Tiliàcies

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Tiliaceae)
Jump to navigation Jump to search

Tiliàcia, tiliàcies o tiliaceae és una família botànica de plantes amb flors que no ha estat reconeguda pel modern sistema de classificació de plantes APG II, però encara figura el nom de la família en moltes bases de dades botàniques. En l'hemisferi nord l'únic gènere present és Tilia (til·lers)

Tiliaceae en el sistema de Candolle[modifica]

D'acord amb el sistema classificador APG II, l'actual ubicació d'aquest gèneres és a la família Malvaceae en sentit ampli (sensu lato), però amb el gènere Gyrostemon que es mou a la família Gyrostemonaceae, Muntingia a la família Muntingiaceae, Sloanea a la família Elaeocarpaceae, Vatica a la família Dipterocarpaceae i Wikstroemia a la família Thymelaeaceae (possiblement reduït a un sinònim de Daphne). El gènere Abatia és assignat a la nova família Salicaceae sensu lato.

Sistema Cronquist[modifica]

En el sistema Cronquist (1981) la família inclou uns 50 gènerees totalitzant unes 700 espècies d'arbres i arbusts i rarament d'herbes.

APG II[modifica]

El sistema APG II s, no reconeix aquesta família i la inclou dins la família Malvaceae sensu lato. que uneix les quatre famílies Bombacaceae, Malvaceae sensu stricto, Sterculiaceae i Tiliaceae.

Enllaços externs[modifica]