Tema de Viquiprojecte Discussió:Monuments

  Pere prlpz (discussiócontribucions)

  Crec que estaria bé tenir els enllaços dels Mapes de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona a Wikidata, com a mínim perquè:

  • Podrien sortir a les infotaules dels articles o a la plantilla autoritats.
  • Facilitaria el pujar elements dels Mapes de Patrimoni evitant duplicats. De moment he pujat gairebé tots els ponts però pot ser que a mig termini vagi pujant més coses.

  No sé que tinguem una propietat per això, i als que he pujat l'enllaç està només com a referència en algunes propietats. Com s'hauria de pujar? Descrit per la font (P1343) sembla només per diccionaris.

  La mateixa pregunta podria servir per poblesdecatalunya.cat

  Notifico @Vriullop i @Amadalvarez.

  Vriullop (discussiócontribucions)

  A veure què diu l'Amador, però diria que això necessita una nova propietat. Una de les mancances és que no inclou tots els municipis de la província, només els més petits que necessiten ajuda tècnica. Per altra banda, està pendent de recuperar els enllaços en les llistes. A Viquiprojecte:Monuments/Seguiment d'articles hi ha una columna de seguiment, tot just començat.

  Pere prlpz (discussiócontribucions)

  Que no abasti tots els municipis de la província no hauria de ser un problema perquè hi ha identificadors a Wikidata que abasten un únic municipi. Crec que recordo haver-ne vist un de Saragossa.

  I no sé si posats a demanar propietats demanar-ne un lot a la vegada pot ajudar en alguna cosa, però els de l'Ajuntament de Barcelona (fitxes de patrimoni i arbres d'interès local, si no me'n deixo cap) també els podríem pujar.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Demanar propietats d'identificadors (aquest o el lot que proposa en Pere) és ben rebut a WD si les fonts són "oficials" o bases de dades obertes, ja que WD està posicionada com a hub de claus de continguts digitals de lliure accés.

  No sé si les observacions del Vicenç desembocaran en que tenim la propietat i no ens resulta prou útil. Vosaltres teniu més experiència en aquests identificadors.

  Pere prlpz (discussiócontribucions)

  Si el dubte és si tenim prou elements dels mapes de patrimoni identificats a Wikidata com per poder pujar els identificadors a curt termini, la resposta és que tenim 504 elements de Wikidata que fan servir de referència els mapes de patrimoni cultural per la Localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131) (bàsicament ponts amb dades xuclades d'allà) i que seria força ràpid de convertir en l'identificador.

  Resposta a «Enllaços Diba a Wikidata»