Tenerife Baloncesto

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Tenerife Baloncesto
Nom complet Tenerife Baloncesto
Àlies Tenerife
Any de fundació 1996
Pavelló Pabellón Insular Santiago Martín
Santa Cruz de Tenerife, Canàries
Capacitat 5.000 espectadors
President José Miguel Martín
Entrenador Rafael Sanz Armada
Lliga LEB Or
Temporada 2007-08
Classificació
Web oficial
http://www.tenerifebaloncesto.com
 
Tenerife Baloncesto jersey
Tenerife Baloncesto jersey
 
Tenerife Baloncesto shorts
Tenerife Baloncesto

El Tenerife Baloncesto és un club de bàsquet de la ciutat de Santa Cruz de Tenerife (Canàries). Actualment juga a la lliga LEB Oro.

El club neix en l'any 1996 amb la idea d'aconseguir la unió dels clubs de bàsquet de l'illa de Tenerife sota la denominació de Tenerife Canàries. Des d'aquest moment el club passà a ser el representant del bàsquet tinerfeny en categoria nacional.

La primera temporada la disputa en el pavelló Rios Tejera de la ciutat de la Laguna en la qual esportivament acaba en el lloc tretzè de la LEB. En la segona temporada l'equip es desplaça a Santa Cruz de Tenerife, disputant els seus partits com local en el Pavelló Municipal de la capital tinerfenya. Esportivament aquesta temporada l'equip arriba a jugar el decisiu playoff d'ascens contra el CB Múrcia, sent l'equip murcià el qual assoleix l'anhelat ascens a l'ACB. En la temporada 1998-99 es continua jugant en Santa Cruz de Tenerife arribant fins a les semifinals de la lliga caient eliminat en el playoff pel Gijón. La temporada 1999-2000 el club es desplaça de nou fins a la Laguna per a estrenar nova casa, el Pavelló Insular Santiago Martín, una instal·lació de nova creació que reuneix tots els requisits per a assumir el repte de pujar i mantenir-se en l'ACB. En la temporada 2002-03 s'assoleix l'anhelat ascens a l'ACB, i en la temporada 2004/05 torna a baixar novament a la lliga LEB, on s'ha mantingut fins ara.