Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Jmplanellstorres (discussiócontribucions)

Bona tarda.

Estic fent una investigació de la Viquipèdia i necessitaria completar una taula que he trobat a una tesi doctoral (Obregón:2017), però aplicada a la versió catalana.

La taula tracta de mesurar la vitalitat editorial de la Viquipèdia. En el sentit de: Com més editors, millor; com menys, pitjor.

De la tesi d'Obregón resultava que un 0,1% dels editors de la wikipedia castellana eren els creadors d'un 50,8% de les edicions de la llengua.

Això parla molt bé de l'activitat d'aquest grup, però diu poc d'una comunitat lingüística (poc activa editoriament).


La pregunta és: d'on podria traure jo aquestes dades. No sé utilitzar l'eina xtools, tot i que hi he trascat prou i la pàgina estadística ja no s'actualitza.

Em podeu ajudar, per favor?


per cert, tracto de contactar amb Amical Viquipèdia i la pàgina a què em dirigiexo pareix estar caiguda. Sabeu alguna cosa?


Gràcies, moltes

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

A quina pàgina et dirigeixes que dius que està caiguda?

Jmplanellstorres (discussiócontribucions)

No, vaig cometre un error d'interpretació del títol de portada:

Wiki Takes Sueca 2022: l’any de Joan Fuster i la descripció que parlava de l'esdeveniment del novembre de 2022. Creia que s'havia deixat d'actualitzar, perquè la comparava amb l'activitat de la taverna que té tràfic contínuament. També per l'avís reiterat que no s'havia publicat la memòria d'activitats...

Gràcies per l'ajuda a tots.

És important que els editors (o analistes en tot cas) se sentin recolzats pels que ja en sabeu. L'entramat de la viquipèdia per un que acaba d'arribar no és senzill i certes actituds d'alguns patrulladors no ajuden.

Ho dic sense ànim de crítica. Per allò que estic descobrint la Viquipèdia és una tasca de què sentir-se molt més que orgullós.


Ara pairé les dades que m'heu passat. Per desgràcia no hi ha molts d'articles i tesis que analitzin la viquipèdia catalana, i analitzar dades en brut necessita picar molta pedra.

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Loupeter (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
Robertgarrigos (discussiócontribucions)
Resposta a «Estadística Editors/edicions»