The Fox

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Fox
Fitxa
DireccióMark Rydell
Protagonistes
Sandy Dennis
Anne Heywood
Keir Dullea
Director artísticCharles Bailey
ProduccióRaymond Stross Modifica el valor a Wikidata
GuióLewis John Carlino i Howard Koch adaptació de la novel·la The Fox de D.H. Lawrence
MúsicaLalo Schifrin
Dissenyador de soKay Rose, Des Dollery
FotografiaWilliam A. Fraker
MuntatgeThomas Stanford
VestuariRoger Palmer, Leah Rhodes
MaquillatgeKen Brooke
ProductoraMotion Pictures International
DistribuïdorClaridge Pictures (Estats Units), Warner Bros Transatlantic (França)
Dades i xifres
País d'origenCanadà
Estrena1967
Durada111 min
Idioma originalanglès
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama
Lloc de la narracióCanadà Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt0062990 Filmaffinity: 146775 Allocine: 45291 Rottentomatoes: m/the-fox1967 Letterboxd: the-fox Allmovie: v92257 TV.com: movies/the-fox-1968 TMDB.org: 74896 Modifica el valor a Wikidata

The Fox és una pel·lícula del Canadà dirigida per Mark Rydell estrenada el 1967.

Argument[modifica]

Rodatge en exteriors a la tardor a Ontario

En un racó perdut del Canadà, dues dones viuen de amor tendre en una petita granja on crien aus de corral. Jill, la més fràgil, s'ocupa tasques de gestió i de comptabilitat, mentre que Ellen s'ocupa del manteniment de la propietat, i acorrala la guineu que ve regularment a saquejar el galliner. Si Jill s'acomoda en la seva relació, Ellen queda sexualment frustrada i recorre a la masturbació. Un vespre, Paul Renfield, mariner i net de l'ex-propietari mort, pica a la porta creient trobar el seu avi viu. No tenint cap altre objectiu, proposen a Paul de quedar-se durant les seus vacances per ocupar-se dels treballs pesats. Mentre Ellen és irresistiblement atreta per Paul, Jill en sent aversió. Una nit, la tensió entre les dues dones engendra una disputa i Paul les deixa per anar aguaitar la guineu, que mata d'un tret de fusell. Quan arriba el final de les seves vacances, Paul troba Ellen en una granja abandonada on fan l'amor. Li demanda de seguir-ho, però no pot resoldre's a deixar Jill per la qual experimenta encara una gran tendresa. Paul abandona la granja i, poc després, escriu a Ellen per demanar casar-se, proposició que rebutja. Paul reapareix quan les dues dones s'afanyen a abatre un vell roure. Paul es posa a la feina i aconsella a Jill d'apartar-se, però aquesta, irritada, no l'escolta i l'arbre la mata caient-li a sobre. Ellen i Paul se'n van després de l'enterrament de Jill i la venda de la granja. De la seva història triangular, secreta i tràgica, no queda més que la pell de la guineu clavada sobre la porta de la granja.[1]

Repartiment[modifica]

Música de la pel·lícula[modifica]

  • Llista de les peces:
  1. The Fox, main title
  2. Reflections
  3. Paul's Memories
  4. Fox Variation 1
  5. Frost Trees
  6. Lovers
  7. The Proposal
  8. Fox Variation 2
  9. Lonely Road
  10. Minuet In C
  11. Snowy Bushes
  12. That Night
  13. Desperate Interlude
  14. New Shingles
  15. Dripping Icicles
  16. Dead Leaf
  17. The Blue Vase
  18. The Foxhole
  19. The Fox Symphony
  • Cançó Roll It Over, escrita per Oscar Brand
  • El tema principal original compost per Lalo Schifrin, reorquestrat pel compositor i arranjador Hugo Montenegro[2] amb un tempo ràpid de sonoritat pop del final dels anys 1960, ha esdevingut el leitmotiv musical de la marca de les roba interior Dim . Aquesta utilització no és desconeguda de la producció musical de Lalo Schifrin. Nicolas Saada, que ha establert la genesi de l'album musical, escriu en el llibret:
« Encara que La Guineu sigui probablement una de les obres més serioses de Schifrin, és molt irònic que el seu tema ha estat utilitzat com música dels spots publicitaris d'un famós fabricant de roba interior. El que ha contribuït àmpliament a popularitzar el tema de la Guineu, encara que hagi estar arranjat d'una manera sincopada i jazzy. »

[3]

Premis i nominacions[modifica]

Premis[modifica]

Nominacions[modifica]

Rodatge[modifica]

Referències[modifica]

  1. «The Fox». The New York Times.
  2. Theme from "The Fox", per Hugo Montenegro, His Orquestra and Chorus, inicialment editat l'any 1968 als Estats Units en l'album vinil Hang 'Em High, disc RCA Victor estereo LSP-4022 i mono LPM-4022.
  3. Pàgina 4 del llibret Aleph Rècords, edició 2000.