Diari d'una mainadera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: The Nanny Diaries)
Infotaula de pel·lículaDiari d'una mainadera
The Nanny Diaries Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióShari Springer Berman i Robert Pulcini Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióRichard N. Gladstein Modifica el valor a Wikidata
GuióShari Springer Berman i Robert Pulcini Modifica el valor a Wikidata
MúsicaMark Suozzo
FotografiaTerry Stacey Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeRobert Pulcini Modifica el valor a Wikidata
ProductoraThe Weinstein Company Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena24 agost 2007 Modifica el valor a Wikidata
Durada105 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeToronto i Nova Jersey Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia dramàtica, drama, pel·lícula basada en una obra literària, comèdia romàntica i cinema romàntic Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York Modifica el valor a Wikidata

Lloc webthenannydiariesmovie.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0489237 Filmaffinity: 221620 Allocine: 110788 Rottentomatoes: m/nanny_diaries Letterboxd: the-nanny-diaries Mojo: nannydiaries Allmovie: v347615 TCM: 642007 Metacritic: movie/the-nanny-diaries TV.com: movies/nanny-diaries AFI: 64402 TMDB.org: 12435 Modifica el valor a Wikidata

Diari d'una mainadera[1] (títol original en anglès The Nanny Diaries) és una pel·lícula còmica estatunidenca de 2007, dirigida per Robert Pulcini i protagonitzada per Scarlett Johansson. La història està basada en la novel·la The Nanny Diaries, d'Emma McLaughlin i de Nicola Kraus, qui també han sigut mainaderes algun cop a la seva vida.

Argument[modifica]

Annie (Scarlett Johansson) és una jove de 21 anys que ha acabat la seva carrera acadèmica. Tot i haver volgut estudiar antropologia, acaba fent una altra cosa, concretament la carrera que la seva mare volia.

Un bon dia, veu en un parc a un nen que està a punt de ser atropellat per un monopatí. L'Annie córrer a rescatar-lo amb la sort que el nen és d'una família molt adinerada que, casualitats de la vida, necessita una mainadera; per un malentès, resulta que la mainadera que necessiten acaba per ser precisament l'Annie.

Al principi les coses no acaben d'anar-li prou bé, fins que el nen i ella acaben per fer-se inseparables, tot i que això també acaba per provocar problemes a la llarga, ja que s'adona que la seva cap no passa temps amb el seu fill i està massa preocupada pels diners.

D'altra banda, l'Annie coneix el seu nou veí, l'Hayden (Chris Evans), del que s'hi queda penjada. Per una raó o una altra, l'Hayden la convida i ella accepta el convit que la porta fins al seu llit.

Cada dia, la relació amb el nen, l'Hayden i ella mateixa es fa més i més estreta, fins al punt que el nen comença a considerar l'Hayden com a pare. Aquí apareixen els problemes: fer front a aquesta dura cap que no té altra cosa al cap que els calés.

Repartiment[modifica]

Quant a la novel·la[modifica]

La novel·la The Nanny Diaries ironitza sobre la classe alta de Manhattan, des del punt de vista de les mainaderes. Les dues autores del llibre estudiaven, mentre escrivien el llibre, a l'Escola Gallatin d'Estudis Individualitzats (Gallatin School of Individualized Study) de la Universitat de Nova York. La novel·la també va aparèixer, temps després, com a audiollibre, amb la veu de l'actriu Julia Roberts.

Versió en català[modifica]

La pel·lícula no va sortir al cinema en versió catalana, però sí que ho va fer en DVD i finalment a la televisió. Avui dia es pot trobar la pel·lícula en versió en català.[2]

Referències[modifica]

  1. Títol en català a Ésadir.cat
  2. «Diari d'una mainadera». videocinema.net. [Consulta: 30 juny 2012].

Enllaços externs[modifica]