Torre d'aigües de Rigat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Torre d'aigües de Rigat
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaIgualada (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Carme Verdaguer, 27. Igualada (Anoia)
Map
 41° 35′ N, 1° 37′ E / 41.58°N,1.62°E / 41.58; 1.62
BCIL
Data2005
IdentificadorIPAC: 5675

La Torre d'aigües de Rigat és una obra modernista del municipi d'Igualada (Anoia) protegida com a bé cultural d'interès local.

És un elevador i dipòsit d'acumulació d'aigua de planta poligonal amb una gran esveltesa de línia. A l'extrem de la torre s'hi obren unes finestres solucionades amb llindes esglaonades, reflex del modernisme, a semblança de les xemeneies industrials. La torre és coronada de merlets com un castell.[1] Està situada al terreny del Fort de Sant Magí. Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Història[modifica]

A causa de la manca d'aigua a la ciutat, en el decenni de 1920 es va crear la Societat d'aigües de Rigat. Aquesta societat s'encarregava de portar l'aigua de les seves deus situades en el terme de la Pobla de Claramunt i les transportava en diferents dipòsits a la ciutat d'Igualada. Des de la torre d'aigües de Rigat, al carrer Carme Verdaguer, situada al barri del Poble Sec, un lloc elevat de la ciutat, era distribuïda a la xarxa de consum domiciliari de la població.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Torre d'aigües de Rigat
  1. 1,0 1,1 «Torre d'aigües de Rigat». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 9 octubre 2014].