Tian di ying xiong

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaTian di ying xiong
天地英雄 Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióPing He
Protagonistes
Jiang Wen (lloctinent Li)

Kiichi Nakai (emissari Lai Xi)
Wang Xueqi (Mestre An)
Zhao Wei :(Wen Zhu, l'acompanyant de Lai Xi)
Bagen Hasi (Cao Jin)
Tao Ho :(Ma Gun)
Linian Lu (Wu Lao'Er)
Deshun Wang :(Diehard, el vell dúctil)
Haibin Li: Zao Zimo
Yeerjiang Mahepushen (servidor de maître An
Chuangao Hou (guardià)
Yun Zhou (monjo Jue Hui)
Wei Li :(Di Hu)
Yuming Du (genet A)
Handong Wang (genet B)

GuióPing He
MúsicaA. R. Rahman
FotografiaZhao Fei
VestuariXiaohong Yao
ProductoraXi'an Film Studio
DistribuïdorSony Pictures Entertainment (SPE)
Dades i xifres
País d'origenXina i Hong Kong
Estrena2003
Durada114 min
Idioma originalMandari
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost10.000.000,00 $
Descripció
GènereDrama. Pel·lícula d'acció i d'aventures
Premis i nominacions
Nominacions
Premis

IMDB: tt0374330 Allocine: 57774 Rottentomatoes: m/warriors_of_heaven_and_earth Letterboxd: warriors-of-heaven-and-earth Mojo: warriorsofheavenandearth Allmovie: v291111 TCM: 453469 Metacritic: movie/warriorsofheavenandearth TMDB.org: 14797 Modifica el valor a Wikidata

Tian di ying xiong (en xinès simplificat: 天地英雄; en xinès tradicional: 天地英雄; en pinyin: Tiāndì Yīngxíong), que es pot traduir com Cel i terra, és una pel·lícula de la República Popular de la Xina i de Hong Kong del 2003, dirigida per Ping He i comercialitzada a Catalunya amb el nom, en castellà, de Guerreros del cielo y la tierra.

El film està ambientat en els temps de la dinastia Tang. Els paisatges són bellíssims, vinculats a la ruta de la Seda, travessant el desert de Gobi. La pel·lícula està inspirada en els Set samurais, Shichinin no Samurai, d'Akira Kurosawa, i s'hi ressalten els valors de l'honor i camaraderia.

Argument[modifica]

L'acció se centra en dos protagonistes: el lloctinent Li i l'emissari japonès Lai Xi, consumats experts amb l'espasa. Lai Xi, que ha servit a l'emperador xinès durant dècades, vol tornar al Japó, però ho farà si té èxit en una darrera missió: capturar Li, acusat d'haver-se amotinat en negar-se a executar l'ordre de matar dones i nens presoners de l'ètnia turca dels göktürk. Després de trobar-lo, es barallen, però, finalment, arriben a l'acord de cavallers de posposar la lluita per ajudar que una caravana, que transporta una preuada relíquia budista, custodiada per un monjo, arribi a la seva destinació. La caravana, la segueix el mestre An, que hi té molt interès.