Tractat de Fort Adams

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentTractat de Fort Adams
Tipustractat internacional Modifica el valor a Wikidata
Data17 desembre 1801 Modifica el valor a Wikidata
Signatari
General James Wilkinson

El Tractat de Fort Adams va ser signat el 17 de desembre de 1801 entre els choctaws (una de les nacions ameríndies) i el govern dels Estats Units. El tractat cedit 2.641.920 acres (10.691,5 km²) de terres choctaw. Els comissionats informaren al president Thomas Jefferson que "per primera vegada, la generositat dels Estats Units va ser implorada, i ens suplicaven materials, eines, instruments i instructors, per ajudar els seus esforços, i per dirigir els seus treballs ... esperem, que per l'atenció liberal i ben dirigida del Govern, aquestes persones puguin ser felices i útils; i que els Estats Units puguin guarir el dolor i evitar expulsar-los o destruir-los."[1]

Significància per a la Nació Choctaw[modifica]

Encara que el tractat va ser dissenyat originalment per a la creació del Natchez Trace, que seria el primer d'una sèrie de tractats que eventualment portarien a l'expulsió de la Nació Choctaw l'est del riu Mississipi.

Termes[modifica]

El senador Benjamin Hawkins
El congressista Andrew Pickens

El preàmbul comença amb,

« THOMAS JEFFERSON, President dels Estats Units d'Amèrica, per James Wilkinson, de l'estat de Maryland, general de brigada de l'exèrcit dels Estats Units, Benjamin Hawkins, de Carolina del Nord, i Andrew Pickens, de Carolina del Sud, els comissionats plenipotenciaris dels Estats Units, d'una banda, i els mingos, homes i guerrers principals de la nació choctaw, en representació d'aquesta nació en el consell reunit, per altra banda, han entrat en els següents articles i condicions, a saber: ... »
— -Tractat de Fort Adams, 1801

1. Pau i amistat
2. Camí de carros pel territori choctaw
3. Definició de fronteres
4. Notificació de topografia
5. Compensacions financeres
6. Quan el tractat sigui efectgiu

Signataris[modifica]

James Wilkinson, Benjamin Hawkins, Andrew Pickens, Buckshun Nubby, Mingo Hom Massatubby.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Morrison, James D. «Red Meets White». A: The Social History of the Choctaw Nation: 1865-1907, p. 13. ISBN 0-917634-28-4. 

Enllaços externs[modifica]