Transportes Urbanos de Vitoria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTransportes Urbanos de Vitoria
Dades
Tipusempresa de transport Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Propietat deAjuntament de Vitòria Modifica el valor a Wikidata

Lloc webvitoria-gasteiz.org… Modifica el valor a Wikidata
Trajectes de TUVISA en 2022
Trajecte nocturn de TUVISA EN 2022

Transportes Urbanos de Vitoria (TUVISA, Societat Anònima) és la companyia paramunicipal encarregada del transport urbà a la capital d'Àlaba. Actualment ha ampliat la seva flota d'autobusos a 79. El parc d'autobusos de TUVISA està compost en la seva majoria per vehicles de les marques Mercedes-Benz, Man i són de color gris.

Remodelació del servei[modifica]

Dins del Pla de Mobilitat Sostenible i Espai Públic elaborat per l'Ajuntament de la ciutat, el dia 30 d'octubre de 2009 es van engegar les noves línies d'autobusos juntament amb 2 línies especials. A l'octubre de 2010 es van realitzar alguns canvis en les línies. Al setembre de 2012, aprofitant l'entrada en servei del tramvia a Abetxuku es van introduir algunes reformes en les línies de Salburua.[1]

Línies[modifica]

Diürnes[modifica]

La Línia 5 compta amb dos extensions i una llançadora:

Nocturnes[modifica]

Aquestes línies funcionen durant tota la nit els divendres, els dissabtes i les vespres de festius.

Tarifes[modifica]

Un dia[modifica]

Tarifes des d'1 de setembre de 2012
Tarifa Diürn Nocturn Anada i tornada
Cementiri i Baskonia
Bitllet senzill 1,10 € 1,80 € 1,40 €
Monedero PASE i BAT 0,54 € 1,35 €
Bitllet senzill
Famílies nombroses
0,80 € 1,35 € 1,00 €
Bitllet senzill
Famílies nombroses especials
0,50 € 0,85 € 0,65 €
BAT Berezi 0,11 € 1,35 €
BAT
Famílies nombroses
0,42 € 1,04 €
BAT
Famílies nombroses especials
0,26 € 0,65 €

Mensual[modifica]

Tarifes des d'1 de setembre de 2012
Tarifa Preu mensual
30D 29,00 €
30D
Famílies nombroses
23,20 €
30D
Famílies nombroses especials
14,50 €

Targetes per al transport[modifica]

  • BAT General: Targeta multipersonal i transferible entre diferents persones. Vàlida com a targeta moneder, cada viatge descompta la tarifa en vigor.
  • BAT Personalitzada: Personal i intransferible. Vàlida com a targeta moneder, cada viatge descompta la tarifa en vigor.
  • BAT Berezi: Targeta per a persones majors de 65 anys. Targeta per a persones amb discapacitat física o psíquica. Personal i intransferible.
  • Títol 30D: Permet viatges il·limitats durant un mes a partir del moment d'adquisició, excepte en el gautxori i serveis especials.
  • Targeta PASSI-Moneder: Permet l'abonament dels transports a Vitòria-Gasteiz en els terminals de validació de cada mitjà de transport, igual que la targeta BAT.

Transbord[modifica]

Entre autobusos[modifica]

  • L'import dels bitllets quan es realitza el transbord només es veurà reduït en usar les targetes BAT i les targetes moneder vàlides per al transport urbà a Vitòria-Gasteiz.
  • Tot viatger o viatgera, per veure's beneficiada de la reducció del seu import en el transbord, haurà de realitzar-ho en un termini de 50 minuts, des que es realitza la primera validació fins que arriba a la seva destinació.
  • L'usuari/a sempre haurà de cancel·lar la seva targeta independentment que el cost del transbord sigui 0 euros, els qui no validin la seva targeta podran ser multats/as.
  • El primer transbord és gratuït.
  • Les persones majors de 65 anys i les persones amb una discapacitat superior al 65% abonaran 0,11 independentment que el pagament s'efectuï amb la targeta Bat berezi (majors de 65 anys) o amb la targeta moneder.

Entre autobús i tramvia[modifica]

  • L'import dels bitllets quan es realitza el transbord només es veurà reduït en usar les targetes BAT i les targetes moneder vàlides per al transport urbà a Vitòria-Gasteiz.
  • Tot viatger o viatgera, per veure's beneficiada de la reducció del seu import en el transbord, haurà de realitzar-lo en un termini de 50 minuts, des que es realitza la primera validació fins que arriba a la seva destinació.
  • L'usuari/a sempre haurà de cancel·lar la seva targeta independentment que la despesa del transbord sigui 0 euros, qui no validi la seva targeta podrà ser multats/as.
  • El preu del transbord serà equivalent a la diferència resultant entre el 55% de la suma dels dos trajectes, menys la quantitat abonada en la primera cancel·lació.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]