This Is Us

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióThis Is Us
Modifica el valor a Wikidata
Gènerecomèdia dramàtica Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióLos Angeles Modifica el valor a Wikidata
CreadorDan Fogelman Modifica el valor a Wikidata
CompositorGoldspot Modifica el valor a Wikidata
Actors
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalNBC Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols42 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi20 setembre 2016 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi24 maig 2022 Modifica el valor a Wikidata
Temporades6 Modifica el valor a Wikidata
Episodis106 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodisllista d'episodis de This Is Us Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialnbc.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt5555260 Allocine: 19992 Rottentomatoes: tv/this_is_us Allmovie: v673269 Metacritic: tv/this-is-us TV.com: shows/this-is-us TMDB.org: 67136
Facebook: NBCThisIsUs Twitter (X): NBCThisisUs Instagram: nbcthisisus Modifica el valor a Wikidata

This Is Us és una sèrie de televisió de drama estatunidenca creada per Dan Fogelman que es va estrenar a NBC el 20 de setembre de 2016.[1] Es tracta de la vida familiar i les connexions d'algunes persones que comparteixen el mateix aniversari i les formes en què són similars i diferents.

Va ser protagonitzada per Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan, Ron Cephas Jones, Jon Huertas, Alexandra Breckenridge, Niles Fitch, Logan Shroyer, Hannah Zeile, Mackenzie Hancsicsak, Parker Bates, Lonnie Chavis, Eris Baker i Faithe Herman.

La sèrie ha rebut crítiques positives des de la seua estrena, rebent nominacions com la de Millor Sèrie de Televisió de Drama en els Golden Globe Awards i els Critics' Choice Awards. L'elenc ha rebut reconeixements: Mandy Moore i Chrissy Metz van rebre nominacions als Premis Globus d'Or com a millors actrius de repartiment. Ha guanyat el Premi del Sindicat d'Actors de Cinema com a millor repartiment en 2018 i 2019[2] i Sterling K. Brown va rebre una nominació al SAG com a millor Interpretació d'un actor masculí a una sèrie dramàtica. També va ser nominat i va guanyar el MTV Movie & TV Awards al millor moment sentimental l'any 2017.

El 27 de setembre del 2016, NBC va adquirir la sèrie per a produir una temporada completa de 18 episodis. Al gener de l'any 2017, NBC va renovar la sèrie per a dues temporades més, de 18 episodis cadascuna. La segona temporada es va estrenar el 26 de setembre de 2017. Al maig de 2019, NBC va renovar la sèrie per 3 temporades addicionals. La cinquena temporada es va estrenar el 27 d'octubre del 2020. I el maig de 2021, es va anunciar la sisena i última temporada de la sèrie.

A l'estat espanyol es va estrenar en Fox Life el 2 de febrer de 2017. A llatinoamericà va ser estrenada l'1 d'agost de 2017 en Fox Life, també en Fox Premium i el 29 de maig de 2018 en FOX. També es pot veure a la plataforma Amazon Prime

Sinopsi[modifica]

Jack (Milo Ventimiglia) i Rebecca Pearson (Mandy Moore) són un matrimoni a punt de tindre trigèmins. Kevin (Justin Hartley) és un actor de moda que, als seus trenta-sis anys, travessa una crisi personal. Kate (Chrissy Metz) és una xica que obsessa amb aprimar-se. Per la seva part, Randall (Sterling K. Brown) ha trobat el que portava buscant des de feia molt de temps: al seu pare biològic. La pregunta és: què tenen en comú aquests cinc personatges?

Referències[modifica]

  1. Bianco, Robert. «Review: 'This is Us' is heartfelt (if sweet-toothed) family drama». USA Today, 20-09-2016. Arxivat de l'original el 18 febrer 2017.
  2. Martínez Mantilla, Daniel. «Por qué ‘This is Us’ es el último gran fenómeno de la televisión generalista en Estados Unidos» (en castellà). Fotogramas, 23-12-2019. [Consulta: 19 març 2023].