Transcendence, Foro Interreligioso Internacional

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTranscendence, Foro Interreligioso Internacional
Dades
Tipusassociació voluntària Modifica el valor a Wikidata
Religiódialeg interreligios Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació voluntària Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació17 abril 2018
Governança corporativa
Seu

Lloc webtranscendence.es Modifica el valor a Wikidata

Transcendence, Foro Interreligioso Internacional (FIIT) és una associació interreligiosa integrada per religiosos de diferents religions presents a Espanya. Creada per tal de fomentar l'acostament entre representants de les diferents tradicions religioses.[1] Fundada el 17 d'abril de 2018 amb seu a la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València i presidida per Vicente Collado Bertoméu.[2] És una entitat impulsada per la delegació diocesana de Relacions Interconfessionals de l'Arquebisbat de València.[3]

Té per missió interpretar les diverses cosmovisions espirituals dels seus membres des de la visió que són expressions d'una mateixa realitat espiritual. I ser un exemple de fraternitat, solidaritat i espiritualitat.[1]

El 25 de novembre va organitzar la jornada a Madrid del 8è Trobada del Elijah Board of World Religious Leaders promoguda per l'Institut Elijah Interfaith Institute on van ser rebuts pel Cardenal Carles Osoro.[4]

Els seus membres fundadors són: [1][5]

  • Vicente Collado Bertoméu, sacerdot catòlic. Actualment presideix la Delegació Diocesana de Relacions Interconfessionals i Diàleg Interreligiós de València.
  • Swami Rameshwarananda Giri Maharaj (Félix Balboa), monjo renunciant (sannyasi) Advaita Vedanta.
  • Xeikh Mansur Mota (Vicente Manuel Mota), imam del Centre Cultural Islàmic de València. És president de l'associació Nuevos musulmanes españoles.
  • Isaac Sananes Haserfaty, és president de la Comunitat Israelita de València.
  • Venerable Tenzin Choky (Paloma Alba), monja budista ordenada per Sa Santedat el Dalai Lama a Dharamsala.
  • Ricardo García García, vicerector general i de planificació estratègica de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir.
  • Juan Maria Tellería Larrañaga, llicenciat en Filologia Clàssica, especialitat en llengua grega, i en Filologia Hispànica.
  • Cristino Enrique Robles Perea, representant de l'Església Evangèlica Luterana llicenciat en Teologia Dogmàtica.
  • Sergey Prosandeev, sacerdot de l'Església Ortodoxa Russa, és rector de la parròquia de Sant Jorge a València.
  • Krishna Kripa Dasa (Joan Carles Ramchandani), purohit (sacerdot hindú). És president de la Federacion Hindú d'Espanya i vicepresident del Fòrum Hindú d'Europa.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 ceuta, La Verdad de. «Acto fundacional de TRANSCENDENCE, Foro Interreligioso Internacional.» (en espanyol europeu), 21-04-2018. [Consulta: 15 gener 2019].
  2. «Representantes de distintas religiones se unen para participar en una oración por la paz: En la Facultad de Teología y convocada por el arzobispo de Valencia | PARAULA» (en espanyol europeu). [Consulta: 15 gener 2019].
  3. «Archidiocesis de Valencia». Arxivat de l'original el 2019-01-13. [Consulta: 15 gener 2019].
  4. «El cardenal Osoro recibe en el Arzobispado a líderes cristianos, judíos, musulmanes y budistas del mundo», 26-11-2018. [Consulta: 15 gener 2019].
  5. Benavent, Sergio. «La Oración Ecuménica por la Paz vuelve a unir ocho confesiones religiosas en Valencia» (en espanyol europeu). [Consulta: 15 gener 2019].