The Fatal Mallet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Fatal Mallet

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióMack Sennett Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióMack Sennett Modifica el valor a Wikidata
GuióMack Sennett i Charles Chaplin Modifica el valor a Wikidata
FotografiaFrank Williams Modifica el valor a Wikidata
ProductoraKeystone Studios Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorKeystone Studios Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1914 Modifica el valor a Wikidata
Durada18 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0003934 Filmaffinity: 600837 Rottentomatoes: m/the_fatal_mallet Letterboxd: the-fatal-mallet Allmovie: v150878 Archive.org: CC_1914_06_01_TheFatalMallet TMDB.org: 22938 Modifica el valor a Wikidata

The Fatal Mallet és una pel·lícula muda dirigida per Mack Sennett i possiblement també per Charles Chaplin i protagonitzada per ells dos juntament amb Mabel Normand, entre altres.[1] La pel·lícula es va estrenar l'1 de juny de 1914.[1] La pel·lícula, que correspon als inicis de Chaplin amb la Keystone, no és de les més ben considerades de l'actor, ja que no és més que un seguit de gags basats únicament en donar cops a l'adversari.[2]

Argument[modifica]

Sennett i Mabel estan festejant quan apareix Charlie que gelós li disputa la seva enamorada i expressa la seva ira llençant-els rajols. Ells si tornen i Sennett i Charlie es barallen per Mabel. En aquest moment apareix un tercer pretendent, Swain, que s'enduu la noia. Sennett i Charlie s'uneixen amb l'objectiu comú de desfer-se de Swain. Al principi li llencen rajols al cap sense cap efecte aparent. Aleshores Charlie descobreix un gran mall amb el que pica el cap de Swain deixant-lo estabornit. Els dos aliats se l'emporten a un graner, on Charlie, després que fer un petó de bona nit a Swain, també estaborneix Sennett retornant a conquerir Mabel. Allà es troba que un noiet els ha suplantat i el fa fora sense contemplacions. La pel·lícula acaba quan Sennett i Swain recobren el coneixement. El primer llença Swain i Charlie a un estany proper i es reuneix de nou amb la seva noia.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Okuda, Ted; Maska, David. Charlie Chaplin at Keystone and Essanay: Dawn of the Tramp (en anglès). iUniverse, 2005-08, p. 42. ISBN 9780595365982. 
  2. Neibaur, James L. Early Charlie Chaplin: The Artist as Apprentice at Keystone Studios (en anglès). Scarecrow Press, 2012, p. 87. ISBN 9780810882423.