Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Docosong (discussiócontribucions)

Hola! No he pogut recuperar cap fil que parli sobre aquest tema. Repassant les categories d'esport, veig que en tenim algunes poc uniformes. Revisant Categoria:Jugadors de bàsquet per club de Catalunya, en alguns casos tenim jugadors de i jugadors de bàsquet de. Entenc que està categoritzat per evitar la redundància jugador de bàsquet-club de bàsquet.

Però també tenim Categoria:Jugadors d'hoquei sobre patins per club de Catalunya, on tot sembla més homogeni encara que sigui redundant: jugador d'hoquei sobre patins-club d'hoquei sobre patins.

Potser caldria reanomenar a Jugador de esport de club d'esport? Com ho veieu? Gràcies!

Xamil (discussiócontribucions)

Però això és lògic perquè Barça i Espanyol no són clubs principalment de bàsquet, mentre que en els altres casos sí. Té lògica que els del Barça siguin "jugados de bàsquet del FC Barcelona" mentre que els del Bàsquet Manresa siguin només "jugadors del Bàsquet Manresa".


Això sí, es podria debatre si canviar-los tots a "basquetbolistes de" per exemple, però sembla més artificial.


Personalment jo no veig cap problema en com està ara.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Jo preferiria dir-lis basquetbolistes, igual que tenim tennistes, etc.

Unapeça (discussiócontribucions)

Bona tarda. Davant el dubte terminològic, sempre miro el Termcat que, en aquest cas, estableix com a terme preferent "Jugador de bàsquet".

D'altra banda, estic d'acord amb el raonament de @Xamil i entenc que una categoria del tipus "Jugadors de bàsquet del Bàsquet Manresa" seria redundant, sobretot si com, en aquest cas, es tracta d'una sub-categoria que penja de tot un arbre de categories. En aquest sentit, i com diu @Docosong, no estaria de més fer una repassada, sempre és bo millorar la Viquipèdia. Les categories tenen moltes incongruències en general i fer una revisió de totes les categories d'esports seria una feina que ens podria arribar a portar anys.

Resposta a «Jugadors de o Jugadors de bàsquet de»