Scaled Composites

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: The Spaceship Company Tier 1b)
Infotaula d'organitzacióScaled Composites

L'avió espacial SpaceShipTwo (fuselatge central) sota el programa Tier 1b unit a l'aeronau transportadora White Knight Two
Dades
Tipusnegoci
empresa Modifica el valor a Wikidata
Indústriaaerospacial i constructor aeronàutic Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietat de responsabilitat limitada Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1982, Mojave Modifica el valor a Wikidata
FundadorBurt Rutan Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Empleats200 Modifica el valor a Wikidata
Propietat deNorthrop Grumman Modifica el valor a Wikidata

Lloc webscaled.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: ScaledComposites Twitter (X): scaledc Instagram: scaledcomposites LinkedIn: 60515 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Scaled Composites (sovint anomenat simplement Scaled) és una empresa aeroespacial creada per Burt Rutan i que actualment pertany a Northrop Grumman ubicada al Mojave Air and Space Port, Mojave (Califòrnia), EUA. Va ser fundada per desenvolupar aeronaus experimentals, l'empresa se centra ara en el disseny i el desenvolupament de naus i processos de fabricació de prototips per a aeronaus i altres vehicles. És conegut per dissenys poc convencionals, pel seu ús de compòsits no metàl·lics, i per guanyar el Premi Ansari X amb la seva nau espacial experimental SpaceShipOne.

El programa Tier 1b estava destinat a ser un desenvolupament evolutiu de programa antecessor Tier One, que va venir després de guanyar el Premi Ansari X en 2004 sobre el concurs de demostració del vol espacial celebrat per la X-Prize Foundation.

Els components de maquinari primaris de Tier 1b són l'aeronau transportadora White Knight Two i l'avió espacial suborbital SpaceShipTwo, l'últim dels quals va ser, a l'abril de 2013, s'espera que comencés a fer vols pels turistes espacials a altituds suborbitals en 2014.[1][2][3] Es van realitzar una sèrie de projeccions anteriors per als vols a alçada espacial en la dècada de 2000 i principis de la de 2010.

Referències[modifica]

  1. «Space Ship Completes 24th Test Flight in Mojave». HispanicBusiness.com, 04-04-2013. Arxivat de l'original el 30 de desembre 2013. [Consulta: 5 abril 2013].
  2. "Virgin Galactic space tourism could begin in 2013". BBC. 26 October 2011. Retrieved 1 June 2012.
  3. «Virgin Galactic to Launch Passengers on Private Spaceship in 2013». Space.com, 08-06-2012. [Consulta: 11 juny 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Scaled Composites