següent:

  • Cada cosa que diguis ha de poder-se verificar en fonts fiables.
  • Les referències han d'estar al final de cada paràgraf, perquè sapiguem d'on has tret cada cosa
  • Els enllaços externs s'han de limitar. La secció final no pot ser un directori web sobre aquest autor.
  • En un article enciclopèdic no fa falta posar tot el relatiu a un personatge. Només s'hi ha de posar allò més rellevant.

Respecte del conflicte d'interessos, aquest no depèn de si és mort o no o de si necessita promoció o no. Depèn de la teva relació amb aquesta persona. Si tenies relació amb aquesta persona, no hauries d'editar el seu article.

Respecte a la frase que m'adjudiques, no és meva. Jo només vaig recuperar el text que hi havia abans de les teves edicions.

Si tens més dubtes, demana.

Milos4U (discussiócontribucions)

Perfecte, moltes gràcies per la informació.