Torre Montserrat (Llinars del Vallès)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Torre Montserrat
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura eclèctica Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaLlinars del Vallès (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Montserrat Cullell, 14
Map
 41° 38′ 16″ N, 2° 24′ 11″ E / 41.63766°N,2.4031°E / 41.63766; 2.4031
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC29074 Modifica el valor a Wikidata

La torre Montserrat és un edifici a la vila de Llinars del Vallès (Vallès Oriental) inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Edifici de tipologia ciutat-jardí de planta baixa i pis. Del cos central de la façana principal sobresurt un cos i galeria coronada per una balustrada. A banda i banda se situen dues torres de planta quadrada, una amb coberta plana i merlets i l'altra coberta amb telada a quatre vessants. Del cos central, cobert a quatre aigües, sobresurt una torre de planta hexagonal coronada per merlets i teula. Tots els emmarcaments de l'edifici són de totxo vermell vist. A la banda dreta hi ha un cobert senzill amb elements formals eclèctics.

L'arribada del ferrocarril l'any 1855 comportà el naixement dels primers eixamples del nucli històric. D'una banda es produeix un procés d'urbanització espontani de cases entre parets mitgeres, i de l'altra un conjunt de cases de tipologia de ciutat-jardí, fruit d'una incipient importància del terme com a centre d'estiueig. Ambdues modalitats de construccions seguiran un llenguatge eclèctic popular, sense arquitectes coneguts.[1]

Notes[modifica]

  1. «Torre Montserrat». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 3 setembre 2015].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Torre Montserrat