Temporada 1992-1993 de la UE Figueres

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
1992 – 1993
Organigrama
PresidentEmili Bach Grau
Vicepresident esportiu
Director esportiu
Secretari tècnic
EntrenadorMiquel Corominas
Manel Pagès
Pichi Alonso
AssistentManel Pagès
Preparador físicIsmael Dos Santos
FisioterapeutaCarles Tomé
MetgeFerran Bautista
DelegatJordi Pagès
Competicions
Segona Divisió A17è ¦ Descens Descens
Copa del Rei5a ronda
Copa GeneralitatQuarts de final
Primera
Segona

Jugadors més utilitzats

Ferrer
Comas
Gratacós
De Quintana
César
Pino
Duran
Valentín
Urbieta
Márquez
Stojadinović
Disposició tàctica dels jugadors que més minuts disputaren al llarg de la temporada.

La setena i darrera temporada de la UE Figueres a Segona Divisió A va començar amb la marxa de D'Alessandro al Betis, però no fou l'única. Tab Ramos l'acabà acompanyant a Sevilla. Vermes tornà als Estats Units. El Rayo i el Saragossa s'esbatussaven pel campió olímpic Toni, que al final marxà cap a Madrid, a l'equip de l'inefable Ruiz Mateos. Altimira acceptà una oferta del Badajoz. Tito Vilanova saltà a Primera a les files del Celta de Vigo. El massatgista i home de confiança dels jugadors, Gaspar Pat Sala, deixà el club, igual que el delegat, Ismael Grifeu. Amb aquell panorama, Emili Bach decidí fitxar l'exjugador i entrenador de Premià Miquel Corominas. L'equip mantingué, però, alguns jugadors clau: Márquez, Duran, Valentín, Urbieta, Ferrer, Comas. Manel Pagès mantingué el càrrec de segon entrenador.

La pretemporada cridava al pessimisme, i Corominas aviat demostrà, segons els rumors, ser poc pacient i dir les coses pel seu nom. El seu sistema de joc i de treball no convencia quasi ningú. A la quarta jornada fou destituït a les oficines del club, situades al carrer Moreria. Corominas sentencià: «La directiva no té ni idea de futbol.» Li comunicaren el cessament el dissabte al migdia, després del darrer entrenament de la setmana, i poques hores abans del partit Figueres-Sestao.[1] Manel Pagès segué accidentalment a la banqueta. L'equip, descompost i tens, perdé per 1-2 (l'únic gol local el va marcar Alejo).

El Consell d'Administració fitxà ràpidament Pichi Alonso.[2] El tècnic arribà amb el temps just per anar a RCD Mallorca (4-0). L'equip era cuer amb 2 punts i 4 negatius. EI 18 d'octubre, Arseni Comas marcà un solitari gol que permeté guanyar al Lugo. El club no tardà a rescindir el contracte d'Edel, López i Raigón. Per contra, arribà el primer reforç de la competició, el jugador Vladan Dimitrijevic, cedit per l'Albacete. Vladan s'uní al golejador Zoran Stojadinović i encetaren així el grup dels serbis a Figueres mentre es mantenia més viva que mai la Guerra dels Balcans a l'antiga Iugoslàvia. La seva presència no fou gens conflictiva, però sovint eren reclamats pels mitjans de comunicació per parlar més de política que de futbol. L'1 de novembre, dia de Tot Sants, el Figueres guanyà el potent Valladolid (1-0), amb un gol de penal de Márquez. Al cap d'uns dies saltà la bomba informativa de l'any: el jugador andalús José Manuel Monsalvete, cedit al Figueres pel Betis, donà positiu de cocaïna en el control antidòping del dia dels difunts. Ell ho negà en un primer moment, però la contraanàlisi ho confirmà i el centrecampista es convertí en el tercer cas de dopatge registrat en el futbol espanyol. El sancionaren i va haver de tornar cap a Sevilla.

El 13 de desembre, el Figueres empatà a Lleida (1-1),[3] amb un ambient més que carregat. Els lleidatans manifestaren una increïble animadversió cap als figuerencs. El periodista castelloní Pitu Anaya patí aquella actitud per part dels seus propis companys de la cadena radiofònica per la qual treballava quan era a la zona de premsa del Camp Municipal de Lleida. A Figueres es tornà a recordar el crit de «Cádiz, Cádiz!!!» que els aficionats del Segrià van entonar pocs mesos abans, quan es disputava la promoció d'ascens a Primera.

El 17 de desembre es produí un altre fet clau d'aquella temporada: el formidable defensa Alejo viatja a Vigo amb el vicepresident Josep Serra i signa contracte amb el Celta. La Unió perdia una part del seu potencial defensiu... i ofensiu. Alejo era un gran rematador de cap en els córners.

L'inici de la davallada va arribar el dia de Sant Valentí a Badajoz. Els locals van golejar la Unió amb un marcador d'escàndol: 7-1. Pozo va ser el protagonista, enamorant-se del gol i essent l'autor de cinc dels set encerts extremenys.[4]

Després d'empatar amb el Compostel·la a casa (2-2), Ramon de Quintana fou cridat a la selecció sub-21.

A finals de febrer, la Unió passà a ser l'equip més golejat de Segona, amb 39 gols encaixats. Per postres, el porter Ferrer es lesionà i l'hagué de substituir el jove Ángel Campos, un noi de Roses que feia temps que esperava la seva oportunitat en companyia d'un altre jove porter, el portbouenc Antoni Marín.

El 14 de març, el Figueres feu un favor al Lugo, perdé per 2-0, amb la qual cosa li permeté sortir de la cua i caigué ell mateix en la zona de descens directe. Entremig d'aquells successos, el Logronyès va cedir un altre serbi, Dejan Marković, i el Saragossa va fer el mateix amb César i Fuertes. Després arribaria el quart jugador balcànic, Kopunović. La millor incorporació, però, va ser la del barcelonista Lluís Cembranos, que va venir a Sant Climent Sescebes a fer la mili. Va debutar amb la Unió l'11 d'abril amb motiu del Figueres-Palamós (2-0). En deu jornades va marcar sis gols. La seva aportació va ser destacada, però no pas suficient.

Per Fires, la Unió perdé a casa amb el Vila-real CF (0-1), que tenia ben poques possibilitats de salvar la categoria. Aquella derrota va complicar la situació figuerenca fins a extrems insospitats. El líder Lleida va arrancar un empat de Vilatenim (0-0). El comportament del públic empordanès, malgrat els precedents, va ser exemplar.

El 30 de maig, el Betis guanyà a Figueres (0-3) i uns aficionats andalusos perderen els papers a la sortida del partit. El vicepresident Aureli Teixidor intentà posar pau i acabà sacsejat per diferents cantons. Els nervis ja estaven a flor de pell. La Unió perdé també a Santander l'antepenúltima jornada (3-1), tot i que encara quedaven esperances, perquè l'equip era cinquè per darrere. En l'últim partit jugat a casa s'imposà amb rotunditat al Marbella (4-1).

A la darrera jornada calia un miracle per eludir el descens. La possibilitat més assequible passava per una victòria figuerenca a la Ciudad Deportiva del Reial Madrid i per una victòria del Barça B en el Mini Estadi davant el Bilbao Atlètic. El Barça B perdé en un partit desastrós i que aixecà sospites mai comprovades. La Unió va fer la feina i va guanyar a Madrid (2-3), amb un darrer gol de Lluís en el minut 91.

L'equip quedà en 17a posició, empatat a punts amb l'SD Eibar però amb el gol-average desfavorable. Així doncs, el Figueres no pogué evitar el retorn a Segona B.[5] L'equip havia sumat només 32 punts, amb 11 victòries, 10 empats i 17 derrotes, i amb 41 gols marcats i 59 d'encaixats.[6]

El 30 de juny, Emili Bach abandonà definitivament, després de diverses pròrrogues, la presidència de la Unió Esportiva Figueres. Dels 691 accionistes de la societat anònima esportiva en què es va convertir el club, només 150 assistiren a l'assemblea del 26 de juliol, en què Albert Domínguez fou elegit president en substitució de Bach.[7] L'empresari s'acomiadà de tots els qui considerà que havien estat al seu costat amb un aperitiu a l'Hotel Travé. En aquell acte, tots els expresidents vius es feren una foto per a la posteritat.

Fets destacats[modifica]

1992

1993

Plantilla[modifica]

Núm. Pos. Jugador Procedència Temporada
POR Catalunya Joaquim Ferrer Sala (Ferrer) Real Murcia CF Real Murcia CF 1986-1987
POR Extremadura Antonio Marín Estany (Toni Marín) juvenil 1988-1989
POR Catalunya Àngel Campos Lloret (Campos) Entra juvenil 1992-1993
DEF Catalunya Pere Gratacós Boix (Gratacós) CA Osasuna CA Osasuna 1984-1985
DEF Catalunya Jordi Codina Güell (Russet) UE Olot UE Olot 1986-1987
DEF Catalunya Albert Valentín Escolano (Valentín) FC Barcelona B FC Barcelona B 1986-1987
DEF Catalunya Arseni Comas Julià (Comas) CD Logroñés CD Logroñés 1988-1989
DEF Extremadura Alejo Indias Álvarez (Alejo) FC Barcelona B FC Barcelona B 1988-1989
DEF Catalunya Ramon de Quintana Dalmau (De Quintana) CF Damm CF Damm 1991-1992
DEF Aragó César López Jaso (César López) Entra CD Hernán Cortés CD Hernán Cortés 1992-1993
DEF Aragó Pedro Fuertes Amorós (Fuertes) Entra Saragossa Real Zaragoza 1992-1993
DEF Sèrbia Vladan Dimitrijevic (Dimitrijevic) juvenil Entra Albacete Balompié Albacete Balompié 1992-1993
DEF Catalunya Javier Marín Salvador (Marín) juvenil Entra CE Premià CE Premià 1992-1993
MIG Catalunya Josep Duran Pagès (Duran) Girona FC Girona FC 1977-1978
MIG País Basc Imanol Urbieta Illarramendi (Urbieta) CE Sabadell FC CE Sabadell FC 1990-1991
MIG Catalunya Rafael Pino Salas (Pino) Entra AEC Manlleu AEC Manlleu 1992-1993
MIG Catalunya José Antonio Vera Navarro (Vera) Entra FC Barcelona B FC Barcelona B 1992-1993
MIG Catalunya Luis Cembranos Martínez (Cembranos) Entra FC Barcelona B FC Barcelona B 1992-1993
MIG Catalunya Jordi Roura Solà (Roura) Entra Real Murcia CF Real Murcia CF 1992-1993
MIG Astúries Carlos Ovidio Bango Cuervo (Ovidio) Entra Sporting Gijón Sporting de Gijón 1992-1993
MIG Andalusia José Manuel Monsalvete Herrera (Monsalvete) Entra Real Betis Real Betis 1992-1993
MIG Catalunya David Ros Ocaña (Ros) Entra FC Barcelona B FC Barcelona B 1992-1993
DAV Catalunya Bartolomé Márquez López (Tintín Márquez) RCD Espanyol RCD Espanyol 1988-1989
DAV Castella i Lleó Ángel González Castaños (Ángel) Palamós CF Palamós CF B 1991-1992
DAV Andalusia Gilberto Navarro Ortiz (Gilberto) Granada CF Granada CF 1991-1992
DAV Catalunya Edelmiro Rangil Plazas (Edel) Entra CE L'Hospitalet CE L'Hospitalet 1992-1993
DAV Andalusia Joaquín López López (López) Entra CE Premià CE Premià 1992-1993
DAV Sèrbia Zoran Stojadinović (Stojadinović) Entra Deportivo de La Coruña Deportivo de La Coruña 1992-1993
DAV Sèrbia Dejan Markovic (Marković) juvenil Entra Partizan de Belgrad Partizan de Belgrad 1992-1993
DAV Sèrbia Goran Kopunović (Kopunović) Entra FK Spartak Subotica FK Spartak Subotica 1992-1993

Llegenda:  · Capità principal de l'equip Capità  · Juvenil sense fitxa al primer equip Juvenil  · Lesionat durant més del 50% de la temporada Lesionat · Entra Altes

Altres jugadors utilitzats a la pretemporada: Ramón Raigón Martínez (AEC Manlleu), Siniša Končalović (RCD Mallorca), José Antonio Montes Alcaraz (CE l'Hospitalet), Narcís Sabrí Puig, Alberto Mesas Ruiz (juvenil), Xavier Camós Piera (juvenil), Àngel Cortada Borràs (juvenil), Eduard Camós Piera (juvenil), David Masplà (juvenil), Jordi Antúnez (juvenil)

Baixes Destinació
Surt Toni Jiménez Sistachs Rayo Vallecano Rayo Vallecano
Surt Tito Vilanova Bayó Celta de Vigo Celta de Vigo
Surt Tab Ramos Ricciardi Real Betis Real Betis
Surt Jordi Melero Busquets Girona FC Girona FC
Surt Jordi Grabulosa Darné UE Lleida UE Lleida
Surt Aureli Altimira Herce CD Badajoz CD Badajoz
Surt Carles Curós Hurtado UE Olot UE Olot
Surt Lobo Carrasco Hidalgo
Surt Peter Joseph Vermes
Surt José Manuel Gómez Romaña Chiri

Resultats[modifica]

Amistosos logo Amistosos
2 agost 1992 CE Maçanet de Cabrenys CE Maçanet de Cabrenys 1 – 16 UE Figueres UE Figueres Maçanet de Cabrenys
Riera Gol Mundo Deportivo Gol Gol Gol Gol Márquez
Gol Gol Gol Ros
Gol Gol Končalović
Gol Gol Vera
Gol Gol Urbieta
Gol López
Gol Montes
Gol Comas
Estadi Municipal de Maçanet de Cabrenys
8 agost 1992 CE Fortià CE Fortià 0 – 7 UE Figueres UE Figueres Fortià
Diari de Girona Gol Gol Gol Gol Edel
Gol Gol Urbieta
Gol Roura
Estadi Municipal de Fortià
10 agost 1992 FC Palafrugell FC Palafrugell 2 – 1 UE Figueres UE Figueres Palafrugell
Tito Gol 58'
Anacleto Gol 70'
Diari de Girona Gol 22' Márquez Estadi Municipal de Palafrugell
14 agost 1992 CE Banyoles CE Banyoles 2 – 3 UE Figueres UE Figueres Banyoles
XXIV Torneig de l'Estany - Semifinal Castanyer Gol 38'
Manel Gol 49'
El Punt Diari Gol 15' Gol 46' Stojadinović
Gol 57' Edel
Estadi Nou Municipal de Banyoles
16 agost 1992 Girona FC Girona FC 1 – 3 (pr.) UE Figueres UE Figueres Banyoles
XXIV Torneig de l'Estany - Final Alonso Gol 92' (p.) El Punt Diari Gol 56' Gol 98' De Quintana
Gol 120' Urbieta
Estadi Nou Municipal de Banyoles
19 agost 1992 CE Llançà CE Llançà 0 – 7 UE Figueres UE Figueres Llançà
El Punt Diari Gol 6' Márquez
Gol 22' Gol 80' Gol 88' Gol 90' Edel
Gol 35' Roura
Gol 57' Alejo
Estadi Camp de futbol municipal
22 agost 1992 CE Premià CE Premià 1 – 2 UE Figueres UE Figueres Premià de Mar
Suso Gol 21' Mundo Deportivo Gol 43' Gol 75' Edel Estadi Camp de futbol municipal
23 agost 1992 AEC Manlleu AEC Manlleu 2 – 2 (pp.) UE Figueres UE Figueres Manlleu
Quevedo Gol 6'
Paquito Gol 50'
El Punt Diari Gol 21' Gol 71' Edel Estadi Estadi Municipal de Manlleu
Copa Catalunya Copa Generalitat
27 març 1993 UDA Gramenet UDA Gramenet 0 – 0 (pp.) UE Figueres UE Figueres Palamós
Quarts de final Mundo Deportivo Estadi Camp Nou Municipal de Palamós
Àrbitre Pérez Sánchez
  Tanda de penals  
García Penal marcat
Modesto Penal marcat
Rovira Penal marcat
Juqui Penal marcat
Romero Penal marcat
5 – 4 Penal marcat Vera
Penal marcat César
Penal marcat Ros
Penal marcat Fuertes
Penal fallat Kopunović'
Copa del Rei logo Copa del Rei
1 octubre 1992 CD Numancia CD Numancia 1 – 1 UE Figueres UE Figueres Sòria
3a ronda - Anada Yeli Gol 64' Mundo Deportivo Gol 47' (p.) Alejo Estadi Estadio Municipal Los Pajaritos
Àrbitre Luis María Antoñana Moraza
22 octubre 1992 UE Figueres UE Figueres 3 – 2 CD Numancia CD Numancia Figueres
3a ronda - Tornada Ángel Gol 4'
Monsalvete Gol 59'
Stojadinović Gol 82'
Mundo Deportivo Gol 15' Gol 34' Yeli Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Fernando Carmona Méndez
2 desembre 1992 CD Orense CD Orense 1 – 0 UE Figueres UE Figueres Ourense
4a ronda - Anada Matxon Gol 6' Mundo Deportivo Estadi Estadi d'O Couto
Àrbitre César Luis Barrenechea Montero
17 desembre 1992 UE Figueres UE Figueres 2 – 0 CD Orense CD Orense Figueres
4a ronda - Tornada Ángel Gol 4'
Vera Gol 63'
Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre José Miró Pastor
13 gener 1993 Real Jaén CF Real Jaén CF 2 – 1 UE Figueres UE Figueres Jaén
5a ronda - Anada Chumilla Gol 32' (p.)
Gabi Gol 91'
Mundo Deportivo Gol 45' Fuertes Estadi Estadio de la Victoria
Àrbitre Santiago Sánchez Calvo
20 gener 1993 UE Figueres UE Figueres 1 – 0 (pp.) Real Jaén CF Real Jaén CF Figueres
5a ronda - Tornada Urbieta Gol 68' (p.) Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Francisco Javier Pardo del Burgo
  Tanda de penals  
Fuertes Penal marcat
Urbieta Penal marcat
Márquez Penal marcat
Stojadinović Penal marcat
Roura Penal fallat
Ángel Penal fallat
De Quintana Penal fallat
4 – 5 Javier Penal fallat
Pascual Penal fallat
Penal marcat Cardona
Penal marcat Campos
Penal marcat Ballesteros
Penal marcat Espejo
Penal marcat Puskas
RFEF logo Segona Divisió A
6 setembre 1992 UE Figueres UE Figueres 3 – 0 CE Sabadell FC CE Sabadell FC Figueres
Jornada 1 Márquez Gol 85'
Vera Gol 87'
Valentín Gol 89'
Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Assistència 4.500 espectadors
Àrbitre José Manuel Beguiristain Iceta
13 setembre 1992 CD Castelló CD Castelló 4 – 1 UE Figueres UE Figueres Castelló de la Plana
Jornada 2 Punišić Gol 30' Gol 82'
Mladenović Gol 52'
Guillermo Gol 72'
Mundo Deportivo Gol 23' Márquez Estadi Nou Castàlia
Assistència 3.500 espectadors
Àrbitre Abilio Caetano Bueno
20 setembre 1992 UE Figueres UE Figueres 1 – 3 CD Badajoz CD Badajoz Figueres
Jornada 3 Urbieta Gol 4' Mundo Deportivo Gol 20' Perepadenko
Gol 36' Gol 45' Broshin
Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Gonzalo Panadero Martínez
27 setembre 1992 SD Compostela SD Compostela 1 – 0 UE Figueres UE Figueres Santiago de Compostel·la
Jornada 4 Fabiano Gol 8' (p.) Mundo Deportivo Estadi Campo Municipal de Santa Isabel
Assistència 4.000 espectadors
Àrbitre Emilio Fernández Terente
4 octubre 1992 UE Figueres UE Figueres 1 – 2 Sestao SC Sestao SC Figueres
Jornada 5 Alejo Gol 24' Mundo Deportivo Gol 42' Fuentes
Gol 85' Moska
Estadi Municipal de Vilatenim
Assistència 2.500 espectadors
Àrbitre José Miró Pastor
7 octubre 1992 RCD Mallorca RCD Mallorca 4 – 0 UE Figueres UE Figueres Palma
Jornada 6 Gálvez Gol 17'
Stošić Gol 34' Gol 55' Gol 64'
Mundo Deportivo Estadi Estadi Lluís Sitjar
Àrbitre Juan Gregorio Hernández Pérez
18 octubre 1992 UE Figueres UE Figueres 1 – 0 CD Lugo CD Lugo Figueres
Jornada 7 Comas Gol 70' Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre José Japón Sevilla
25 octubre 1992 Bilbao Athletic Bilbao Athletic 1 – 0 UE Figueres UE Figueres Bilbao
Jornada 8 Bidaurrazaga Gol 73' Mundo Deportivo Estadi San Mamés
Àrbitre Carlos Sánchez Regidor
1 novembre 1992 UE Figueres UE Figueres 1 – 0 Real Valladolid CF Real Valladolid CF Figueres
Jornada 9 Márquez Gol 40' (p.) Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre José Miguel Alemán Martín
8 novembre 1992 Palamós CF Palamós CF 1 – 0 UE Figueres UE Figueres Palamós
Jornada 10 Orejuela Gol 80' Mundo Deportivo Estadi Nou Estadi de Palamós
Assistència 4.000 espectadors
Àrbitre Leonardo Esteban Díaz
21 novembre 1992 UE Figueres UE Figueres 2 – 1 FC Barcelona B FC Barcelona B Figueres
Jornada 11 Dimitrijević Gol 9'
Stojadinović Gol 85'
Mundo Deportivo Gol 63' Miguel Ángel Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre José Antonio García Prieto
29 novembre 1992 Vila-real CF Vila-real CF 0 – 1 UE Figueres UE Figueres Vila-real
Jornada 12 Mundo Deportivo Gol 80' Stojadinović Estadi Estadi El Madrigal
Àrbitre José Jesús Velázquez Carrillo
6 desembre 1992 UE Figueres UE Figueres 2 – 1 CP Mérida CP Mérida Figueres
Jornada 13 Márquez Gol 68'
Stojadinović Gol 78'
Mundo Deportivo Gol 13' Cuc Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Antonio Navarrete Reyes
13 desembre 1992 UE Lleida UE Lleida 1 – 1 UE Figueres UE Figueres Lleida
Jornada 14 Gracia Gol 65' Mundo Deportivo Gol 14' Alejo Estadi Camp d'Esports
Àrbitre Luis María Contador Crespo
20 desembre 1992 UE Figueres UE Figueres 1 – 1 SD Eibar SD Eibar Figueres
Jornada 15 Dimitrijević Gol 78' Mundo Deportivo Gol 36' Bikandi Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Federico Pérez Gallego
3 gener 1993 Real Betis Real Betis 0 – 1 UE Figueres UE Figueres Sevilla
Jornada 16 Mundo Deportivo Gol 86' Duran Estadi Estadi Benito Villamarín
Assistència 35.000 espectadors
Àrbitre Teodosio Hernández Velázquez
10 gener 1993 UE Figueres UE Figueres 1 – 2 Racing de Santander Racing de Santander Figueres
Jornada 17 Sañudo Gol 7' (p.p.) Mundo Deportivo Gol 55' Geli
Gol 82' De Diego
Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Ricardo Alfonso Álvarez
17 gener 1993 CA Marbella CA Marbella 2 – 1 UE Figueres UE Figueres Marbella
Jornada 18 Comas Gol 12'
Sousa Gol 78'
Mundo Deportivo Gol Ángel' 66 Estadi Estadio Municipal de Marbella
Àrbitre Víctor Martínez de Lafuente Iturrate
23 gener 1993 UE Figueres UE Figueres 1 – 2 Reial Madrid B Reial Madrid B Figueres
Jornada 19 Stojadinović Gol 79' Mundo Deportivo Gol 22' Gol 55' Esnáider Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre José Jesús Velázquez Carrillo
30 gener 1993 CE Sabadell FC CE Sabadell FC 1 – 1 UE Figueres UE Figueres Sabadell
Jornada 20 Barbarà Gol 73' Mundo Deportivo Gol 50' César López Estadi Nova Creu Alta
Àrbitre Luis María Antoñana Moraza
7 febrer 1993 UE Figueres UE Figueres 2 – 0 CD Castelló CD Castelló Figueres
Jornada 21 César López Gol 58'
Márquez Gol 83'
Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Carlos Sánchez Regidor
14 febrer 1993 CD Badajoz CD Badajoz 7 – 1 UE Figueres UE Figueres Badajoz
Jornada 22 Pozo Gol 11' Gol 27' Gol 33' (p.) Gol 59' Gol 64'
Altimira Gol 54'
Gratacós Gol 62' (p.p.)
Mundo Deportivo Gol 55' Stojadinović Estadi Estadio El Vivero
Àrbitre José Japón Sevilla
20 febrer 1993 UE Figueres UE Figueres 2 – 2 SD Compostela SD Compostela Figueres
Jornada 23 Duran Gol 39' (p.) Gol 79' (p.) Mundo Deportivo Gol 35' Ohen
Gol 87' Marić
Estadi Municipal de Vilatenim
Assistència 1.500 espectadors
Àrbitre Abilio Caetano Bueno
28 febrer 1993 Sestao SC Sestao SC 3 – 1 UE Figueres UE Figueres Sestao
Jornada 24 Ibarrondo Gol 39'
Bustinza Gol 55'
Aspiazu Gol 87'
Mundo Deportivo Gol 66' Stojadinović Estadi Las Llanas
Àrbitre José Manuel Beguiristain Iceta
6 març 1993 UE Figueres UE Figueres 1 – 1 RCD Mallorca RCD Mallorca Figueres
Jornada 25 Stojadinović Gol 6' Mundo Deportivo Gol 30' Gálvez Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Leonardo Esteban Díaz
14 març 1993 CD Lugo CD Lugo 2 – 0 UE Figueres UE Figueres Lugo
Jornada 26 Ramiro Gol 16'
Grampon Gol 50'
Mundo Deportivo Estadi Estadi Anxo Carro
Àrbitre Emilio Fernández Terente
21 març 1993 UE Figueres UE Figueres 0 – 0 Bilbao Athletic Bilbao Athletic Figueres
Jornada 27 Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Josep Vicent Ferré Domínguez
4 abril 1993 Real Valladolid CF Real Valladolid CF 3 – 0 UE Figueres UE Figueres Valladolid
Jornada 28 Onésimo Gol 17'
Alberto Gol 21' Gol 79'
Mundo Deportivo Estadi Estadi José Zorrilla
Àrbitre José Antonio García Prieto
11 abril 1993 UE Figueres UE Figueres 2 – 0 Palamós CF Palamós CF Figueres
Jornada 29 Russet Gol 68'
Stojadinović Gol 89'
Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Carlos Tomás Yuste González
18 abril 1993 FC Barcelona B FC Barcelona B 1 – 1 UE Figueres UE Figueres Barcelona
Jornada 30 Carreras Gol 31' Mundo Deportivo Gol 85' Cembranos Estadi Miniestadi
Àrbitre José Miró Pastor
2 maig 1993 UE Figueres UE Figueres 0 – 1 Vila-real CF Vila-real CF Figueres
Jornada 31 Mundo Deportivo Gol 82' Edu Arnau Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Francisco Javier Pardo del Burgo
9 maig 1993 CP Mérida CP Mérida 1 – 1 UE Figueres UE Figueres Mèrida
Jornada 32 Aquino Gol 41' Mundo Deportivo Gol 35' Cembranos Estadi Estadio Romano
Àrbitre Luis María Contador Crespo
15 maig 1993 UE Figueres UE Figueres 0 – 0 UE Lleida UE Lleida Figueres
Jornada 33 Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre José Japón Sevilla
23 maig 1993 SD Eibar SD Eibar 2 – 2 UE Figueres UE Figueres Eibar
Jornada 34 Cuéllar Gol 7'
Garitano Gol 82'
Mundo Deportivo Gol 28' Russet
Gol 31' Cembranos
Estadi Ipurua
Àrbitre José Manuel Andradas Asurmendi
30 maig 1993 UE Figueres UE Figueres 0 – 3 Real Betis Real Betis Figueres
Jornada 35 Mundo Deportivo Gol 11' Gol 76' Gordillo
Gol 89' Loreto
Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Emilio Fernández Terente
5 juny 1993 Racing de Santander Racing de Santander 3 – 1 UE Figueres UE Figueres Santander
Jornada 36 Roncal Gol 68'
Mutiu Gol 76'
Pineda Gol 81'
Mundo Deportivo Gol 33' Cembranos Estadi El Sardinero
Àrbitre César Luis Barrenechea Montero
13 juny 1993 UE Figueres UE Figueres 4 – 1 CA Marbella CA Marbella Figueres
Jornada 37 Marković Gol 26'
Pino Gol 43'
Txirri Gol 44' (p.p.)
Cembranos Gol 85'
Mundo Deportivo Gol 59' Loren Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Julián Quiralte Simón
19 juny 1993 Reial Madrid B Reial Madrid B 2 – 3 UE Figueres UE Figueres Madrid
Jornada 38 Torres Gómez Gol 25'
Sandro Gol 87' (p.)
Mundo Deportivo Gol 43' Stojadinović
Gol 49' Marković
Gol 89' Cembranos
Estadi Ciudad Deportiva
Àrbitre José Antonio García Prieto

Classificació[modifica]

Pos. Equip J G E P GF GC DG pts.
1r UE Lleida UE Lleida 38 23 11 4 56 20 +36 57
2n Real Valladolid CF Real Valladolid CF 38 20 12 6 50 30 +20 52
3r Racing de Santander Racing de Santander 38 23 6 9 56 38 +18 52
4t RCD Mallorca RCD Mallorca 38 21 8 9 57 34 +23 50
Real Betis Real Betis 38 16 11 11 49 33 +16 43
Reial Madrid B Reial Madrid B 38 15 12 11 57 41 +16 42
CA Marbella CA Marbella 38 17 8 13 45 41 +4 42
FC Barcelona B FC Barcelona B 38 15 9 14 59 55 +4 39
CP Mérida CP Mérida 38 13 13 12 43 42 +1 39
10è CD Castelló CD Castelló 38 13 10 15 40 45 -5 36
11è CD Badajoz CD Badajoz 38 14 8 16 37 36 +1 36
12è SD Compostela SD Compostela 38 10 15 13 35 39 -4 35
13è Vila-real CF Vila-real CF 38 13 8 17 38 51 -13 34
14è Palamós CF Palamós CF 38 12 9 17 33 50 -17 33
15è Bilbao Athletic Bilbao Athletic 38 9 15 14 33 34 -1 33
16è SD Eibar SD Eibar 38 10 12 16 33 34 -11 32
17è UE Figueres UE Figueres 38 11 10 17 41 59 -18 32
18è CD Lugo CD Lugo 38 7 11 20 23 41 -18 25
19è Sestao SC Sestao SC 38 7 10 21 29 54 -25 24
20è CE Sabadell FC CE Sabadell FC 38 8 8 22 30 57 -27 24
En verd, els equips que ascendiren a Primera Divisió, en groc, els que disputaren la fase de promoció a Primera, i en vermell, els que descendiren a Segona Divisió B.

Estadístiques individuals[modifica]

Jugador P. T. S. M. G. TG TV
Joaquim Ferrer Sala 27 27 0 2411 0 2 0
Àngel Campos Lloret 12 11 1 1009 0 0 0
Arensi Comas Julià 29 27 2 2426 1 3 0
Pere Gratacós Boix 32 32 0 2836 0 5 1
Ramon de Quintana Dalmau 26 23 3 2077 0 6 0
Albert Valentín Escolano 31 31 0 2684 1 8 2
César López Jaso 27 27 0 2283 2 10 1
Pedro Fuertes Amorós 20 20 0 1711 0 7 2
Alejo Indias Álvarez 13 13 0 1100 2 4 1
Jordi Codina Güell Russet 13 12 1 950 2 7 2
Vladan Dimitrijević 10 7 3 651 2 1 0
Javier Marín Salvador 6 4 2 424 0 1 0
Pitu Duran Pagès 31 31 0 2680 3 8 1
Imanol Urbieta Illarramendi 22 20 2 1694 1 2 0
Rafael Pino Salas 15 15 0 1305 1 5 0
José Antonio Vera Navarro 15 8 7 795 1 0 1
Luis Cembranos Martínez 10 10 0 900 6 2 0
Jordi Roura Solà 13 3 10 530 0 1 0
Carlos Ovidio Bango Cuervo 7 4 3 335 0 0 0
José Manuel Monsalvete Herrera 5 4 1 291 0 1 0
David Ros Ocaña 3 1 2 121 0 0 0
Zoran Stojadinović 33 28 5 2527 9 5 0
Tintín Márquez López 32 25 7 2313 5 7 1
Ángel González Castaños 22 10 12 1101 1 1 0
Dejan Marković 12 11 1 916 2 2 0
Joaquín López López 7 6 1 460 0 1 0
Goran Kopunović 7 4 3 412 0 1 0
Edelmiro Rangil Plazas 6 2 4 261 0 0 0
Gilberto Navarro Ortiz 4 2 2 180 0 1 0

Referències[modifica]

  1. López, José Luis; Hoyos, Javier. «Corominas, en la cuerda floja» (en castellà). Mundo Deportivo, 03-10-1992. [Consulta: 22 maig 2017].
  2. Casademont, Emili. «El Figueres cesa a Corominas» (en castellà). Mundo Deportivo, 04-10-1992. [Consulta: 22 maig 2017].
  3. «Resultados Segunda División "A"» (en castellà). La Vanguardia, 14-12-1992. [Consulta: 22 maig 2017].
  4. Tinoco, José Ignacio. «Tremendo varapalo al Figueres en Badajoz» (en castellà), 15-02-1993. [Consulta: 22 maig 2017].
  5. Casademont, Emili. «El Figueres apurará todas las opciones para no descender. Busca el milagro en los despachos» (en castellà). Mundo Deportivo, 22-06-1993. [Consulta: 22 maig 2017].
  6. 6,0 6,1 «Segunda División "A". Clasificación final» (en castellà). Mundo Deportivo, 21-06-1993. [Consulta: 22 maig 2017].
  7. 7,0 7,1 Casademont, Emili. «Al Figueres sólo le vale subir» (en castellà). Mundo Deportivo, 01-09-1993. [Consulta: 22 maig 2017].
  8. Casademont, Emili. «Figueres, Lleida y Barcelona B saldan con holgura sus bolos» (en castellà). Mundo Deportivo, 02-08-1992. [Consulta: 12 abril 2023].
  9. Casademont, Emili. «Final de locura en Figueres» (en castellà). Mundo Deportivo, 07-09-1992. [Consulta: 13 abril 2023].
  10. Casademont, Emili. «El Figueres cesa a Corominas» (en castellà). Mundo Deportivo, 04-10-1992. [Consulta: 13 abril 2023].
  11. Soler, Jaume. «La Gramanet sorprende y apea al Figueres en las penas máximas» (en castellà). Mundo Deportivo, 28-03-1993. [Consulta: 13 abril 2023].
  12. Casademont, Emili. «Doble desgracia ampurdanesa» (en castellà). Mundo Deportivo, 21-01-1993. [Consulta: 13 abril 2023].
  13. Merino, Juan Manuel. «Triste adiós del Figueres en la Ciudad Deportiva» (en castellà). Mundo Deportivo, 20-06-1993. [Consulta: 13 abril 2023].
  14. Puigbert, Josep. ««Vaig arribar a pensar que havia fracassat, ja que no queda res de tot el que vam fer» - 27 des 2009». [Consulta: 22 abril 2023].