Torre en un extrem del carrer Major

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Torre en un extrem del carrer Major
Dades
TipusTorre Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XVI
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEsterri de Cardós (Pallars Sobirà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Major, Arrós de Cardós
Map
 42° 35′ N, 1° 15′ E / 42.59°N,1.25°E / 42.59; 1.25
IPA
IdentificadorIPAC: 25444

La Torre en un extrem del carrer Major és una obra d'Esterri de Cardós (Pallars Sobirà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Construïda amb aparell irregular, de blocs granítics i pedres pissarroses, forma el nucli central una torre de secció quadrada de planta baixa i tres pisos i coberta a dues vessants i habilitada en la seva part alta com a colomar. Al costat oest s'hi adossa la casa que en la façana meridional presenta un porxo a la planta baixa i una galeria sostinguda per gruixudes bigues de fusta i coberta pel llosat de la casa. Els balustres de la barana són perfilats i calats. En el llosat a dues vessants han obert recentment algunes llucanes. Un gran portal adossat al parament sud de la torre dona accés a una era voltada de pallers i estables. Es troba en bon estat de conservació.[1]

Referències[modifica]

  1. «Torre en un extrem del carrer Major». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 setembre 2017].