Temporada 1993-1994 de la UE Figueres

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
1993 – 1994
Organigrama
PresidentAlbert Domínguez
Vicepresident esportiu
Director esportiu
Secretari tècnicPichi Alonso
EntrenadorWaldo Ramos
Raúl Longhi
AssistentPere Gratacós
Preparador físicIsmael Dos Santos
FisioterapeutaDavid Capel
MetgeFerran Bautista
DelegatJordi Pagès
Competicions
Segona Divisió B4t ¦ Promoció Promoció
Copa del Rei3a ronda
Copa CatalunyaQuarts de final
Primera
Segona

Jugadors més utilitzats

Emilio
Curós
Sagué
Espejo
Manolo
Priego
Duran
Valentín
Quique
Márquez
Ramón
Disposició tàctica dels jugadors que més minuts disputaren al llarg de la temporada.

El retorn a Segona Divisió B va provocar una important davallada d'abonats de l'entitat. El Consell d'Administració, presidit per Albert Domínguez, feu un considerable i meritori esforç per cobrir el pressupost i millorar significativament el capítol d'ingressos atípics. El club fitxà el tècnic Waldo Ramos i col·locà el central Pere Gratacós, retirat del futbol actiu, com a ajudant de l'entrenador.[1] El fisioterapeuta i llicenciat d'Educació Física David Capel substituí Carles Tome. Ismael Dos Santos es mantingué en el càrrec de preparador físic i coordinador del futbol base.

L'estiu i la pretemporada tornaren a ser moguts. El defensa gironí Ramon de Quintana s'enfrontà al club a través del seu pare. Al final el jugador acabà fitxant per l'Osasuna. Lluís Cembranos tornà al FC Barcelona. Johan Cruyff el tenia ben ullat i no tardaria a fer-lo debutar amb el primer equip. Àngel Campos protagonitzà un altre fet polèmic, quan signà contracte amb el Palamós, deixant la junta figuerenca amb un pam de nas. Alejo i Vilanova, des de Galícia, recomanaren el fitxatge d'un porter desconegut, Emilio López (Celta). La plantilla rebé l'arribada dels vallesans Manolo Sánchez, Ramón i Priego (Sabadell) aprofitant el descens burocràtic d'aquest equip. També s'incorporaren Sagué i Planagumà (Girona FC), Quique i Curós (Olot), Keko (Granollers), Espejo (Sporting, cedit), Boixassa (Escola Garrotxa, posteriorment cedit al Roses), i Àngel Cortada (que retornà de Vilobí on havia jugat cedit).

Els intocables Duran, Ferrer, Comas, Valentín i Márquez formaven l'espina dorsal d'un equip que aspirava de nou a l'ascens. Els acompanyava el serbi Stoja, l'únic estranger que continuava en el club, malgrat que en aquella categoria no estaven permesos, perquè tenia encara un any de contracte.

Començà la lliga, i la Unió aviat se situà entre els primers. El 3 d'octubre, el club reté un merescut homenatge als dos socis de més edat: Anna Cusí i Riera de Vall (90 anys) i Josep Costa i Llandrich (86 anys). Després d'empatar a casa amb el Manlleu (0-0), sorgí una frase que es reiterà sovint per justificar els resultats poc llustrosos: «L'equip no està adaptat a la categoria.»[2]

El 31 d'octubre moria l'expresident Francesc Sargatal.

Waldo Ramos fou qüestionat pel seu mètode de treball i per la imatge que donava l'equip en el camp. El 21 de novembre Stoja ja no va jugar: «Ha plegat», va dir de manera seca un directiu. Arribà ràpidament un substitut, l'exlleidatà Bernal.

Dos fets marcaren Nadal: el porter Emilio havia tret definitivament l'opció de la titularitat a Quim Ferrer, que, molt professionalment, acatà la decisió del tècnic i continuà treballant a l'espera d'una oportunitat, que no va arribar. Per un altre costat, el 22 de desembre, la Lliga de Futbol Professional aprovà inicialment una presumpta reestructuració de Segona A en dos grups. La reestructuració va ser la taula de salvació a la qual s'agafà la Unió, els jugadors, els directius, els aficionats i els periodistes per a tornar l'equip on era pocs mesos abans.

En el darrer partit de la primera volta, el Figueres empatà a casa sense gols amb el líder, el Gramenet (28+10). Els figuerencs eren vuitens amb 21+1. A finals de gener arribaren Embela (Terol) i Engonga (Racing). El 30 de gener, l'equip guanyà el Santa Eulàlia d'Eivissa (0-1). La jornada següent empatà contra el Cartagena (0-0) i sumava deu partits d'imbatibilitat amb el peculiar honor de ser el conjunt que havia empatat més partits de tot el futbol nacional. El 27 de febrer la Unió guanyà 3-4 a Premià i se situà en tercer lloc (35+7). La victòria següent davant l'Andorra a Vilatenim (1-0) suposà la quinzena jornada d'imbatibilitat... però els rumors d'un possible cessament de Waldo reneixeren. El 3-0 en el camp del Yeclano el 13 de març va fer caure l'entrenador. Waldo Ramos fou destituït «perquè l'equip no fa espectacle.»[3] La Unió estava en quart lloc, amb plaça de play-off d'ascens, amb 35+7. Davant el Sant Andreu (1-0, gol d'Embela) debutà el tècnic argentí Raúl Longhi,[4] que abans havia entrenat el Nàstic i també l'Espanyol. La reestructuració sonava amb força de nou. El 27 de març el Figueres visitava Montilivi, 3.000 espectadors van anar a veure el partit. La Unió perdé per la mínima.

El 10 d'abril passà un fet sense precedents: el València B visità l'Estadi de Vilatenim. El cel estava tapat, la temperatura no era excessivament baixa. Tot semblava normal. Començà el partit i queien algunes gotes que de mica en mica es tornaren més grosses, compactes i blanquinoses. De cop, caigué la calamarsada més gran que s'havia vist en molts anys. Per la ràdio s'anuncià que «l'àrbitre suspèn el partit en el minut 19 perquè el camp ha quedat totalment tapat per l'aigua gelada.» A la Rambla no hi havia caigut ni una gota. El partit es reprengué el 20 d'abril, però acabà com va començar (0-0).

Amb la Unió lluitant per una plaça de promoció, Márquez fallà un penal en el minut 90 en el camp del Llevant amb 2-1 en el marcador. Per guanyar-se de nou l'afició, Márquez fou el màxim protagonista del partit següent davant el Manacor (3-0), fent dos dels tres gols, i l'equip tornà al quart lloc de la classificació.

A la darrera jornada, els nois de Longhi empataren al camp del campió, la Gramenet (1-1), amb gol de Márquez al minut 81.[5]

A la lliga regular, el Figueres acabà 4t classificat, amb 46 punts, 14 victòries, 18 empats i 6 derrotes, amb 42 gols a favor i 28 en contra.[6]

El Consell d'Administració de la Unió Esportiva Figueres va programar a les acaballes de la temporada 1993-94 els actes de celebració del 75è aniversari de la fundació de l'entitat. Xavier Xinxó, secretari general de l'entitat, coordinava aquells actes amb el suport de diversos consellers de la Societat. El 12 d'abril de 1994 va ser el dia escollit per a la celebració dels primers esdeveniments. Era dimarts, i el president Albert Domínguez va inaugurar una exposició retrospectiva a la sala de l'Antic Escorxador, a partir del fons fotogràfic i documental de Ricard Falcó.[7] El mateix dimarts, l'Ajuntament va lliurar a l'entitat la Fulla de Figuera de Plata de la ciutat, i a l'expresident Emili Bach, la Medalla de Plata al Mèrit Esportiu.[8] El secretari general de l'Esport de la Generalitat, Josep Lluís Vilaseca, va anunciar l'atorgament a Bach de la medalla de Forjador de l'Esport. En aquella mateixa sessió, presidida per l'alcalde Marià Lorca, Albert Domínguez va lliurar la insígnia d'Or de l'entitat al pintor Josep Martínez Lozano, que va oferir una aquarel·la commemorativa al club.[9] En acabar la temporada, la Unió va organitzar un Fòrum de debat al Museu de l'Empordà. A finals de març de 1995, el mateix Museu va acollir una històrica subhasta d'art, en què van participar la majoria de pintors de reconegut prestigi de la comarca.

Gramenet, Manlleu, Llevant i Figueres, per aquest ordre, es barrejaren amb els quatre primers classificats dels altres grups de Segona B per decidir el nom dels quatre ascensos a Segona Divisió A. La Unió empatà el primer partit a casa amb l'Alavès (1-1) amb gol de Ramón; empatà també a Huelva amb el Recreativo tot i jugar amb nou jugadors (0-0), el guanyà a Vilatenim (1-0) amb gol també de Ramón, i empatà a Vitòria amb una defensa èpica i amb un camp de Mendizorroza abocat sobre l'Alavès (0-0). Figueres i Getafe CF s'ho havien de jugar tot en un doble enfrontament. A l'Alt Empordà continuà la sequera (0-0). El partit el televisà el Canal 33, igual que el decisiu de tornada. En el camp de Las Margaritas de Getafe CF, el públic cridava consignes anticatalanes. L'afició figuerenca no fallà i es desplaçà amb autocar fins a Madrid. EI partit resultà vibrant, però la pressió ambiental pesà massa sobre l'àrbitre López de la Fuente. Márquez fou objecte d'un penal de llibre que el col·legiat, proper a la jugada, no s'atreví a assenyalar. L'empat inicial es tornà dramàtic. El Getafe CF ascendí i el Figueres es mantingué per segon any consecutiu a Segona B.[10] La Unió només havia encaixat un gol en tot el play-off. La festa del 75è aniversari quedà coixa.[7]

Fets destacats[modifica]

1993

1994

Plantilla[modifica]

Núm. Pos. Jugador Procedència Temporada
POR Catalunya Joaquim Ferrer Sala (Ferrer) Real Murcia CF Real Murcia CF 1986-1987
POR Galícia Emilio López Fernández (Emilio) Entra Celta de Vigo Celta de Vigo 1993-1994
DEF Catalunya Albert Valentín Escolano (Valentín) FC Barcelona B FC Barcelona B 1986-1987
DEF Catalunya Arseni Comas Julià (Comas) CD Logroñés CD Logroñés 1988-1989
DEF Catalunya Joan Sagué Turón (Sagué) Entra Girona FC Girona FC 1993-1994
DEF Catalunya Albert Planagumà Casals (Planagumà) Entra Girona FC Girona FC 1993-1994
DEF Catalunya Manuel Sánchez Ramírez (Manolo) Entra CE Sabadell FC CE Sabadell FC 1993-1994
DEF Catalunya Carles Curós Hurtado (Curós) Entra UE Olot UE Olot 1993-1994
DEF Astúries Francisco Javier Espejo Ropero (Espejo) Entra Sporting Gijón Sporting de Gijón B 1993-1994
MIG Catalunya Josep Duran Pagès (Duran) Girona FC Girona FC 1977-1978
MIG Catalunya Rafael Pino Salas (Pino) Entra AEC Manlleu AEC Manlleu 1992-1993
MIG Catalunya Francisco Javier Priego Redondo (Priego) Entra CE Sabadell FC CE Sabadell FC 1993-1994
MIG Catalunya Àngel Cortada Borràs (Cortada) juvenil Entra Vilobí CF Vilobí CF 1993-1994
MIG Castella - la Manxa Juan Ignacio Bernal Díaz (Bernal) Entra UE Lleida UE Lleida 1993-1994
MIG Cantàbria Óscar Engonga Maté (Engonga) Entra Racing de Santander Racing de Santander 1993-1994
DAV Catalunya Bartolomé Márquez López (Tintín Márquez) RCD Espanyol RCD Espanyol 1988-1989
DAV Sèrbia Zoran Stojadinović (Stojadinović) Entra Deportivo de La Coruña Deportivo de La Coruña 1992-1993
DAV Catalunya Francesc Xavier Ramón Matas (Ramón) Entra CE Sabadell FC CE Sabadell FC 1993-1994
DAV Catalunya Francisco Martínez Jiménez (Keko) Entra EC Granollers EC Granollers 1993-1994
DAV Catalunya Enrique Beltrán Rodríguez (Quique) Entra UE Olot UE Olot 1993-1994
DAV Catalunya José Manuel Embela Pi (Embela) Entra CD Teruel CD Teruel 1993-1994
DAV País Valencià Juan Carlos Murgui Pardo (Murgui) juvenil Entra FC Barcelona B FC Barcelona B 1993-1994

Llegenda:  · Capità principal de l'equip Capità  · Juvenil sense fitxa al primer equip Juvenil  · Lesionat durant més del 50% de la temporada Lesionat · Entra Altes

Altres jugadors utilitzats a la pretemporada: Francesc Xinxó (juvenil), Álvarez Blanco (Palencia CF), Jordi Boixassa Bueno (Escola Garrotxa), Francesc Prats Viñas (juvenil), Alberto Mesas Ruiz (juvenil), Isaac Parés (juvenil)

Baixes Destinació
Surt Àngel Campos Lloret Palamós CF Palamós CF
Surt Ramon de Quintana Dalmau CA Osasuna CA Osasuna
Surt César López Jaso Utebo FC Utebo FC
Surt Jordi Codina Güell Russet Vila-real CF Vila-real CF
Surt Vladan Dimitrijevic Albacete Balompié Albacete Balompié
Surt Javier Marín Salvador CE Premià CE Premià
Surt Pedro Fuertes Amorós Saragossa Real Zaragoza
Surt Alejo Indias Álvarez Celta de Vigo Celta de Vigo
Surt Imanol Urbieta Illarramendi Real Unión Real Unión
Surt Luis Cembranos Martínez FC Barcelona B FC Barcelona B
Surt José Antonio Vera Navarro FC Andorra FC Andorra
Surt Jordi Roura Solà UE Sant Andreu UE Sant Andreu
Surt Carlos Ovidio Bango Cuervo Sporting Gijón Sporting de Gijón
Surt José Manuel Monsalvete Herrera UD Melilla UD Melilla
Surt David Ros Ocaña CE Premià CE Premià
Surt Ángel González Castaños EC Granollers EC Granollers
Surt Dejan Marković CD Logroñés CD Logroñés
Surt Goran Kopunović Ferencváros Ferencváros
Surt Joaquín López López CE Premià CE Premià
Surt Edelmiro Rangil Plazas UDA Gramenet UDA Gramenet
Surt Pere Gratacós Boix
Surt Antonio Marín Estany
Surt Gilberto Navarro Ortiz

Resultats[modifica]

Amistosos logo Amistosos
7 agost 1993 CF Esplais CF Esplais 0 – 2 UE Figueres UE Figueres Castelló d'Empúries
Diari de Girona Gol 55' Keko
Gol 65' Sagué
Estadi Camp de futbol municipal
Assistència 300 espectadors
10 agost 1993 FC L'Escala FC L'Escala 1 – 3 UE Figueres UE Figueres L'Escala
Ribera Gol 76' Diari de Girona Gol 10' Gol 12' Márquez
Gol 53' Mesas
Estadi Camp de futbol municipal
14 agost 1993 UE Olot UE Olot 0 – 4 UE Figueres UE Figueres Banyoles
XXV Torneig de l'Estany - Semifinal Diari de Girona Gol 17' Pino
Gol 42' Stojadinović
Gol 54' Ramón
Gol 64' Keko
Estadi Nou Municipal de Banyoles
Àrbitre Ribas
15 agost 1993 Palamós CF Palamós CF 4 – 1 (pr.) UE Figueres UE Figueres Palamós
XXV Torneig de l'Estany - Final Segura Gol 14'
Àlex Gol 93'
Lima Gol 110'
Vílchez Gol 116'
El Punt Diari Gol 32' Stojadinović Estadi Nou Estadi de Palamós
Assistència 1.100 espectadors
Àrbitre Miquel Noguer Planas
Copa Catalunya Copa Catalunya
24 maig 1994 FC Andorra FC Andorra 3 – 1 UE Figueres UE Figueres Barcelona
Quarts de final Leo Gol 25'
Molinero Gol 75'
Raúl Gol 88'
Mundo Deportivo Gol 66' (p.p.) Jonás Estadi Camp Municipal Narcís Sala
Àrbitre Gonzalo Aguilera Hernando
Copa del Rei logo Copa del Rei
18 agost 1993 CE Sabadell FC CE Sabadell FC 1 – 1 UE Figueres UE Figueres Sabadell
1a ronda - Anada Garzón Gol 54' Mundo Deportivo Gol 13' Márquez Estadi Nova Creu Alta
Assistència 500 espectadors
Àrbitre Víctor Germán Mars Lluis
21 agost 1993 UE Figueres UE Figueres 1 – 0 CE Sabadell FC CE Sabadell FC Figueres
1a ronda - Tornada Márquez Gol 44' Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Rafael Xavier Vilaseca Arroyo
25 agost 1993 FC Andorra FC Andorra 2 – 1 UE Figueres UE Figueres Andorra la Vella
2a ronda - Anada Roberto Gol 84' (p.) Gol 85' Mundo Deportivo Gol 44' Márquez Estadi Estadi Comunal
Àrbitre Eduardo Pérez Sánchez
29 agost 1993 UE Figueres UE Figueres 4 – 1 FC Andorra FC Andorra Figueres
2a ronda - Tornada Ramón Gol 62' Gol 68'
Duran Gol 77'
Valentín Gol 90'
Mundo Deportivo Gol 59' Roberto Estadi Municipal de Vilatenim
2 setembre 1993 UE Figueres UE Figueres 1 – 1 Real Sociedad Real Sociedad Figueres
3a ronda - Anada Quique Gol 48' Mundo Deportivo Gol 73' Uría Estadi Municipal de Vilatenim
Assistència 4.000 espectadors
Àrbitre Celino Gracia Redondo
15 setembre 1993 Real Sociedad Real Sociedad 4 – 0 UE Figueres UE Figueres Sant Sebastià
3a ronda - Tornada Kodro Gol 4' Gol 49' Gol 89'
Luis Pérez Gol 15'
Mundo Deportivo Estadi Estadi d'Anoeta
Assistència 12.000 espectadors
Àrbitre Francisco José Santamaría Uzqueda
RFEF logo Segona Divisió B Fase regular - Grup 3
5 setembre 1993 CE Alcoià CE Alcoià 2 – 2 UE Figueres UE Figueres Alcoi
Jornada 1 Merino Gol 44'
xxx Gol 45'
Mundo Deportivo Gol 10' Gol 70' (p.) Stojadinović Estadi Camp Municipal del Collao
Àrbitre José Precioso Rodríguez
12 setembre 1993 UE Figueres UE Figueres 3 – 0 Nàstic de Tarragona Nàstic de Tarragona Figueres
Jornada 2 Stojadinović Gol 47' Gol 72'
Ramón Gol 77'
Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre José Antonio Hernández Calvet
19 setembre 1993 CE L'Hospitalet CE L'Hospitalet 1 – 1 UE Figueres UE Figueres L'Hospitalet de Llobregat
Jornada 3 Serrano Gol 62' Mundo Deportivo Gol 15' Duran Estadi Camp de futbol municipal
Àrbitre Eduardo Pérez Sánchez
26 setembre 1993 UE Figueres UE Figueres 5 – 0 Penya Esportiva Santa Eulària Penya Esportiva Santa Eulària Figueres
Jornada 4 Ramón Gol 2' Gol 91'
Stojadinović Gol 45'
Valentín Gol 59'
Márquez Gol 83'
Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Tulio Tevar Muñoz
3 octubre 1993 UE Figueres UE Figueres 1 – 1 FC Cartagena FC Cartagena Figueres
Jornada 5 Stojadinović Gol 92' Mundo Deportivo Gol 35' Rafa Bono Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Juan Vicente Granell Gil
6 octubre 1993 CD Cieza CD Cieza 3 – 1 UE Figueres UE Figueres Cieza
Jornada 6 Juanjo II Gol 29' Gol 48'
Granero Gol 71'
Mundo Deportivo Gol 30' Márquez Estadi La Arboleja
Àrbitre Emilio José Rubio Iniesta
10 octubre 1993 UE Figueres UE Figueres 0 – 0 AEC Manlleu AEC Manlleu Figueres
16:30
Jornada 7
Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Gonzalo Aguilera Hernando
17 octubre 1993 UE Rubí UE Rubí 1 – 1 UE Figueres UE Figueres Rubí
Jornada 8 Verdú Gol 75' Mundo Deportivo Gol 55' Priego Estadi Camp d'Esports
Àrbitre Felipe Santiago Crespo García
24 octubre 1993 UE Figueres UE Figueres 3 – 0 CE Premià CE Premià Figueres
Jornada 9 Ramón Gol 5' Gol 22'
Márquez Gol 85'
Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Salvador Burrueco Moreno
31 octubre 1993 FC Andorra FC Andorra 1 – 1 UE Figueres UE Figueres Andorra la Vella
Jornada 10 Ferrer Gol 64' Mundo Deportivo Gol 86' Ramón Estadi Estadi Comunal
Àrbitre Rafael Xavier Vilaseca Arroyo
7 novembre 1993 UE Figueres UE Figueres 1 – 0 Yeclano CF Yeclano CF Figueres
Jornada 11 Priego Gol 76' Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Jesús José Granel Martínez
10 novembre 1993 UE Sant Andreu UE Sant Andreu 2 – 1 UE Figueres UE Figueres Barcelona
Jornada 12 Conget Gol 11'
Manolo Gol 14'
Mundo Deportivo Gol 29' (p.) Márquez Estadi Municipal Narcís Sala
Àrbitre Eduardo Pérez Sánchez
14 novembre 1993 UE Figueres UE Figueres 2 – 2 Girona FC Girona FC Figueres
Jornada 13 Priego Gol 80'
Cortada Gol 95'
Mundo Deportivo Gol 21' Melero
Gol 45' Jimmy
Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Víctor Germán Mars Lluis
21 novembre 1993 Benidorm CF Benidorm CF 1 – 0 UE Figueres UE Figueres Benidorm
Jornada 14 Del Castillo Gol 70' Mundo Deportivo Estadi Estadi Municipal de Foietes
Àrbitre Jesús Ortuño Bernal
28 novembre 1993 UE Figueres UE Figueres 0 – 0 Elx CF Elx CF Figueres
Jornada 15 Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Miguel Ángel Pérez Lasa
5 desembre 1993 València CF B València CF B 0 – 0 UE Figueres UE Figueres Paterna
Jornada 16 Mundo Deportivo Estadi Ciutat Esportiva de Paterna
Àrbitre Antonio Peñalver Solano
12 desembre 1993 UE Figueres UE Figueres 0 – 0 Llevant UE Llevant UE Figueres
Jornada 17 Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Gabriel Guillermo Alemany Ramis
19 desembre 1993 CE Manacor CE Manacor 0 – 2 UE Figueres UE Figueres Manacor
Jornada 18 Mundo Deportivo Gol 50' Márquez
Gol 51' Espejo
Estadi Na Capellera
Àrbitre Vicente Cerdá Albert
2 gener 1994 UE Figueres UE Figueres 0 – 0 UDA Gramenet UDA Gramenet Figueres
Jornada 19 Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Ramón Inglés Solé
9 gener 1994 UE Figueres UE Figueres 0 – 0 CE Alcoià CE Alcoià Figueres
Jornada 20 Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Francisco Manuel Osorio Martín
16 gener 1994 Nàstic de Tarragona Nàstic de Tarragona 1 – 2 UE Figueres UE Figueres Tarragona
Jornada 21 Rodri Gol 89' Mundo Deportivo Gol 48' Ramón
Gol 75' Keko
Estadi Nou Estadi de Tarragona
Àrbitre Miguel Ángel Pérez Lasa
23 gener 1994 UE Figueres UE Figueres 1 – 1 CE L'Hospitalet CE L'Hospitalet Figueres
Jornada 22 Duran Gol 4' Mundo Deportivo Gol 64' José Mari Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Gonzalo Aguilera Hernando
30 gener 1994 Penya Esportiva Santa Eulària Penya Esportiva Santa Eulària 0 – 1 UE Figueres UE Figueres Santa Eulària des Riu
Jornada 23 Mundo Deportivo Gol 8' Márquez Estadi Camp de futbol municipal
Àrbitre José Luis Rico Íñiguez
6 febrer 1994 FC Cartagena FC Cartagena 0 – 0 UE Figueres UE Figueres Cartagena
Jornada 24 Mundo Deportivo Estadi Estadi Cartagonova
Àrbitre Tulio Tevar Muñoz
13 febrer 1994 UE Figueres UE Figueres 3 – 0 CD Cieza CD Cieza Figueres
Jornada 25 Quique Gol 40'
Bernal Gol 74'
Ramón Gol 92'
Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre José María Gil García
20 febrer 1994 AEC Manlleu AEC Manlleu 1 – 1 UE Figueres UE Figueres Manlleu
Jornada 26 Barnils Gol 1' Mundo Deportivo Gol 23' Embela Estadi Estadi Municipal de Manlleu
Àrbitre Rafael Xavier Vilaseca Arroyo
23 febrer 1994 UE Figueres UE Figueres 2 – 1 UE Rubí UE Rubí Figueres
Jornada 27 Quique Gol 8'
Embela Gol 85'
Mundo Deportivo Gol 94' (p.) Campuzano Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Juan Vicente Granell Gil
27 febrer 1994 CE Premià CE Premià 3 – 4 UE Figueres UE Figueres Premià de Mar
Jornada 28 Cristo Gol 4'
Vicens Gol 44'
Serrano Gol 87'
Mundo Deportivo Gol 21' Embela
Gol 42' Engonga
Gol 68' Ramón
Gol 81' Espejo
Estadi Camp de futbol municipal
Àrbitre Carlos Campos Andreu
6 març 1994 UE Figueres UE Figueres 1 – 0 FC Andorra FC Andorra Figueres
Jornada 29 Ramón Gol 12' Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Ramón Inglés Solé
13 març 1994 Yeclano CF Yeclano CF 3 – 0 UE Figueres UE Figueres Iecla
Jornada 30 Bagur Gol 45'
Parra Gol 51' Gol 62'
Mundo Deportivo Estadi Municipal La Constitución
Àrbitre Josep Vicent Ferré Domínguez
20 març 1994 UE Figueres UE Figueres 1 – 0 UE Sant Andreu UE Sant Andreu Figueres
Jornada 31 Embela Gol 71' Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Fermín Venancio Sánchez García
27 març 1994 Girona FC Girona FC 1 – 0 UE Figueres UE Figueres Girona
Jornada 32 Melero Gol 55' Mundo Deportivo Estadi Montilivi
Àrbitre Salvador Montesinos Mariano
3 abril 1994 UE Figueres UE Figueres 0 – 0 Benidorm CF Benidorm CF Figueres
Jornada 33 Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Antonio Villacampa Duque
6 abril 1994 Elx CF Elx CF 0 – 1 UE Figueres UE Figueres Elx
Jornada 34 Mundo Deportivo Gol 84' Keko Estadi Estadi Martínez Valero
Assistència 1.500 espectadors
Àrbitre Jesús Ortuño Bernal
16 abril 1994 Llevant UE Llevant UE 2 – 1 UE Figueres UE Figueres València
Jornada 36 Quini Gol 9'
Portillo Gol 54' (p.)
Mundo Deportivo Gol 64' Ramón Estadi Estadi Ciutat de València
Àrbitre José Luis García Domínguez
20 abril 1994 UE Figueres UE Figueres 0 – 0 València CF B València CF B Figueres
Jornada 35 Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Abilio García Carreras
24 abril 1994 UE Figueres UE Figueres 3 – 0 CE Manacor CE Manacor Figueres
Jornada 37 Quique Gol 33'
Márquez Gol 45' Gol 73'
Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Javier Sarrión Martínez
1 maig 1994 UDA Gramenet UDA Gramenet 1 – 1 UE Figueres UE Figueres Santa Coloma de Gramenet
Jornada 38 Carmona Gol 21' Mundo Deportivo Gol 81' Márquez Estadi Camp municipal del Fondo
Àrbitre Fernando Iglesias Figueroa
RFEF logo Segona Divisió B Lligueta d'ascens a Segona Divisió A - Grup A
8 maig 1994 UE Figueres UE Figueres 1 – 1 Deportivo Alavés Deportivo Alavés Figueres
Jornada 1 Ramón Gol 7' Mundo Deportivo Gol 12' Mujika Estadi Municipal de Vilatenim
Assistència 1.500 espectadors
Àrbitre Francisco Javier Muñoz Juste
15 maig 1994 Recreativo de Huelva Recreativo de Huelva 0 – 0 UE Figueres UE Figueres Huelva
Jornada 2 Mundo Deportivo Estadi Estadi de Colombino
Assistència 5.000 espectadors
Àrbitre Manuel Luis Méndez Martín
21 maig 1994 UE Figueres UE Figueres 1 – 0 Recreativo de Huelva Recreativo de Huelva Figueres
Jornada 3 Ramón Gol 70' Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Juan Vicente Granell Gil
28 maig 1994 Deportivo Alavés Deportivo Alavés 0 – 0 UE Figueres UE Figueres Vitòria
Jornada 4 Mundo Deportivo Estadi Estadi de Mendizorrotza
Assistència 7.000 espectadors
Àrbitre Luis Armando Ruiz Campo
5 juny 1994 UE Figueres UE Figueres 0 – 0 Getafe CF Getafe CF Figueres
Jornada 5 Mundo Deportivo Estadi Municipal de Vilatenim
Àrbitre Xabier Eleicegui Uranga
11 juny 1994 Getafe CF Getafe CF 0 – 0 UE Figueres UE Figueres Getafe
Jornada 6 Mundo Deportivo Estadi Las Margaritas
Assistència 7.000 espectadors
Àrbitre José López de la Fuente

Classificació[modifica]

Lliga regular[modifica]

Pos. Equip J G E P GF GC DG pts.
1r UDA Gramenet UDA Gramenet 38 24 10 4 67 27 +40 58
2n AEC Manlleu AEC Manlleu 38 19 10 9 57 40 +17 48
3r Llevant UE Llevant UE 38 18 11 9 56 34 +22 47
4t UE Figueres UE Figueres 38 14 18 6 46 28 +18 46
FC Cartagena FC Cartagena 38 17 11 10 45 30 +15 45
CE L'Hospitalet CE L'Hospitalet 38 16 13 9 65 37 +28 45
UE Sant Andreu UE Sant Andreu 38 16 12 10 62 34 +28 44
Benidorm CF Benidorm CF 38 12 18 8 40 36 +4 42
CE Alcoià CE Alcoià 38 12 17 9 53 42 +11 41
10è Yeclano CF Yeclano CF 38 14 11 13 42 34 +8 39
11è Nàstic de Tarragona Nàstic de Tarragona 38 15 9 14 56 47 +9 39
12è Elx CF Elx CF 38 13 12 13 42 34 +8 38
13è València CF B València CF B 38 12 13 13 51 50 +1 37
14è FC Andorra FC Andorra 38 11 13 14 45 51 -6 35
15è Girona FC Girona FC 38 11 11 16 36 60 -24 33
16è CE Premià CE Premià 38 11 11 16 49 60 -11 33
17è UE Rubí UE Rubí 38 9 15 14 42 55 -13 33
18è Penya Esportiva Santa Eulària Penya Esportiva Santa Eulària 38 5 9 24 29 75 -46 19
19è CD Cieza CD Cieza 38 8 3 27 32 85 -53 19
20è CE Manacor CE Manacor 38 6 7 25 22 78 -56 19
En groc, els equips que disputaren la lligueta de promoció a Segona Divisió A, i en vermell, els que descendiren a Tercera Divisió.

Lligueta d'ascens - grup A[modifica]

Pos. Equip J G E P GF GC DG pts.
1r Getafe CF Getafe CF 6 3 3 0 9 3 +6 9
2n UE Figueres UE Figueres 6 1 5 0 2 1 +1 7
3r Deportivo Alavés Deportivo Alavés 6 1 3 2 4 6 -2 5
4t Recreativo de Huelva Recreativo de Huelva 6 1 1 4 4 9 -5 3
En verd, els equips que ascendiren a Segona Divisió A.

Estadístiques individuals[modifica]

Jugador P. T. S. M. G. TG TV
Emilio López Fernández 37 37 0 3290 0 1 1
Joaquim Ferrer Sala 1 1 1 130 0 0 0
Joan Sagué Turón 35 35 0 3139 0 5 1
Albert Valentín Escolano 29 29 0 2469 1 11 2
Francisco Javier Espejo Ropero 31 29 2 2446 2 13 2
Manolo Sánchez Ramírez 30 28 2 2512 0 14 2
Quique Beltrán Rodríguez 30 25 5 2266 3 5 0
Carles Curós Hurtado 26 24 2 2186 0 8 0
Albert Planagumà Casals 22 21 1 1783 0 3 1
Arseni Comas Julià 20 15 5 1418 0 5 1
Pitu Duran Pagès 24 21 3 1817 2 8 1
Francisco Javier Priego Redondo 26 20 6 1803 3 4 1
Rafael Pino Salas 20 12 8 1063 0 5 1
Juan Ignacio Bernal Díaz 15 11 4 928 1 5 0
Àngel Cortada Borràs 14 6 8 585 1 1 0
Óscar Engonga Maté 7 4 3 443 1 4 1
Tintín Márquez López 35 33 2 2953 9 16 1
Francesc Xavier Ramón Matas 31 31 0 2631 11 7 1
Keko Martínez Jiménez 22 10 12 1126 2 2 0
José Manuel Embela Pi 15 13 2 1129 4 0 0
Juan Carlos Murgui Pardo 11 5 6 457 0 1 0
Zoran Stojadinović 8 8 0 651 6 1 0

Referències[modifica]

  1. Casademont, Emili. «Al Figueres sólo le vale subir» (en castellà). Mundo Deportivo, 01-09-1993. [Consulta: 22 maig 2017].
  2. Puigbert, Josep. «Waldo Ramos creu que l'entorn del Figueres és massa exigent amb l'equip». El Punt Diari, 12-11-1993. [Consulta: 23 abril 2023].
  3. 3,0 3,1 Zárate, Óscar. «A Waldo lo cesan porque 'el Figueres daba pena'» (en castellà). Mundo Deportivo, 16-03-1994. [Consulta: 22 abril 2023].
  4. 4,0 4,1 «Longhi entrenará al Figueres» (en castellà). Mundo Deportivo, 17-03-1994. [Consulta: 22 abril 2023].
  5. 5,0 5,1 Cueva, Fermín. «El Figueres suda el playoff» (en castellà). Mundo Deportivo, 02-05-1994. [Consulta: 22 abril 2023].
  6. «Segunda División B - Grupo 3 - Clasificación» (en castellà). Mundo Deportivo, 02-05-1994. [Consulta: 23 abril 2023].
  7. 7,0 7,1 Danés, Jordi. «La UE Figueres recull en una exposició els 75 anys d'història que compleix avui». El Punt Diari, 13-04-1994. [Consulta: 23 abril 2023].
  8. Danés, Jordi. «El Figueres proposa que el municipal passi a denominar-se estadi Emili Bach». Diari de Girona, 14-04-1994. [Consulta: 25 abril 2023].
  9. Tardiu, Montse «Emili Bach rebrà de la Generalitat la medalla de Forjador de l'Esport» (en castellà). Hora Nova [Figueres], 855, 25-04-1994, pàg. 10 [Consulta: 14 agost 2018].
  10. 10,0 10,1 Ayala, Manuel. «El rey del empate, guillotinado» (en castellà). Mundo Deportivo, 12-06-1994. [Consulta: 23 abril 2023].
  11. Seserino, Pedro. «'Stoja' bigolea en Alcoy y da un punto al Figueres» (en castellà). Mundo Deportivo, 06-09-1993. [Consulta: 22 abril 2023].
  12. Sáez, Félix. «Kodro hunde al Figueres» (en castellà). Mundo Deportivo, 16-09-1985. [Consulta: 22 abril 2023].
  13. Ayala, Manuel. «El Andorra, justo primer semifinalista» (en castellà). Mundo Deportivo, 25-05-1994. [Consulta: 22 abril 2023].