The Pencil of Nature

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: The pencil of nature)
Infotaula de llibreThe Pencil of Nature

Modifica el valor a Wikidata
Tipusobra escrita Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorWilliam Henry Fox Talbot Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Publicació1844 Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gènerephoto-book (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Nombre de pàgines73 Modifica el valor a Wikidata
Project Gutenberg: 33447

The Pencil of Nature (literalment en català, "El llapis de la natura") és el primer llibre fotogràfic i il·lustrat de la història, publicat en sis lliuraments entre 1844 i 1846 per William Fox Talbot.[1]

El llibre detalla el desenvolupament del calotip per Talbot i inclou 24 impressions fetes per mitjà d'aquest procés. El llibre il·lustra algunes de les possibles aplicacions de la nova tecnologia. Les fotos que en ell es recullen s'empegaven a mà, mètode que anys després li portaria problemes, ja que les imatges van acabar danyades i va haver de retornar els diners a totes les persones que l'havien comprat.

Fotografies[modifica]

Les 24 il·lustracions van ser acuradament seleccionades per poder mostrar les grans possibilitats de la fotografia. Inclouen diversos estudis d'arquitectura, escenaris, naturalesa morta, primers plànols, facsímils de làmines, dibuixos i texts. Talbot inclou un retrat malgrat els llargs temps d'exposició implicats, The Ladder (placa XIV). Encara que no era un artista, Talbot va esperar sempre poder mostrar com la fotografia podia convertir-se en una nova forma d'art amb imatges com es veu en La porta oberta (en anglès, The Open Door) (Placa VI).

Referències[modifica]

  1. Sougez, M.L.; Pérez Gallardo, H. (2003). Diccionario de historia de la fotografía. Madrid: Ediciones Cátedra. pp. 346-347. ISBN 84-376-2038-4.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: The Pencil of Nature