Tipus de comunitats rurals

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

La següent llista amb els diferents tipus de comunitats rurals tracta d'abastar totes les comunitats rurals.

Comunitats acadèmiques[modifica | modifica el codi]

Les comunitats acadèmiques, són aquelles els principal motor d'ocupació és la dedicada a les escoles, college, universitats i laboratoris de recerca. Aquestes comunitats atrauen gent d'altres regions, el que aporta nou capital humà a l'àrea.

Les institucions acadèmiques en àrees rurals, s'assemblen molt a les empreses en el sentit que l'èxit econòmic de la comunitat depèn de l'èxit de la institució. La diferència amb les empreses és que aquestes institucions ofereixen treballs de qualificació mitjana-alta principalment.

Ciutats dormitori[modifica | modifica el codi]

Article principal: Ciutat dormitori

Centres de consum i comerç[modifica | modifica el codi]

El cotxe permet als residents del medi rural viatjar més lluny en menys temps per obtenir béns i serveis. Això redueix la importància de les botigues locals segons decreix la població rural. Quan un centre comercial s'estableix en una localitat, aquest municipi es converteix en seu del comerç per a la regió, de vegades n'hi ha prou amb la construcció d'un centre comercial

Generalment, els negocis en una localitat seu del comerç, excepte aquells que competeixen amb un centre comercial, es beneficien de la presència d'aquest, ja que els clients van a passar més temps a la localitat. Aquests centres, però, van a tancar comerços i empobrir als comerços locals de les localitats adjacents.

Centres governamentals[modifica | modifica el codi]

Les àrees rurals han consolidat l'increment de centres públics, el que resulta en un petit nombre de localitats que es converteixen en seus d'activitats de governs. Alguns exemples són presons o bases militars, però també centres d'administració electrònica o sense treball de cara al públic, el cost es redueix en implantar-se en sòls barats, es produeix un increment de l'eficiència i es milloren serveis públics dependents o relacionats.

Llocs d'oci[modifica | modifica el codi]

Les localitats turístiques poden ser-ho a partir d'un lloc històric (jaciment arqueològic), un paisatge (vista panoràmica) o la ubicació d'un parc temàtic. La despesa del turisme es focalitza en l'hostaleria.

Centres de retir[modifica | modifica el codi]

A Amèrica del Nord principalment, hi ha localitats dedicades a la cura i allotjament de persones grans. Aquests llocs ofereixen la possibilitat de trobar residències, centres de cures i oci específics per a majors, existència de comerços especialitzats, etc. A més són llocs on es disposa d'un hospital públic o privat o la proximitat d'un centre sanitari. L'economia d'escala en aquests llocs disminueix els costos de les residències al poder compartir serveis entre diverses residències per proveir les persones allotjades.

Molts dels residents han emigrat des de les ciutats i en molts casos tendeixen a gaudir d'una millor salut que la dels residents locals, la qual cosa crea una àmplia varietat i riquesa a l'hora de la sociabilització entre persones grans.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]