Terminologia de Bleach

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

A la sèrie Bleach hi apareixen éssers espirituals d'una varietat molt diversa, entre els que podem trobar:

Shinigami[modifica]

Article principal: Shinigami

Són esperits amb un alt grau de poder espiritual que no poden ser vistos pels éssers humans llevat que tinguin poder espiritual. És el cas de l'Ichigo. La majoria dels shinigamis viuen al Seretei (cort dels shinigamis purs), un lloc ubicat al centre de la Societat d'Ànimes. Compleixen dues funcions: enviar les ànimes bones, plus, a la Societat d'Ànimes, i purificar les ànimes malignes, hollows, a través de les seves zanpakutō (l'espasa que materialitza el seu poder espiritual, la principal arma dels shinigamis).

Quincy[modifica]

Article principal: Quincy (manga)

Els Quincy (una paraula d'origen anglès-escocès que vol dir destructor), són una estirp d'humans que es dediquen a la cacera de hollows gràcies a les seves habilitats espirituals, comunament relacionades amb els arcs i l'acumulació de partícules espirituals. Antigament van ser abundants al món però els shinigamis es van veure obligats a eliminar-los perquè interferien amb l'ordre natural de les coses, ja que en lloc de purificar les ànimes dels hollows, les destruïen.

Plus[modifica]

Els plus (Més en anglès) equivalen als clàssics fantasmes o esperits benignes. Són les ànimes dels morts que, per algun motiu, es van quedar al món humà normalment perquè estan lligats a alguna cosa o algú. Els plus tenen lligats al pit una cadena, la cadena del destí, que representa l'essència humana. Si perden la cadena es transformen en hollows. Els plus generalment són portats a la Societat d'Ànimes pels shinigamis, mitjançant un ritual, anomenat Enterrament d'Ànima, que consisteix a marcar-los amb un segell que hi ha a la seva zanpakutō.

Hollow[modifica]

Article principal: Hollow

Els hollows (foraten anglès) són plus transformats en esperits malignes, els principals enemics dels shinihamis. El procés per formar un hollow pot produir-se per dos raons: la primera seria que el plus es deixés dominar per complet per l'odi o alguna emoció negativa, i la segona seria a que un altre hollow l'ataqués. La transformació es du a terme quan la Cadena del destí del Plus desapareix per complet. Els trets més característics dels hollows són el forat que els traspassa, comunament al pit i una màscara blanca d'ós que els cobreix la cara. La seva mida varia molt, des d'una mica més grans a les d'un humà fins a tenir l'alçada d'un edifici encara, tot i que poden ser encara més grans. Poden tenir qualsevol forma imaginable, poden alguns adquirir capacitats com volar, escopir àcid o controlar a altres esperits. Els hollows s'alimenten d'ànimes humanes per omplir el buit que deixa la humanitat perduda.

Vizard[modifica]

Article principal: Vizard

Els vizards (paraula anglesa, derivada de les viseres protectores en els cascos medievals) són un grup de shinigamis que han entrenat per dominar el seu hollow interior i controla així les seves. Sembla que aquestes pràctiques estan prohibides a la Societat d'Ànimes, pel que són com prescrits i han d'exiliar-se. Alguns dels poders dels hollows que poden dominar inclouen disparar l'atac Cero. Per poder utilitzar aquests poders, forcen l'aparició de la seva màscara de hollow.

Arrancar[modifica]

Article principal: Arrancar

Arrancar són aquells hollows que han aconseguit desfer-se parcialment de la seva màscara i així obtenir habilitats dels shinigamis. En fer-ho, obtenen una zanpakutō, la qual manté segellada la veritable forma de l'arrancar (contrari de la zanpakutō dels shinigamis, que segellen la verdadera forma de l'espasa). Moltes de les seves habilitats són o millor, els seus talents, com a hollow o variacions de les habilitats d'un shinigami. Els arrancar solen adquirir una forma més o menys semblant a la d'un humà (més semblant quan té més poder), però conserven característiques de quan eren hollows com el forat que representa el seu buit interior. Originalment els arrancar apareixen de manera natural en un procés prolongat i que es donava de manera escassa. Tanmateix, la Hōgyoku, un instrument mostrat a la primera part, veritable centre de la conspiració, els permet obtenir aquest estat en poc dies. Alguns dels atacs i característiques d'aquests personatges tenen la peculiaritat de rebre nom en l'idioma espanyol, en la versió original.

Ànima modificada[modifica]

Les ànimes modificades són esperits artificials creats a la Societat d'Ànimes, amb la idea d'ajudar els shinigamis en la lluita contra els hollows al món humà. Es pretenia introduir-les en els cossos de persones mortes, i aquests els donarien diferents capacitats sobrehumanes, permetent-los lluitar. Tanmateix, el seu ús va ser considerat poc ètic i la Societat d'Ànimes va rebutjar-la. Actualment s'utilitzen versions menys sofisticades d'aquestes ànimes modificades per reemplaçar els shinigamis quan abandonen el seu cos fals, per ocultar-se quan han de viure entre els humans.

Bount[modifica]

Article principal: Bount

Els Bount són personatges exclusius de l'anime. S'alimenten de les ànimes de les persones, habitualment quan moren. Els poders o habilitats distintius de cada bount depenen del familiar que posseeixin. Aquests éssers, tractats com a mascotes, acompanyen en tot moment els seus amos. Els bounts van ser creats accidentalment a la Societat d'Ànimes, per un equip que investigava la vida eterna, liderat per una shinigami anomenada Ran'Tao a partir de la barreja d'ànimes humanes amb ànimes de shinigami. Com a curiositat, els seus familiars solen tenir els noms en alemany.